vaken

Vakencorner
Studera > Ekonomi > Artiklar > Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre

Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre

Published by Anonym on 2010-12-16 (2529 reads)
Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Islands president Olafur R. Grimsson förklarade i en intervju för Bloomberg.com att hans land har klarat sig mycket bättre tack vare att man vägrade att betala bankernas förluster och lät dem gå omkull.

– Skillnaden är att i Island lät vi bankerna gå omkull, sa han. Det var privatbanker och vi pumpade inte in pengar i dem för att hålla dem under armarna. Staten tog inte på sig de fallerade privatbankernas skyldigheter.

Tidigare i år, då den isländska regeringen förhandlade fram drakoniska villkor för en räddningsaktion som sedan godkändes av det isländska alltinget, var det Grimsson som gjorde bruk av presidentens rätt att underställa saken en folkomröstning, vilken resulterade i ett rungande nej från islänningarna.

– Island klarar sig mycket bättre än väntat, sa Grimsson.

- Den isländska statens betalningsansvar för utländska placerares fordringar som härstammar från IceSave-konton i den fallerade Landsbanki borde underställas en folkomröstning, sa han.

– Hur mycket kan vi begära att vanliga människor – bönder och fiskare och lärare och läkare och sjuksköterskor – ska ställa upp med för att betala fallerade privatbankers förluster? Den frågan, som har stått i centrum för IceSave-saken, blir nu den brännande frågan i många europeiska länder, sa Grimsson.

Efter det att Island sagt nej till villkoren för räddningsaktionen gav IMF vika och började betala ut ett av IMF organiserat lån på 4,6 miljarder dollar. Nu sade Grimsson att Island kanske inte behöver hela beloppet. Islands bankrutta banker delades, på så vis att placerares fordringar på 85 miljarder dollar separerades från bankernas inhemska verksamhet, och det gjorde att de kunde fortsätta att tjäna den isländska ekonomin.

Storbritanniens och Hollands regeringar, med stöd av IMF och bl.a. Sverige, försökte då tvinga Islands regering att åtminstone ta på sig bankförlusterna för sina landsmäns insättningar i IceSave-banken. Argumentet var att det var en virtuell internetbank som inte fanns på plats utanför Island, och därför skulle Isländska staten stå för insättargarantin även för kunder i utlandet. I själva verket hade både Storbritanniens och Hollands regeringar godkänt IceSave som bank för sina innevånare. De ville dessutom att islänningarna skulle betala den holländska insättargarantins högre belopp till de holländska kunderna. Bara den lilla IceSave-delen av de isländska bankernas förluster kunde ha ruinerat isländska folket i generationer, om inte folkets protester och presidenten stoppat det.


Originalartikel

larouche.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Gerry Adams: Befria irländska folket från bankskulderna! Bankväldet – En historik Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-16 20:15  Uppdaterad: 2010-12-16 20:15
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Exempel för framtiden!

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-16 20:52  Uppdaterad: 2010-12-16 20:52
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Japp! Det är vägen att gå! Ett "fuck you" till bankparasiterna!

Redan 2006 varnade Roger Svensson
,docent på Institutet för näringslivsforskning, för påhittsexpansionen (aka kreditexpansion) som bankparasiterna stod för. Han påpekade att penningmängden öka med runt 18% och att dessa påhitt var det som pumpade upp tillgångsvärderna. Han trodde att det skulle komma en räntechock efter dåvarande val för att dämpa vansinnet - den kom aldrig. Mellanhänderna, bankparasiterna fortsatte istället påhittningen av krediter som de, såsom mellanhand, kunde trissa upp bopriserna med. Bostadsinflationen som följde pga denna upptrissning döpte bankparasiterna om till "värdeökningar" och kunde på så sätt lura folk till att tro att det alltid skulle komma någon större skuldtorsk efter köparen och att köparen "investerade" i framtiden. Hela pyramidspelet är bankparasiternas fel.

Artikeln från 2006:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ ... ar-efter-valet_353006.svd

Citat:
"Den utestående volymen av bostadslån till hushållen har fördubblats från ca 550 mdr kr år 1999 till nästan 1 200 mdr kr i dag." (med "i dag" avses när artikeln skrevs, dvs år 2006.

Nu är de påhittade "bolånen" uppe i 2 000 miljarder! Dvs bankparasiterna har ökat skuldsättningen för bostäder gånger 4 sedan 1999.

Påhittsexplosionen som följde efter 1985 års kreditavreglering är en kort fjärt jämfört med den här brakskiten. 90-talskrisen, orsakad av samma banparasiter, kostade Sverige 60 000 företag och massarbetslöshet.

Frågan är som sagt hur länge vi ska låta dessa experter av låtsasspråk få hålla på? Nationalisera skiten, ha totala skuldavskrivningar, omfördela parasitrovet och släng bovarna i fängelset.

Hoppas Island kan fortsätta visa vägen. Men enligt den svenska bloggerskan Islandsmamman, boende å Island är bankparasitismens korruptionensröta djup även där:

http://blogg.aftonbladet.se/islandsma ... 10/12/rapport-fran-acklet

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-16 23:10  Uppdaterad: 2010-12-16 23:10
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Oy Vey, konkursa banker, lol

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-16 23:22  Uppdaterad: 2010-12-16 23:22
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Behövs inte någon ansträngning för det :) Kol Nidre luften håller på att punkteras alldeles av sig själv. Sedan är det bara att se till att parasiterna inte får göra om det! Bysantiska lösningen höll ju i tusen år så det kanske vore en idé istället för Madagaskar?

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-16 23:47  Uppdaterad: 2010-12-16 23:47
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
http://wakeupfromyourslumber.com/blog ... s-connections-rothschilds

Wikileaks' Assange's Lawyer has connections to Rothschilds


Ny visade sig sv "rättssväsendet" globalt vilka korrupta råttor de är. Alla fattar att sv är laglös och rättslös land där mafia härjar och dessutom så degraderad och fördummat lång ifrån all sund förnuft i degraderad grudd träsket uppetsade av självgodhet och dumhet

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-17 12:10  Uppdaterad: 2010-12-17 12:10
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Banker behövs inte. De gör mer skada än nytta. Kanske dags att inte använda pengar över huvudtaget. Vi sitter på samma klot. Ett maktmedel.

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-12-20 05:46  Uppdaterad: 2010-12-20 05:46
 Ang: Islands president: Vi lät bankerna gå och mår bättre
Hittade ett klipp om detta, kanske samma klipp som artikel-författaren ovan hänvisar till. Jäkligt bra att Isländarna stod upp mot den onda svarta draken IMF :)God jul!
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Läkaren som vägrar stödja kampanjer mot cancer

Läkaren som vägrar stödja kampanjer mot cancer
Dr. Véronique Desaulniers är kritisk till att stödja insamlingskampanjer, såsom rosa bandet som är till för att samla in pengar i kampen mot cancer. ”Think before you pink”, säger hon och menar att ”den rosa industrin” inte har gjort någon önskvärd skillnad.

Rosa bandet eller ”pink breast cancer awareness month” som det heter i USA, startades av läkemedelsföretag och har mest genererat mer undersökningar och mer behandling av kemoterapi. Kampanjerna är inte inriktade på förebyggandet av cancer, såsom bättre näring och motion och betydelsen av gifter omkring oss. I stället går stora delar av de insamlade pengar till att forska på nya läkemedel, säger Dr. Desaulniers.Originaltext: 2op.se

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare
Syrien är den sjunde staten som bombas av Nobels fredspristagare president Obama, skriver Glen Greenwald. Obama tillträde ämbetet som USA:s president i januari 2009, i oktober samma år fick han Nobels fredspris inför en förvånad omvärld. Till och med Obama som liknats vid kejsaren Nero verkade vara häpen. Kanske han visste att han skulle bli USA:s största krigspresident.

Bara fem år senare har Obama gett grönt ljus till att bomba sju muslimdominerade länder: Syrien, Afghanistan, Irak, Yemen, Somalia, Libyen och Pakistan med stridsflygplan och drönare.

Läs mer på newsvoice.se

Eboladramat följer rutinartad ”problem-reaction-solution-standard”

Eboladramat följer rutinartad ”problem-reaction-solution-standard”
”World War E” är över oss, skriver Mike Adams på NaturalNews. Han syftar på filmen med Brad Pitt, ”World War Z” om en pandemisk virusinfektion som gör större delen av världspopulationen till sprinterzombies. Igår varnade nämligen president Obama för den pågående ebolaspridningen med mycket starka ord som hämtade från en amerikansk virusthriller.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Sömnproblem? Bästa råden för bättre sömn

Sömnproblem? Bästa råden för bättre sömn
Att ha svårt att sova är allt vanligare, även bland barn. Strålning från trådlös teknik eller lågfrekventa fält från elledningar och elektrisk utrustning kan orsaka sömnproblem. Många som haft långvariga sömnproblem sover bättre efter att de stängt av det trådlösa nätverket och annan trådlös teknik eller när de vistas i en stuga utan el långt från närmaste mobilmast.

En trådlös telefon har en basenhet som sänder ut mikrovågsstrålning dygnet runt, även när telefonen inte används, helt i onödan. Sömnproblem kan också orsakas av så kallade lågfrekventa fält från el- och kraftledningar, transformatorer mm. Lågenergilampor och så kallade ”smarta elmätare” kan också orsaka sömnsvårigheter. Många upplever att de plötsligt väcks upp mitt i natten, blir klarvakna och har sedan svårt att somna om. Det kan bero på att elmätaren just då för över informationsdata och avger mer strålning.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft
Många har på sistone visat intresse för partiet Hälsopartiet. I deras partiprogram säger de sig bland annat vilja göra Sverige till en GMO-fri zon och att privata bankerna upphöra med att låna ut pengar som inte existerar.
Vaken ställde några frågor till Hälsopartiets språkrör Nicklas Kristensson.

Fråga: Ni tar upp chemtrails (en typ av geoengineering) i ert partiprogram. Massmedia och riksdagspartierna anser att chemtrails bara är en så kallad konspirationsteori. Vilka exempel på bevis för att chemtrails verkligen är verklighet har ni att ge?

Svar: Vi tror att det bästa beviset är att själv titta upp mot himlen och jämföra med hur flygplansstrimmorna såg ut förr i tiden. Kondensstrimmor består till 99% av koldioxid och små iskristaller som antingen inte bildar någon strimma alls eller också försvinner inom några sekunder. Metallstoft däremot ger kraftiga strimmor som stannar kvar från horisont till horisont under flera timmar medan de sakta glesas ut och börjar dala ner över oss.

Klicka här för att läsa resten av intervjun

Henning Wittes juridiska råd mot kreditåterbetalningskrav från banker

Henning Wittes juridiska råd mot kreditåterbetalningskrav från banker
Den 7:e september hölls en ny manifestation för en bankreform utan miljöpartiets Valter Mutt, som fick hot av Bonniers DI att hoppa av. Första talare var bankrättsexperten Henning Witte från White TV, tillika grundaren av den Vita Skolan i nationalekonomi. Han gav juridiska råd för alla som vill försvara sig mot ett uppsagt banklån.

Den som har genomskådat banksystemet kan använda dess svagheter juridiskt mot bankernas krav på återbetalning av krediter. Nyckelargumentet är att bankerna har lånat ut olagliga pengar.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på whitetv.se

Söndag 7:e september Medborgarplatsen Stockholm - Manifestation mot de privata bankernas penningmonopol

Söndag 7:e september Medborgarplatsen Stockholm - Manifestation mot de privata bankernas penningmonopol
30:e augusti kl. 16-19 på Norrmalmstorg, Stockholm.
7:e september kl. 16-19 på Medborgarplatsen i Stockholm.

Följande frågor kommer manifestationen att handla om:
- Hur skapas pengar?
- Vem skapar pengar?
- Vilket slags pengar som skapas?
- Vilka tjänar/förlorar på systemet?
- Varför ska pengar vara en utbytesenhet och inte en handelssvara?
- Hur skulle ett demokratiskt penningsystem se ut?

Bland annat dessa talare:
Carl Norberg, PDF
Henning Witte, White-TV
Ulf Sandmark, EAP

Mer om manifestationen den 30:e augusti
Mer om manifestationen den 7:e september

Council on Foreign Relations (CFR) tycker att centralbanker skall ge pengar direkt till folket då bankerna tjuvhåller

Council on Foreign Relations (CFR) tycker att centralbanker skall ge pengar direkt till folket då bankerna tjuvhåller
Council on Foreign Relations (CFR) slutar inte att förvåna. I samma nummer som White TV redan uppmärksammade, då CFR lägger skulden på Väst i Ukrainakrisen, kommer USA:s mäktigaste think-tank med ett vettigt förslag: låt centralbankerna ge pengar direkt till folket och inte bankarna, då de tjuvhåller på pengarna och använder dem i spekulationssyfte på den skumma derivatmarknaden.

CFR hänvisar till att ingen mindre än förre FED chefen Ben Bernanke redan hade denna idé i december 1998.

Den amerikanska advokaten Ellen Brown uppmärksammade oss på CFR:s moderna sväng. Hon inleder med ett Churchill citat:

"You can always count on Americans to do the right thing, after they’ve tried everything else."


Läs mer på whitetv.se

Dick Cheney: Det kommer ske en till attack lik 9/11 på amerikansk mark innan år 2020

Dick Cheney: Det kommer ske en till attack lik 9/11 på amerikansk mark innan år 2020
Dick Cheney: Det kommer att ske en till 9/11-liknande attack på amerikansk mark före 2020 "och nästa gång, tror jag att det är sannolikt att den blir mycket dödligare än den förra."

Enligt den före detta vicepresidenten Dick Cheney kommer det att ske en 9/11-liknande attack mot USA innan årtiondet är förbi och den här gången "kommer den att vara mycket dödligare än den förra."

Den före detta vicepresidenten var gäst på Hugh Hewitt Show där man diskuterade utrikespolitik i allmänhet och hans nya tankesmedja The Alliance for a Strong America. De pratade om framgångarna hos ISIS [IS numer, ö.a.] och Obamas administrations misslyckanden att skapa en överenskommelse med den irakiska presidenten Nouri al-Maliki. Slutligen bad Hewitt Cheney att diskutera möjligheten av en ny attack på amerikansk mark och vad som skulle hända om det var en kärnvapenattack:Klicka här för att läsa en översättning av intervjun

Scott Tips om Codex Alimentarius

Scott Tips om Codex Alimentarius
Scott Tips är president i NHF, National Health Federation. Organisationen arbetar för människors rätt till hälsa och deltar vid alla möten som hålls inom Codex Alimentarius.

Codex Alimentarius är en omtalat organisation som tar fram riktlinjer och standardvärden inom hälso- och näringssektorn, drivs av bl a WHO och FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations).

I Intervju berättar Scott om vem som sitter på Codexmötena, hur stor påverkan deras beslut har, och hur mycket inflytande som ges stora multinationella företag såsom Monsanto.Klicka här för att se del två av intervjun eller se den på 2op.se

Före detta toppanalytiker på CIA: Detta är större än missilkrisen på Kuba

Före detta toppanalytiker på CIA: Detta är större än missilkrisen på Kuba
Alex Jones talar med den före detta analytikern och presidentrådgivaren Ray McGovern om situationen i Ukraina.

Vaken intervjuar Partiet De Fria

Vaken intervjuar Partiet De Fria
Vaken träffade tidigare i år Bosse Jonsson från Partiet De Fria i samband med protesterna mot årets Bilderbergmöte i Köpenhamn. Partiet De Fria ställer upp i riksdagsvalet och Vaken passade på att ställa några frågor.

Fråga: Under Bilderberg-mötet i Köpenhamn så märkte vi på Vaken att massmedia nästan inte rapporterade någonting trots att mötet hölls bara några mil från Sverige. Har ni samma uppfattning, att massmedia och svenska politiker inte gärna vill prata om Bilderbergmötet?

- Ja, och det säger kanske en hel del om medierna.Fråga: Dagens system där den allra största delen av pengarna i världen skapas av privata banker i form av skulder verkar verkligen inte vara det bästa systemet för mänskligheten, varför är det så svårt att få till ett bättre system i praktiken, vilka intressen tror ni vill behålla det nuvarande systemet som till synes bara gynnar ett fåtal?

- Det är svårt att byta system så länge inte den stora massan sätter ned foten. Dom som sitter på pengamakten kommer göra allt för att inte dela med sig. Vi pratar om extremt rika människor som generation för generation gör allt för att utöka sin makt och kontroll.

Klicka här för att läsa resten av intervjun

Nigeria ville använda nanosilver mot Ebola – backade efter kritik

Nigeria ville använda nanosilver mot Ebola – backade efter kritik
I Nigeria meddelade hälsoministern Onyebuchi Chukwu den 14 augusti att man genom en donation från en nigeriansk vetenskapsman nu fått tillgång till ”Nanosilver” (kolloidalt silver) för att kunna bota Ebola i landet.

Det var läkaren Rima E. Laibow från organisationen Natural Solutions Foundation, som presenterade silver som ett botemedel mot Ebola. I ett öppet brev till flera presidenter i Afrika beskriver hon nanosilver som en enkel lösning mot Ebolaepidemin. Hon skriver att nanosilver (kolloidalt silver) är ett effektivt medel mot bakterier och virus utan biverkningar. Det behöver ingen kylning och är självsteriliserande, vilket gör det enkelt att hantera. Dessutom kan det framställas förhållandevis billigt, jämfört med traditionella mediciner.

Det öppna brevet om silver som bot mot Ebola fick stor uppmärksamhet runt om i världen och Nigerias hälsominister beslutade att experimentellt behandla ebolasmittade i Lagos. Denna nyhet fick dock amerikanska FDA, U.S. Food and Drug Administration att reagera kraftigt. Man gick ut med öppna varningar och kallade nanosilver-behandlingen för bedrägeri. FDA jämställde nanosilver med bekämpningsmedel och avrådde bestämt från all användning.

Klicka här
för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Dr Mercola om Ebola: Skrämselpropaganda är en lukrativ affärsverksamhet

Dr Mercola om Ebola: Skrämselpropaganda är en lukrativ affärsverksamhet
Dr Mercola, den amerikanska läkaren med ett av världens mest kända sajter om naturlig hälsa, konstaterar att den amerikanska myndigheten CDC (Centre for Disease Control) nu för tredje gången i historien klassat ett virus i högsta riskklassen. Två gånger tidigare har man gjort det och båda gångerna visade det sig att riskerna var kraftigt överdrivna: fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009.

Ebolapaniken är väldigt lik den som gällde fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009 vars risker och möjliga konsekvenser var kraftigt överdrivna för att hetsa fram försäljningen av onödiga vacciner som senare skulle visa sig vara förenade med hemska bieffekter.

Dr Mercola påminner om att president George Bush under år 2005 förutspådde att inte mindre än 2 miljoner amerikaner skulle dö av fågelinfluensan. Liknande prognoser lämnades 2006, 2007 och återigen 2008.

Läs mer på newsvoice.se

Ryssland fruktar att Kiev försöker förstöra bevis om MH17

Ryssland fruktar att Kiev försöker förstöra bevis om MH17
Kievs regering kan komma att "förstöra bevis", som visar deras egna inblandning i kraschen av den malaysiska flygplanet MH17. Rysslands FN-sändebud Vitalij Churkin, uttryckte oro över den pågående militära operationen i östra Ukraina i strid med FN-resolutionen.

Enligt Churkin så utlovade Ukrainas president Petro Poroshenko ett eldupphör i haveriområdet, "men detta löfte bröts omedelbart, samtidigt som ukrainska tjänstemän offentligt meddelade nya direktiv - att rensa området från milisgrupper och ta kontroll över territoriet, "sade Churkin i New York.

Hela artikeln kan läsas här.

Nyligen så har en tysk pilot gjort en egen analys av dom bilder på MH17 som tagits på platsen.
Chockerande analys av "nedskjutningen" av malaysiska MH17.

Obamas hycklande bombning av ISIS exponerad

Obamas hycklande bombning av ISIS exponerad
Med anledning av President Barack Obamas godkännande av flyganfall mot ISIS mål i Irak så kan det vara till nytta att påminna oss själva om vilka länder som finansierar denna dödliga terrorgrupp.

Den saknade historien om CIA

Den saknade historien om CIA
Leroy Fletcher Prouty (24 januari, 1917 – 5 juni, 2001) tjänstgjorde som Chief of Special Operations för the Joint Chiefs of Staff under President John F. Kennedy. En före detta överste inom det amerikanska flygvapnet, han avgick från militärtjänstgöring för att bli en bankman och blev en kritiker av USA:s utrikespolitik, speciellt de hemliga operationerna CIA utförde, vilka han visste mycket om.

Klicka här
för att lyssna på en intervju med honom