vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Artiklar > GMO orsakar sterilitet hos däggdjur

GMO orsakar sterilitet hos däggdjur

Published by Jin83 on 2010-06-30 (10458 reads)
GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Genmodifierade organismer (GMO) i livsmedel har varit hett omdebatterat och har i flera vetenskapliga tester visat sig vara skadligt. Ryska vetenskapsmän har nu funnit att hamstrar som fått GMO i födan blir sterila i tredje generationen.

Att man nu funnit att GMO gör hamstrar sterila borde innebära ett omedelbart förbud mot GMO i kosten men lär inte hända då mäktiga intressen vill att GMO-användningen ska öka. Tidigare har skadliga biverkningar orsakade av GMO upptäckts av vetenskapsmän i bland annat Österrike och Frankrike.I Frankrike ledde upptäckten av att genmodifierad majs var skadligt till ett omedelbart förbud av försäljning och produktion.

De ryska fynden presenterades på de årliga ”Dagarna av försvar mot naturkatastrofer” som ägde rum från 15 april till 5 juni i år. Man upptäckte att hamstrar som fick äta genmodifierad föda blev sterila. Testet pågick under två år där man använde Cambellhamstrar i olika testgrupper. Testgrupper fick äta vanliga typer av soja som i olika grad var genmodifierade. En kontrollgrupp fick helt naturlig soja som man med svårighet lyckades finna i Serbien då runt 95 % av sojan i världen är genmodifierad.

Experimenten utfördes av den nationella organisationen för gensäkerhet och institutet för ekologiska och evolutionära problem. Doktor Alexei Surov nämner att alla grupper av hamstrar som hade GMO i födan blev sterila i tredje generationen. En av de andra biverkningar var att hår började växa i munnen på vissa hamstrar som fått GMO i födan, även detta i tredje generationen.

De ryska vetenskapsmännen var förvånade att denna katastrofala effekt av att ge GMO till däggdjur och rekommenderade att man förbjuder genmodifierade livsmedel tills de är tillräckligt testade. I Sverige är GMO tillåtet och finns bland annat i soja som ingår i många produkter, t.ex. i choklad och kakor. Genom ett EU-beslut är det nu möjligt att odla GMO i Sverige. Om det visar sig att GMO orsakar sterilitet även hos människor kan jordens befolkning komma att minska drastiskt inom några få generationer. Stora bolag som Monsanto sprider sina GMO-grödor över hela jordklotet och även naturliga grödor får GMO-gener i sig genom kontaminering. Kanske är det inte så konstigt att det är inte serveras GMO i Monsantos personalmatsalar.

Källa: http://english.ruvr.ru/2010/04/16/6524765.html

Läs även på på Den Dolda Agendan, Newsmill eller Sourze
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Varning för teflon Folket massmedicineras med ett syntetiskt kvinnligt könshormon Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-30 22:08  Uppdaterad: 2010-06-30 22:08
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
"Om det visar sig att GMO orsakar sterilitet även hos människor kan jordens befolkning komma att minska drastiskt inom några få generationer." ... men detta var ju precis deras plan - att minska befolkningen!

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-02 21:58  Uppdaterad: 2010-07-02 21:58
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Passar ju væl in i Bilderberger gruppen agenada att decimera befolkningen på planeten Tellus.

Poster Tråd
henrikp
Skriven: 2010-07-03 12:44  Uppdaterad: 2010-07-03 12:44
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Något bra källmaterial till påståendena om den ryska forskningen finns egentligen inte, men i denna version av artikeln/inlägget länkas till den österrikiska forskningen, som är tillräckligt skrämmande:

http://chelseagreen.com/blogs/jeffrey ... nt-mortality-in-hamsters/

Poster Tråd
TreeOfLiberty
Skriven: 2010-07-03 17:15  Uppdaterad: 2010-07-03 17:16
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-05 13:33  Uppdaterad: 2010-07-05 13:33
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
ursäkta, har micro flyttat till spanien?

Poster Tråd
jin83
Skriven: 2010-07-05 13:48  Uppdaterad: 2010-07-05 13:48
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Ja, till Spanien

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-11 17:23  Uppdaterad: 2010-07-11 17:23
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
GMO = genmodifierade organismer = en h***etes massa olika saker

Klart att några kan orsaka mindre katastrofer, men man kan inte dra alla över en kam...

/En som inte sov på kemilektionen i gymnasiet

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-17 11:47  Uppdaterad: 2010-07-17 11:47
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Har ni tänkt på att evolutionen är en rad genetiska modifieringar där de som klarade överlevnad bäst fortsatte och modifierades igen och igen och igen och idag finns människan.

Varför kontrollerades inte GMO mot möss som är 99 % genetisk lik människan. Marsvin användes mycket under 1800-talet som försöksdjur men används sällan idag i utom i denna som då kan ifrågasattas av den anledningen att möss inte användes.

Poster Tråd
jin83
Skriven: 2010-08-12 20:43  Uppdaterad: 2010-08-12 20:43
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Det har även gjorts försök på råttor av andra vetenskapsmän med liknande resultat.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2012-07-16 10:17  Uppdaterad: 2012-07-16 10:17
 Ang: GMO orsakar sterilitet hos däggdjur
Det är mycket här i världen som ej står rätt till - som jag ser det.
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Förhandsbeställ Anarchos förlags kommande bok "Revolutionerande energiteknik" och få 10% rabatt!

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Alex Jones om hur mörkläggningen av att vaccin orsakar hjärnskador imploderar

Alex Jones om hur mörkläggningen av att vaccin orsakar hjärnskador imploderar
Alex Jones går in på de senaste uppgifterna om ökad risk för autism kopplat till MMR-vaccinet. Andrew Wakefield blir även intervjuad.

F. William Engdahl i Göteborg den 7 april 2014

F. William Engdahl i Göteborg den 7 april 2014
I april 2014 besökte F. William Engdahl, världens ledande expert på den verkliga agendan bakom spridningen av genetiskt modifierade organismer, Sverige. Engdahl är bland annat författare till boken "Hotet mot livet -- den genetiska manipulationens dolda agenda" som är utgiven på Anarchos förlag som även arrangerade hans besök i Sverige.Se mer från föredraget här

March against Monsanto Stockholm, 24:e maj 2014

March against Monsanto Stockholm, 24:e maj 2014
Igår samlades eldsjälar mot det amerikanska kemiföretaget Monsanto, som redan under Vietnamkriget blev ökänd genom sin produktion av agent orange, vilket avlövade och förgiftade stora delar av den vietnamesiska naturen. Idag är Monsanto farligast genom sina genmodifierade grödor och olika gifter som sprutas på vår mat under förevändningen att det skulle behövas för att skydda växter från skadeinsekter.Läs mer på whitetv.se

Läkare motsätter sig fem-i-ett-vaccin: ”Priset i form av dödsfall är svårt att motivera”

Läkare motsätter sig fem-i-ett-vaccin: ”Priset i form av dödsfall är svårt att motivera”
Enligt siffror hämtade från hälso- och välfärdsdepartementet [Union Ministry of Health and Family Welfare, övers. anm.] dog förra året 54 spädbarn kort efter att de fått det nyligen introducerade femvalenta vaccinet, som utvecklades för att förhindra infektion av fem sjukdomsalstrande mikroorganismer.

Det femvalenta vaccinet, som successivt har introducerats i olika indiska delstater sedan december 2012, är ett kombinationsvaccin som är tänkt att ge immunitet mot haemophilus influenzae typ B och hepatit B, utöver skyddet från det traditionella trippelvaccinet mot difteri, kikhosta och stelkramp (dpt).

Klicka här för att läsa vidare eller läs på vaccin.me

Ungern vill förbli GMO-fritt – går emot nya EU-regler

Ungern vill förbli GMO-fritt – går emot nya EU-regler
Ungerns EU-minister:
”När dammluckorna öppnas, är det omöjligt att sätta GMO-anden tillbaka i flaskan.”

Nyligen blossade ett stort GMO-bråk upp inom EU. Den genmodifierade majssorten DuPont-Pioneer 1507 kan komma att godkännas av EU-kommissionen, trots att många EU-länder är emot och att parlamentet sagt nej med stor majoritet. Det beror på att man i ministerrådet inte lyckats fatta beslut p.g.a. får få sammanlagda röster och då går beslutet i frågan tillbaka till EU-kommissionen, som nu för besluta vad de vill trots massivt motstånd.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda
De agrokemiska företagen DuPont, Syngenta and Agrigentics Inc. (en del av Dow AgroSciences) stämmer myndigheterna på den hawaiianska ön Kauai för att de i november införde restriktioner mot GMO-odling och besprutning med pesticider. Företagen menar att de nya restriktionerna strider mot grundlagen.

Företagen har länge kunnat använda mark på ön Kauai som test- och forskningsanläggningar för att plantera genmodifierade grödor och spraya hemliga kemikalier på fälten. De hävdar att verksamheten redan regleras av statliga myndigheter.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Vaccin mot rotavirus orsakar livshotande biverkningar

Vaccin mot rotavirus orsakar livshotande biverkningar
Två studier i New England Journal of Medicine pekar nu på flera sällsynta fall av en allvarlig tarmbiverkning efter att barn genomgått vaccinering mot magsjukeviruset rotavirus.

Det handlar om så kallad invagination, då ett tarmavsnitt trär upp sig på ett annat. Tillståndet är smärtsamt och potentiellt livshotande om det inte behandlas.

Läs mer på vaccin.me

Vetenskaplig tidskrift böjer sig för Monsanto – drar tillbaka GMO-kritisk studie

Vetenskaplig tidskrift böjer sig för Monsanto – drar tillbaka GMO-kritisk studie
Det finns strikta kriterier för när en seriös vetenskaplig tidskrift kan acceptera en expertgranskad artikel och publicera den. Det finns dessutom strikta kriterier för när en sådan artikel ska kunna återkallas efter publicering.

Den en gång så respektabla tidskriften Food and Chemical Toxicology, som ges ut av förlaget Elsevier, har tydligen beslutat sig för att bryta mot dessa kriterier och meddelat att man drar tillbaka en långtidsstudie som man publicerade för ett år sedan, och som gäller de toxiska effekterna av en av Monsantos genetiskt modifierade organismer (GMO) – dess GM-majs kallad NK603.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Kina nobbar USA:s genmodifierade majs

Kina nobbar USA:s genmodifierade majs
Över 545 000 ton majs som skeppades från USA kommer inte att säljas eller konsumeras i Kina. Det kinesiska hälsoministeriet motiverar beslutet med att majsen hade blivit genmodifierade.

I ett uttalande uppmanar Kina de amerikanska myndigheterna till att skärpa kontrollerna av majsexporten för att säkerställa att GMO-grödorna inte skickas till Kina.

Läs mer på nyadagbladet.se

Nu är årets sista-minuten-julklapp klar för leverans – beställ den redan i dag - HOTET MOT LIVET

Nu är årets sista-minuten-julklapp klar för leverans – beställ den redan i dag - HOTET MOT LIVET
Nu är årets sista-minuten-julklapp klar för leverans – beställ den redan i dag. Anarchos förlags nya bok, "Hotet mot livet – den genetiska manipulationens dolda agenda", är kanske en av våra mest kontroversiella och viktigaste böcker på länge. Denna internationella bästsäljare tar upp och avslöjar kopplingarna mellan den genetiska revolutionen, den gröna revolutionen och eugeniken – den "vetenskap" som har rashygien på sin dagordning. Det här är ingen vanlig bok om de ekologiska och hälsomässiga riskerna med genetiskt manipulerade organismer (gmo). Det är en bok om den dolda historien och agendan bakom en högaktuell och ödesmättad fråga som ingen människa undkommer att ta ställning till. Läs mer om och beställ boken här.

GMO förbjuds på Hawaii-ö

GMO förbjuds på Hawaii-ö
Huvudön Big Island i öriket Hawaii i stilla havet har infört ett förbud mot att grödor och organismer ska genmodifieras, någonting som kallas för GMO. Dessutom kommer stora bolag som Monsanto att stängas ute från ön.

Öns fullmäktige godkände förslaget med röstsiffrorna sex för och tre emot. Den som odlar GMO på Big Island riskerar nu att få en månads fängelse och 1 000 dollar i böter.

Läs mer på nyadagbladet.se

Sanningen om mobilstrålningens hälsorisker snart erkänd – motarbetas nu kraftfullt

Sanningen om mobilstrålningens hälsorisker snart erkänd – motarbetas nu kraftfullt
Det sägs att en sanning alltid motarbetas kraftfullt innan den blir erkänd som självklar. Så var det med riskerna med Hormoslyr, med blyad bensin, med rökning, kemikalier mm. Nu vet vi att mobilstrålning orsakar cancer.

Sanningen om mobilstrålningens hälsorisker motarbetas nu kraftfullt av Strålsäkerhetsmyndigheten SSM. Skrivelse på skrivelse, pressutspel på pressutspel görs för att skydda den stackars värnlösa trådlösa industrin (Ericsson, Apple, TeliaSonera mm) från skadlig information om hälsoriskerna.

Klicka här
för att läsa vidare eller läs på mobiltelefoni.tv

Mobilstrålning orsakar cancer

Mobilstrålning orsakar cancer
Enligt en färsk analys av forskningsläget från forskargruppen vid Örebro Universitetssjukhus under ledning av cancerläkaren Lennart Hardell kan mobilstrålning anses som ”cancerogen för människor”. Nya undersökningar bekräftar att strålningen kan orsaka cancer samt att hjärntumörer ökar i vissa länder. Allmänheten måste informeras omgående och brett om riskerna.

Den svenska forskargruppen publicerade så sent som för en månad sedan nya resultat som visar ett tydligt dos-responssamband mellan mobilanvändning och risk för elakartad hjärntumör i den vetenskapliga tidskriften International Journal of Oncology. Användning av mobiltelefon eller trådlösa telefon i sammanlagt mer än 2376 timmar medför tydligt förhöjda risker (3 gånger förhöjd risk), men risken börjar öka redan vid en sammanlagd användning på cirka 1000 timmar.

I den nya analysen visar Hardellgruppen att forskningen i dag uppfyller de kriterier som ska vara uppfyllda för att en faktor ska anses orsaka cancer eller andra sjukdomar, Bradford Hill-kriterierna.

Klicka här för att läsa vidare

GMO-förbud på väg i Ryssland

GMO-förbud på väg i Ryssland
Genmodifierade grödor – mer känt som GMO – kan bli förbjudet i Ryssland. Landets premiärminister Dimitrij Medvedev har inlett en utredning om ett förbud är önskvärt eller inte. Senast den 15 oktober ska de berörda myndigheterna lämna in sina rön.

Ryssland beskrivs som ett av världens strängaste länder som inte har infört ett totalförbud mot GMO-varor. Och nu är man på väg att bli ännu hårdare mot den kritiserade GMO-industrin. Det är sedan tidigare lag på att varor som genmodifierats måste ha en särskild märkning

Läs mer på nyadagbladet.se

Den viktigaste boken om GMO finns snart på svenska - William Engdahls "Hotet mot livet – den genetiska manipulationens dolda agenda"

Den viktigaste boken om GMO finns snart på svenska - William Engdahls "Hotet mot livet – den genetiska manipulationens dolda agenda"
Nu kan man förhandsbeställa Anarchos förlags kommande bok
Hotet mot livet – den genetiska manipulationens dolda agenda av F. William Engdahl, och få 10 % rabatt. Denna internationella bästsäljare tar upp och avslöjar kopplingarna mellan den genetiska revolutionen, den gröna revolutionen och eugeniken – den "vetenskap" som hade rashygien på sin dagordning. Det här är ingen vanlig bok om de ekologiska och hälsomässiga riskerna med genetiskt manipulerade organismer (gmo). Det är en bok om den dolda historien och agendan bakom en högaktuell och ödesmättad fråga som ingen människa undkommer att ta ställning till.

Konfidentiellt dokument från GSK avslöjar att det vanliga vaccinet Infanrix orsakar plötslig spädbarnsdöd och autism

Konfidentiellt dokument från GSK avslöjar att det vanliga vaccinet Infanrix orsakar plötslig spädbarnsdöd och autism
Ett konfidentiellt dokument har läckt ut från ett av världens största läkemedelsbolag till allmänhetens beskådan. Dokumentet är en genomlysning av biverkningarna från vaccinet Infanrix hexa, som påstås skydda mot difteri, stelkramp, kikhosta, hepatit B, polio och Haemophilus influenzae typ b (Hib). Vaccinet, som Socialstyrelsen vill vaccinera alla svenska barn med, ges vanligtvis till spädbarn i tre doser innan barnet nått 12 månaders ålder. Tillverkare är GlaxoSmithKline (GSK), bland annat känt som tillverkare och leverantör av Pandemrix (vaccin mot svininfluensan).

Indien stoppar genmodifierade grödor

Indien stoppar genmodifierade grödor
Högsta domstolen i Indien har på obestämd tid förbjudit all försäljning av genmodifierade grödor (GMO). Anledningen är att det är riskerar att förslava landets jordbruk samt utgöra en hälsorisk.

I måndags tog högsta domstolen beslutet att förbjuda försäljningen av genmodifierade grödor. Det rör sig inte om ett permanent beslut men någon tidsgräns för när förbudet kan lyftas är ännu inte satt.

Läs mer på nyadagbladet.se

Bill Gates och populationskontroll – GMO kan innehålla gen som gör människan steril

Bill Gates och populationskontroll – GMO kan innehålla gen som gör människan steril
Hur diskuterar världens mest inflytelserika och mäktiga män planetens alarmerande befolkningstillväxt? Det finns anledning att misstänka att diskussionen inte handlar om hur ingen ska behöva svälta utan snarare om hur färre munnar ska mättas. Det betyder populationskontroll och det betyder reducering av befolkningen till en betydligt lägre nivå.

Bill Gates beskrivs av RT.com som en modern förespråkare av eugenics, en bio-sociologisk rörelse som syftar till att förbättra den mänskliga genpoolen. En möjlig tillämpning består i att reducera jordens befolkningsutveckling t.ex. med hjälp av den så kallade epicyte-genen i GMO-mat som ger sterilitet.

Läs mer på newsvoice.se

Restaurangkedja märker GMO

Restaurangkedja märker GMO
Restaurangkedjan Chipotle Mexican Grill har börjat märka rätter som innehåller genmodifierade organismer. På hemsidan är rätter med GMO försedda med en rosa ruta med bokstaven G.

På sikt vill man fasa ut GMO helt och hållet.

Läs mer på nyadagbladet.se

March Against Monsanto i Stockholm

March Against Monsanto i Stockholm
Global protest mot Monsanto i synnerhet och genmodifierade livsmedel i allmänhet.

Lördagen den 25 maj äger evenemanget March Against Monsanto rum. Hundratusentals människor fördelat på nära 400 platser i världen samlas för att protestera mot det multinationella jordbrukskemiska företaget Monsanto.

Klicka här för att läsa vidare