vaken

Vakencorner
Studera > Ekonomi > Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!

Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!

Published by Admin on 2010-06-22 (13758 reads)
Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Mitt under den pågående oljekatastrofen i den Mexikanska golfen framkommer graverande uppgifter om British Petroleums största ägare - banken Goldman Sachs. Under det kvartal som föregick oljekatastrofen såldes hela 44 procent av aktieinnehavet i BP. Dessutom köpte Halliburton upp Boots & Coots tio dagar innan katastrofen, ett företag som är världsledande inom vissa typer av uppröjningar efter oljekatastrofer.

Både Goldman Sachs och Halliburton har mycket starka kopplingar till president Barack Obama och tidigare amerikanska presidentadministrationer. I presidentvalet 2008 var Goldman Sachs Obamas näst största bidragsgivare och konkurrenten John McCains fjärde största bidragsgivare. Halliburton har genom före detta vice-presidenten Dick Cheney fått många lukrativa kontrakt, bland annat i samband med Irakkriget.

Under det första kvartalet år 2010 sålde banken Goldman Sachs 4 680 822 stycken aktier i BP. Goldman Sachs försäljningar var de överlägset största någon firma gjorde under den tidsperioden. Sammanlagt rör sig försäljningen om cirka 250 miljoner dollar. Dessa aktier utgjorde 44 procent av Goldman Sachs totala aktieinnehav i BP.

Den 10 april, 10 dagar innan BPs rigg Deepwater Horizon kollapsade, erhöll oljejätten Halliburton det erkänt skickliga oljesaneringsföretaget Coots & Boots. Detta meddelade nyhetssidan Chron.com. Köpet kostade Halliburton 240 miljoner dollar.
Något som fått än fler att höja på ögonbrynen är att Tony Haywood, vd för BP, sålde av stora delar av sitt eget aktieinnehav i BP några veckor innan katastrofen. Tack vare den lyckosamma tajmingen undgick Haywood att förlora nära 5 miljoner svenska kronor vilket hans aktieinnehav skulle ha minskat i värde under den senaste tiden, meddelar den brittiska tidningen The Telegraph.
Politiska företrädare för Demokraterna i det amerikanska Representanthuset arbetar nu med förslaget att nationalisera oljeraffinaderierna i landet "för att bättre kunna kontrollera deras flöden," uppger Fox News.

Barack Obama säger själv att katastrofen beror på den mänskliga faktorn och på att "företag tar genvägar som äventyrar säkerheten." Han använder Deepwater Horizon-händelsen som ett avstamp att på nytt satsa på agendan att övergå från fossila bränslen till "rena bränslen."

"Det enda sättet vi kan lyckas på är att beskatta den privata sektorn med en koldioxidskatt," säger Obama till CNN.

Artikelförfattare: Redaktionen, VAKEN.SE info(a)vaken.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Dags att syna bankbluffen?
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-23 01:26  Uppdaterad: 2010-06-23 01:26
 klipp:prisonplanet
Paul Watson från prisonplanet har researchat händelsen de senaste veckorna, och spekulerar i om det kan vara en false flag operation.BP har vägrat ta emot hjälp som erbjudits från 13 andra länder bl a med teknik som kunnat stoppa läckan inom 3-4 månader.Fastän de uppenbarligen inte klarar av att röja upp själva.BP har förvägrat journalister möjligheten att rapportera från stränderna vid oljespillet(handlar det om mörkläggning?). Och dessutom förbjudit berörda delstater att själva försöka röja upp.Många andra tvivelaktiga omständigheter omger också händelsen.Försöker de förvärra och utnyttja katastrofen isyfte att främja den gröna agendan?Och införa en skatt på koldioxid?
Se klipp!
http://www.youtube.com/watch?v=E5Va3W8JQ9o&feature=related

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-23 07:26  Uppdaterad: 2010-06-23 07:26
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Precis som innan 911 då stora aktieposter i flygbolagen såldes.
Dessutom så har man kanske nu hittat en ny metod för CO2-beskattning när nu uppvärmningen in slog an trots alla lögner och pengar och lobbying.
Vi ska beskattas och tryckas ned om så katastroferna måste skapas!

Poster Tråd
Network
Skriven: 2010-06-23 08:22  Uppdaterad: 2010-06-23 08:22
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
http://www.redicecreations.com/article.php?id=11464

och mer därtill på samma sajt...

Det är djävulsdyrkare vi har att göra med, och psykopater. De är marionetter i sin tur åt riktigt ondskefulla energier.

Miljön betyder inte ett skit för dem och mänskligheten och människorna betyder ännu mindre.

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-23 21:30  Uppdaterad: 2010-06-23 21:30
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Scottish Nights, Du har uppfattat det hela korrekt!
Dessa Varelser, jag kallar dem det därför att dom är inte Männskliga!
Och många av dessa är faktiskt Satanister de "tillber" något de kallar Baphomet, det försvinner en hel del småbarn varje år (mest i USA)de används som Offer och många av dessa utövar ofta pedofili också o våldtar dessa stackars barn innan de offras!

Den kända "organisationen" Skull and Bones i USA, som nästan alla USA:s presidenter har varit o är medlemmar i är Satanister, men även många mäktiga företags ledare plus presidenter o Statsministrar och även många Kungligheter är medlemmar. Ta exempelvis pedofil skandalen i Belgien för ett antal år sedan, där avslöjades aldrig de höga herrar som var inblandad och även Vatikanens nedtystande o "beskydd" av dessa individer. FÖ så var nuvarande påve medlem i Hitler Jugend (ganska märkligt val av Vatikanen, men kanske ändå inte)

Denna "kultur" försöker de som "kontrollerar" det mesta även sprida och popularisera ex. den Sataniska hälsningen med pekfingret lillfingret uppsträckt och övriga fingrar samlade mitt i handen, och även att popularisera mycket dödskalle motiv på ex barnkläder!
Detta är ej någon tillfällighet.
Även exempelvis "de fem-uddiga stjärnorna i EU- flaggan är noga utvalda, dessa är "dolda" Pentagram!
Och CIA:s Högkvarter Pentagon är just vad den heter en pentagon och den är i centrum av ett Sataniskt Pentagram, också det ingen som helst tillfällighet!

Dessa sk ledare framförallt i Väst-världen har under mckt långtid Organiserats o inspirerats under Ledning av mörk o intilligent icke mänskliga Varelser.
Detta låter helt uppåt väggarna, men det är tyvärr sant.
Så "Vanligt Folk" måste sluta att vara godtrogna offer-lamm och börja att inse att VI måste få ett slut på denna Katastrofala väg vi befinner oss på.
Det finns en ganska bra beskrivning av vilka o vad som Styr vår värld idag och det är av författaren David Icke o boken, (jag tror att den heter) The Sons Of Matrix och den är på Engelska!

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-24 00:50  Uppdaterad: 2010-06-24 00:50
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Obama sa att oljekatastrofen var ett "andra elfte september",

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-24 21:32  Uppdaterad: 2010-06-24 21:32
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Obama är i allra högsta grad involverad i dessa ondskefulla handlingar!Obama och dennes "kumpaner" är ute efter "Förstatligande" av oljan ,detta kanske låter bra men det handlar inte om att värna om Miljön eller något sådant, det handlar om en början till "Statsdiktatur" där de som kontrollerar makten även kontrollerar Naturresurserna i statens namn för att kunna legimitiseras, det är likadant med den sk. Sjukvårdsreformen Obama "tvingade igenom", detta handlar inte om människor som ej har råd att få någon sjukvård, det handlar om KONTROLL att Staten kommer att tvinga människor inom en snar framtid att exempelvis Vaccinera sig! Och den senaste Vaccinerings agendan vet nog de flesta vad som verkligen låg bakom.
Obama, Dick Cheney, Al Gore, Bush är faktiskt Släkt med varandra på "nära" håll, Obamas mor är en vit kvinna och alla dessa har blodsband med den ökända Vlad Dracul från Transylvanien i Rumänien och Dracul har en Reptil/Drake i sitt Vapen sigill, och detta är heller ingen tillfällighet!

Att Obama är släkt med Bush kan man ta reda på genom att skriva CNN Bush family tree på youtube.
Och denna släkt fortsätter alltså att styra i Världen, de allmänna folkvalen i ex. vis USA är bara en demokratisk Illusion, Folket väljer de personer makten vill ha, det existerar fortfarande ej riktiga folkets val vi bara tror det.
Men när Vi/Folket börjar att förstå hur det verkligen ligger till, då blir vi fria, "Sanningen skall göra er fria"!

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-06-29 23:50  Uppdaterad: 2010-06-29 23:50
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Man har börjat tala om att evakuera den kustnära befolkningen i bl.a. New Orleans och andra städer. Tanken har slagit mig att det kanske nu är dags att använda de många FEMA-läger som byggts upp runt om i landet. Jag ser att Jane Burgermeister är inne på samma spår.
http://birdflu666.wordpress.com/2010/ ... -bp-when-no-one-else-did/
Det är knappast någon tillfällighet att man håller på att införa en lag, som ger presidenten rätt att blockera Internet vid ett katastrofläge. Riktigt otäckt är det med de miljontals likkistor som finns staplade lite varstans.
http://www.youtube.com/watch?v=Xt_eQO5wyOk&feature=related
In med folk i lägren under sensommaren/tidiga hösten och sedan släppa lös en ny ”pandemi” med säkrare dödlig utgång?

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-06-30 23:03  Uppdaterad: 2010-06-30 23:22
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Här är en sida som följer katastrofen.

http://beforeitsnews.com/stories/in/0000000000000138


Ingen rolig läsning. Det värsta scenariot pekar på evakuering av 25-40 miljoner människor om man inte får stopp på Oljan....

http://beforeitsnews.com/news/87/766/ ... coast_as_quite_bleak.html



This was the most emotionally disturbing video I have ever done!


A flight over the BP Slick Source where I saw at least 100 Dolphins in the oil, some dying. I also photographed a Sperm Whale covered in oil all around it's blow hole.


Please spread this around the world. Send me any links to places it gets posted so I can follow.
I want to piss off the world. Who will answer for these gentle creatures?

http://beforeitsnews.com/news/87/651/ ... ng_video_he_ever_did.html



THOUSANDS OF UNITED NATIONS VANS ON MILITARY BASE NEAR JACKSONVILLE, FL – GOOGLE EARTH 29-97213.-81.660047

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-01 22:10  Uppdaterad: 2010-07-01 22:10
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Gassed In The Gulf - Benzene,
New Gulf War Syndrome
Dr. Joseph Chiappalone MD

http://beforeitsnews.com/story/90/882 ... n_The_Gulf_-_Benzene.html

The Government is not letting you know everything about the Gulf Oil Spill. Benzene in incredible amounts is being released into the air. People are getting sick. UN Vans by the thousands are parked in secluded areas out of site from the public on AF Base in Florida just below Jacksonville. They are also in many other areas. Enter this grid into Google maps and you can see for yourself. 29.97213,-81.660047
(you will have to enter the coordinates)

http://maps.google.se/

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-05 00:24  Uppdaterad: 2010-07-05 00:28
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Hur länge skall/kan man hålla käft i MS-media ?



http://www.philipbrennan.net/2010/07/ ... on-from-july-6th-updated/

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-07 00:35  Uppdaterad: 2010-07-07 00:35
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
http://moneycentral.msn.com/ownership?symbol=bp

Wells Fargo köpte upp för 135 miljoner dollar (112%)

"So far, Wells Fargo has provided more than $6 billion in financing for environmentally beneficial business opportunities, including supporting 185 commercial-scale solar photovoltaic projects and 27 utility-scale wind projects nationwide. For details, please see Wells Fargo’s Environmental Finance Report.
As a member of Environmental Protection Agency’s Climate Leaders program, Wells Fargo aims to reduce its absolute greenhouse gas emissions from its U.S. operations by 20% below 2008 levels by 2018."
http://en.wikipedia.org/wiki/Wells_fargo

Även Cascade Investments handlade för liknande summa, ägt av Bill Gates. Som har ett underbolag, Sapphire Energy

"It has produced "green" gasoline from a synthetic crude oil made from algae. The algae yield a crude oil replacement that is literally green, and according to the company, the "green crude" meets fuel quality standards and is completely compatible with the existing petroleum infrastructure, from refinement through distribution to retail suppliers. Gasoline produced from the green crude achieved a 91 octane rating while meeting fuel quality standards."
http://en.wikipedia.org/wiki/Sapphire_Energy

Bill Gates har även investerat i TerraPower
http://en.wikipedia.org/wiki/TerraPower

Antagligen bara tillfälliga slumper.

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-08 13:33  Uppdaterad: 2010-07-08 13:33
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
BP OIL Spill more...

http://projectcamelotproductions.com/blog-hp.html

One of my Sources on the BP spill noted below has sent the following in his own words. Special note: We do not agree with him that this event was 'not planned' ... it was planned and foreshadowed as well in the movie KNOWING. I post this here because he is knowledgeable and some of his information could save lives. --Kerry


..."BP's drilling hit a pocket of methane which reacted with almost volcanic force. This made it impossible for the faulty BOP to deal with following the collapse of the cement casing in the well.

This was NOT a planned event. This disaster was caused by BP not following standard safety procedures after they discovered a serious problem with the Blowout Preventer (BOP) and setting a pace of operation which did not allow the cement to set properly.


BP has opened up Pandora's BOX on the seafloor 1 mile deep and has no chance whatsoever of containing the situation and bringing this disaster (of their making) under control. The well pressure at MC252 is in the region of 30,000 psi (pounds per square inch) and the oil industry does not have the know how and technology to deal with blowouts under this pressure 20,000 ft below the seabed. This oil and gas will leak for months and possibly years and there is hundreds of millions of barrels of oil and enormous quantities of methane in this field.

BP Plc is finished. They have no political friends in Washington and their cash pockets are not deep enough for the bills they will have to pay. This is especially true for the clean up costs after a hurricane covers the whole area with oil and poison rain. This is only a matter of time before we see this happen.


Oil spill growing in the Gulf

http://www.usatoday.com/news/nation/oil-spill-map.htm


Video Dr. Sanjay Gupta reports1,500 oil cleanup workers sickened says BP's lead doctor in Gulf

http://beforeitsnews.com/news/96/074/ ... Dr._Sanjay_Gupta_reports1,500_oil_cleanup_workers_sickened_says_BPs_lead_doctor_in_Gulf.html

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-09 09:28  Uppdaterad: 2010-07-09 09:28
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Project Gulf Impact.
http://www.projectgulfimpact.com/pgi/Home.html

Mission Statement

On April 20th 2010, at 9:45 pm central time, the offshore drilling rig Deepwater Horizon exploded into a mass of oil, mud, and methane gas. Since the eruption, the world has witnessed the uncontrolled spewing of several hundred thousand gallons of crude oil into the Gulf of Mexico.


Project Gulf Impact’s mission is to document the economic, environmental, and human health impacts of the Deepwater Horizon oil spill. This project seeks to provide a voice for residents of the Gulf and hopes to capture the social, political, and environmental climate surrounding one of the greatest environmental disasters of our time. During this critical event in our country’s history, the world deserves complete transparency in the media more than ever before. We at Project Gulf Impact believe that communication of the truth is critical to reconciling the health of our planet and people. There is no excuse for inadequacy and no time for inaction.


The goal is feature documentary. We may end up making a mini-series for broadcast along the way, but we’ll have to wait and see ;)


If an actor, twitter jockey, film student, and vet-in-training can’t make a difference, who can?



Help the Gulf People!
Connecting People Who Want to Leave the Gulf with People Who Want to Help'

http://www.projectgulfimpact.com/pgi/Home.html

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-10 11:40  Uppdaterad: 2010-07-10 11:40
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Gassed in the Gulf (Part I): New Gulf War Syndrome
http://www.examiner.com/x-10438-Human ... ed-Fl-prepares-evacuation


Gassed in the Gulf (Part II) Toward Full Spectrum Dominance
http://www.examiner.com/x-10438-Human ... ilitary-operation-Part-II


Gassed in the Gulf (Pt III): Cries and anger heard globally
http://www.examiner.com/x-10438-Human ... e-Gulf-Part-III?#comments


Oil 'spill' Louisiana genocide (Gassed in the Gulf Part IV)
http://www.examiner.com/x-10438-Human ... siana-suppressed-genocide

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-10 11:42  Uppdaterad: 2010-07-10 11:42
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
The Amount Of Neurotoxin Pesticide Corexit Sprayed By BP Tops 1 Million Gallons

http://blog.alexanderhiggins.com/2010 ... p-tops-1-million-gallons/

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2010-07-10 13:10  Uppdaterad: 2010-07-10 13:10
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
De globala http://translate.google.se/translate? ... sv-SE:official%26hs%3D7ey PyramidMaktHavarna http://www.heising.dk/content.asp?Id=239 och deras medlöpare har börjat slarva med sina tidigare så väl kamouflerade åtgärder för att tjäna än mera slantar http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekonomisk_brottslighet att stoppa i sina redan överfyllda kassakistor, tycker jag...

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-10 16:32  Uppdaterad: 2010-07-10 16:32
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Taenk om alla vakna i varje oegonblick, skulle kaenna en motivation och mod att bidra till naagot gott, i staellet foer att staendigt peka finger paa de icke-vakna raedda och okunniga? Taenk er vilken positiv kraft!!!??

Det aer daerfoer jag staar haer nu framfoer er. jag vaentar paa er. Det haenger paa er. I varje oegonblick, i varje vaket oegonblick av ert liv. Det haenger paa er. Ni aer vana nog att se verkligheten. Bra. Ta nu ett steg till! Agera! Det haenger paa er.

Mrperfect72
Medlem av Aktiv Demokrati

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-12 12:51  Uppdaterad: 2010-07-12 12:51
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Ett möjligt scenario....

Olja har redan siktats utanför Miami Beach 9:e Juli.

As BP (BP) has struggled to cap the gushing Deepwater Horizon well for the past three months and tens of millions of gallons of oil have escaped into the Gulf of Mexico, scientists have speculated about how far the spilled crude would range from the initial disaster site.

Complex models crunched on supercomputers suggest that the oil will wash not only ashore on the West Coast of Florida but will also reach much of the entire Eastern Seaboard of the U.S.

Two teams of researchers, from the University of Hawaii and the National Center for Atmospheric Research (NCAR), have relied on some of the planet's fastest supercomputers to compile these models, which take into account myriad factors including tides, currents, winds, water temperatures and the relative weights of oil versus water.

http://beforeitsnews.com/story/99/396 ... ad_Up_the_East_Coast.html


Oil Reaches the Miami Beaches
http://beforeitsnews.com/story/99/029 ... es_the_Miami_Beaches.html

Poster Tråd
Anonym
Skriven: 2010-07-13 22:09  Uppdaterad: 2010-07-13 22:09
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Detta är ingenting som jag inte tror på, absolut inte.
Men! MEN jag skulle verkligen vilja se källor till detta!

Om det är sant att såpass stora affärer är gjorde så sent innan katastrofen så borde det vara redovisat någonstans och det borde sannerligen ha väckt större uppmärksamhet någonstans.

Poster Tråd
fredzilla
Skriven: 2010-07-14 10:08  Uppdaterad: 2010-07-14 10:08
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Vad skulle poängen vara att släppa ut en massa olja?

Uppenbarligen tjänade de pengar ändå genom att sälja aktier, så varför sabotera (som det säkert antyds) och förstöra naturen på samma gång?

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-17 21:31  Uppdaterad: 2010-07-17 21:31
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Goldman Sachs sold $250 million of BP stock before spill

http://eu.startpage.com/do/metasearch.pl?

Och inte nog med det........


BP chief Tony Hayward sold shares weeks before oil spill

http://www.telegraph.co.uk/finance/ne ... eks-before-oil-spill.html

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-17 21:44  Uppdaterad: 2010-07-17 21:44
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
Den första dokumentären om Oljekatastrofen.

The Gulf Oil Disaster- Real people real places

http://www.wootv.us/play.php?vid=570

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-18 18:42  Uppdaterad: 2010-07-18 18:42
 They are Killing the Gulf (VN: with Corexit)
Psychopaths in the Gulf

Part I
http://www.youtube.com/watch?v=S2fldJ ... p;feature=player_embedded

http://intuitiv.dk/2010/07/psychopaths-in-the-gulf/#more-8471

Part II
http://www.youtube.com/watch?v=wzj2lZDEJMw&feature=related



They are Purposely Killing the Gulf with Corexit
by Jack Williams

Let us set aside the possibility of provable intent or gross criminal negligence of governmental regulators and oil company executives, causing or allowing the worse humanly caused catastrophe in world history. Now, let us focus on the greater and utterly provable crimes committed by US regulators and BP (British Petroleum) executives, immediately following the blow-out of the Gulf of Mexico oil well.

Please read the following paragraphs slowly and carefully to completely understand the enormity of these crimes.

British Petroleum (BP), with governmental approval, was quick to dump hundreds of thousand of gallons of their poisonous chemical dispersant, Corexit 9500 (a neurotoxic pesticide), at their undersea wellhead and on surface Gulf waters. Corexit kills all life from algae and micro-organisms to human beings.

So quick to dump their Corexit, BP must have expected a blow out. Within weeks BP dumped over a million gallons of Corexit into our Gulf of Mexico. How did a million gallons of Corexit just happen to be handy right after the Gulf well explosion? A million gallons? Can we even visualize a million gallons of anything? How many months would it take anyone to manufacture that many gallons of dispersants?

Among other extremely poisonous chemicals, Corexit contains cyanide, arsenic, mercury, cadmium, and chromium. The dark Cartel that owns BP – with their perfidious perversions – has truly poisoned our punch bowl, while claiming they are making it more nutritious and tasty. And sadly, many Americans will be drinking this deathly brew, because the Cartel’s corporate media has not told them not to.

Some studies indicate that oil dispersed with Corexit is 11 times more lethal than oil alone. BP executives and governmental regulators had to have known just how deadly their dispersant Corexit would turn the Gulf waters, by creating monstrously large, oily, rushing, underwater plumes. These Corexit plumes are hundreds of square miles of poisonous oily micro-particles that go unseen by satellites, cameras, and the naked eyes of the world. They kill all life in their path at 3,000 feet below sea level.

This is death to all life – from top to bottom – within the fragile Gulf Coast ecosystems that are impacted by these Corexit plumes. Plant, animal, and marine life in salt water marshes will die, as these oily Corexit plumes slip their broken oily gunk well under and over protective booms. This is death that can never be cleaned up from beneath the sea or from shorelines, without creating greater problems.

The toxic rains from the mixture of Corexit and crude oil could destroy every living plant it touches in North America, not to mention the millions of human lives it could take. The probabilistic reduction of the relative toxicity of Corexit – mixed with crude oil – will hopefully dissipate as it flows up the Atlantic Coast, before it meets the huge metroplex between Washington, DC-Boston and Montreal.

The federal government has claimed they do have not predictive data, in order to assess the loss of life Corexit will engener, in spite of all the disastrous results caused by the neurotoxin after the Exxon-Valdez spill in 1989. If, however, Corexit gets into the Jet Stream, in the upper reaches of our troposphere, the dire results on the entire United States, East of the Rockies is almost impossible to calculate.



This poisonous injection of Corexit into our Gulf waters puts an end to the government’s (and Cartel) pretenses of their environmental concerns, like man-made global warming, and their desire to tax us for the expulsion of harmless CO2 gases – gases the plant kingdom needs to survive. What kind of psychopaths would even manufacture something like Corexit, much less put a million gallons of it into our coastal waters? These sub-humans who have ascended to such power are obviously well behind the human race in the spiritual aspects of their evolutionary development.

If the BP executives were ignorant of what they were doing, they should have been stopped by officials of our federal government. If our officials were also ignorant, they should all be held accountable for the death and destruction they have allowed by not stopping BP’s use of Corexit. And what kind of president do we have who has not taken action against these monsters in our government and corporations, who have – at least – quadrupled the toxicity of the escaping crude oil with the ungodly use of Corexit.

The ever smiling Obama, who in his first year in office, is said to have indebted Americans for more than all previous presidents – put together – is excellent at two things: Reading from teleprompers, the words others have written for him, and throwing us all into ever deepening debt. Effective action? We’ve seen none of it from Mr. Obama. Is he powerless against BP? No, Mr. Obama is powerless against the Cartel, that owns BP, and controls the US Intelligence/Military/Police establishment.

I know not what others feel, Mr. Obama, but to me you are proving to be worse than useless. At least with little George Bush as president the nation was rallying against his traitorous presidency. Compounding these heinous crimes, oil executives and governmental officials have taken an unconscionable amount of time with their failed attempts to cut off the jet propelled oil from the bowels of Mother Earth. We need a leader who’d give these well paid federal government officials and fabulously paid oil executives a lot of time … about 25 years to life.

Such a leader would then go after the real villains – those true psychopaths of the private and foreign International Monetary/Banking Cartel. This private Cartel controls its puppets in Washington as it controls its oil company executives. Honor and nobility disgust those of the Cartel. They prefer stealth, deception, and perversion. White birds on wing over rolling hills of waving purple flowers, vibrant with life, sicken them. Better ugly, barren death every where, all overladen with misery, pain, and fear. It’s panic, terror, and fear they strive to bring about, for that is their food, for which they would die without.

But still, I’m stunned at the depths to which the Cartel will go to destroy our world, as they are proving in the Gulf. Everything this Cartel does is anti-life; there are no exceptions. Their pretended Gulf oil clean-up is a glaring case in point. How can the media call making this gushing oil about four hundred percent more toxic than crude oil is itself, with the addition of the chemical dispersant Corexit 9500, a clean-up effort?

Instead of cleaning up the unprecedented catastrophe created by the Cartel’s mega-corporations (Halliburton, Transocean, and British Petroleum), these very same companies seem to be purposely killing our Gulf of Mexico, under the pretense of cleaning it up, using the chemical dispersant by the trade name of Corexit 9500. Corexit 9500, about four times more toxic than crude oil, is one of the most poisonous dispersants ever developed, and is up to 20 times more toxic than other dispersants, while being only half as effective.

Oil does not become toxic until it reaches 11ppm, while Corexit 9500 is toxic at only 2.61 ppm, according to an Exxon Biomedical Sciences report entitled, “Acute Aquatic Toxicity of Three Corexit Products: An Overview.” When Corexit 9500, with its 2.61 ppm toxicity level, is combined with the warm waters of the Gulf much of it will transition into a gaseous state that will be absorbed into clouds. It will then to be released as toxic rain upon all of the Eastern United States.

Obama’s EPA has been unable to get BP to stop using Corexit. The Banking Cartel, with their crude oil and Corexit , is not only destroying the biologically-richest waters in America, this Cartel may be trying to destroy life in the entire Eastern half of the United States. Are hundreds of thousands of gallons of Corexit being dumped into our Gulf of Mexico waters to merely kill marine and wildlife, irrespective of the life it kills along our East coast?

With the International Monetary/Banking Cartel running the Obama administration, Congress, and the Supreme Court, who is worried about any other terrorists, except the woefully uninformed. And of course, this news will be met with considerable disbelief by those who have yet to catch on to the fact that the private interests that own the Federal Reserve System – and all other central banks in the world – also own all major multinational corporations, including the major oil companies.

is something you are not supposed to know and is politically incorrect to talk about: the International Monetary/Banking Cartel owns or controls, from its base in the financial District of London, and other undisclosed places, all large international corporations. Wall Street and the Federal Reserve banks of the US are merely the Cartel’s American subsidiaries. The Cartel’s ownership of so much is hidden with various interlinked, interlocked directorships, proxies, nominees, sophisticated fronts, and the like. Their many corporations own shares of other corporations, which own still more shares of other corporations.

Socialist author, geo/political analyst, and activist Mr. Ralph Schoeman estimates that less than one percent of the world’s population comprises the capitalist/ banking Cartel’s infrastructures. yet this private Cartel owns over 95 percent of the world’s wealth, with each member holding an average of 14 large corporate directorships. The Cartel’s multinational corporations are an arcane mixture of many corporations, all forming, in effect, one mega-corporation ultimately controlled – if not owned outright – by the International Monetary/Banking Cartel.

Even Harvard’s John Kenneth Galbraith, long recognized as America’s leading public intellectual, has warned us of the dangers and oligopolistic nature of large multi-national corporations. Of the 100 largest economic units in the world today, 49 are governments, while 51 are corporations. Those corporations are the driving force on Earth. An open secret is that these corporations are owned by the International Monetary/Banking Cartel, which also controls the governments of the world.

This is international fascism at work. It’s not that private ownership is a bad thing; it’s when nearly everything is owned by an entente of the few, and protected by governments, that makes private, corporate-led globalization of markets miasmatic to all other life forms. This is precisely what is currently occurring in the fragile ecosystems in our Gulf of Mexico, with its biodiversity of many plant, animal and marine species.

Killing our Gulf of Mexico is not merely corporate malfeasance. No, it’s governmental and corporate irresponsibility and criminal negligence at the very least, if not premeditated mass murder on an international scale. To reiterate, our world is in the death grip of something known as the International Monetary/Banking Cartel, the fountainhead of all international monopolies that are protected by the laws and militaries of the major governments of the world. The US government, with her perfidious politicians, has led in the defense of this Cartel, beginning sometime after President Lincoln’s assassination. Lincoln said, “Corporations have been enthroned. An era of corruption in high places will follow … until wealth is aggregated in a few hands … and the Republic is destroyed.”

Democratic politicians are the best agents for big business, because of the popular belief that democratic politicians will protect the public from the abuses of financial oligarchs, an easily provable myth. It’s a sad truth that democratic voters, who see financial plutocrats as their greatest adversaries, constantly support ever bigger government with more laws and regulations. These same voters do not have a clue that those very laws are written by the Cartel’s think tanks, to more enrich and empower themselves.

If one carefully explained all of this to an average democratic voter, they would probably demand proof. Oddly once proof was furnished, they’d ignore it all, calling it a right-wing conspiracy theory. So much for relying on democratic voters; they’ll not learn much political truth this lifetime.

What can be said for rabid republicans voters? Thanks to right-wing, war-loving demigods like Rush Limbaugh, republicans have monopoly capitalism confused with free markets and free enterprises, and do not want to make any distinctions between them. Unfortunately, those stuck deeply within the media’s carefully engineered left/right paradigm have no desire to be objective, and thus are blinded to all truth that does not reinforce biased opinions. Remedial work in geopolitics will not open the minds of such people as they are badly in need of spiritual remedies.

Nevertheless, facts are facts, and some are available to truthseekers. Our present example is the killing of life in our Gulf of Mexico, by a death-dealing consortium whose power extends far beyond the politicians and corporate executives it controls. “It’s a tightly knit, highly effective machine, that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific, and political operations. Its preparations are concealed, not published. Its mistakes are buried, not headlined. Its dissenters are silenced, not praised. No expenditure is questioned, no rumor is printed. No secret is revealed.” These were the words of President John F. Kennedy regarding this diabolical cartel before he was assassinated by them.

If this consortium of international oligarchs was willing to kill a president, they’ll likely have no issues with killing our Gulf of Mexico. Instead of using safe, non-toxic ways to gather up the rogue oil gushing from their incompetence – or their planned cataclysm – this private Cartel of oligarchs is using an extremely toxic chemical dispersant (Corexit), with the approval of the Obama administration, to drive the surface crude oil deeply underwater.

According to a New York Times article by Paul Quinlan, British Petroleum (BP) chose to us the toxic dispersant Corexit, despite alternative dispersants having been shown to be far less toxic, and in some cases nearly twice as effective. Although scientists have warned that Corexit could cause long-term harm to marine life, BP has ordered almost a million more gallons of the deadly dispersant from Nalso, a company with whom BP enjoys a cozy relationship. Even our own EPA data ranks Corexit as being 20 times more toxic, and far less effective in handling southern Louisiana crude than some other dispersants.

Historically, since the days of the Exxon Valdez oil spill, workers who have cleaned up after the use of Corexit have suffered with health problems, including blood in their urine, respiratory and nervous system illnesses, along with kidney, liver and other blood disorders. Just as the federal government lied to the first responders after 911, they are allowing BP to hire Gulf Coast fishermen to set protective booms and do other oil clean-up work without respirators and other protective equipment. In fact, BP officials are telling the fishermen that the air along the coast is safe to breath. As a result, these Gulf fishermen have become scared, confused, and sick – very sick.

On the 19th of May 2010, WDSU News of New Orleans, reported on the many coast fishermen who have been getting sick. They featured the sad story of fisherman Gary Burris, who has gotten extremely ill from inhaling fumes during response work. A doctor told Burris that his lungs looked like those of a three pack a day smoker. Gary Burris has never smoked.

Marine toxicologist Riki Ott said the chemicals [Corexit] used by BP can cause havoc in a person’s body, and lead to death. Carys Mitchelmore, a professor at the University of Maryland’s Environmental Science asked, “Why wouldn’t you go for the lesser toxic formulation?” BP spokesman Jon Pack defended the use of Corexit by saying their attention is focused on “plugging the leak” and not what dispersant is used. Plugging the leak? Please Mr. Pack, don’t insult us. We have a gusher – or gushers – on our hands, and your company has been absurdly ineffective in stopping the escape of millions of gallons of crude oil.

And is it not odd Mr. Pack, that your British Petroleum – a British company – is using their Corexit oil in US waters, even though it has been banned in Britain for over a decade, as verified in the New York Times website, quoting a letter sent by Rep. Edward Markey (chairman of the Subcommittee on Energy and Environment) to the EPA? “It’s a chemical [Corexit] that the oil industry makes to sell to itself, basically,” said Richard Charter, a senior policy advisor for Defenders of Wildlife.

Alan Levine, the head of Louisiana’s Department of Health and Hospitals, said, “We don’t have any data or evidence behind the use of these chemicals [Corexit] in the water. We’re now basically using one of the richest ecosystems in the world as a laboratory [for testing].” As reported in Britain’s Telegraph, Louisiana state Secretary of the Department of Wildlife and Fisheries, Robert Barham reported, “We’re very disappointed in their [EPA and oil company executives] approach. The federal procedures call for a consensus between federal authorities, the responsible party and the states involved. When we met and expressed our concerns [over the use of Corexit], apparently they decided to go without us.”

And go they did. Obama’s environmental “protectors” have allowed BP to turn our Gulf of Mexico, and perhaps the entire Eastern half of the US, into a killing field, or at the very least a toxic testing ground, instead of simply removing the crude oil. British Petroleum (BP) has even refused to use their own oil tankers, currently lying in the Gulf to suck up most of the runaway oil, and possibly salvage it for sale later, as was done after a Saudi spill in the ‘90’s. That method was so successful it vacuumed up about 85 percent of that renegade oil.

Nick Pozzi, a former oil pipeline engineering and operations project manager is puzzled why BP did not salvage perfectly good crude oil, both for later sale and to protect marine and wildlife. What Mr. Pozzi does not know is that the oil companies are owned by the world’s only legal counterfeiters – the International Monetary/Banking Cartel – who can “print” all the money they want. Making money on Gulf oil was apparently not important to them. Killing the Gulf of Mexico apparently is important to them, for their own cryptic and esoteric reasons.

While it cannot yet be proven that the International Monetary/Banking Cartel’s Halliburton (of Dick Chaney fame) purposely and improperly cemented BP’s Gulf oil well so it would later explode, it’s patently obvious that BP has quadrupled the toxicity of their runaway oil in the Gulf with their toxic dispersant, Corexit. If the Cartel had wanted to later sell their floating crude, and save marine life, any oil they had not vacuumed up could have been eliminated or mulched with any number of non-toxic sources.

Microbes, for instance, would have eaten much of this errant crude oil, leaving the water safe for marine and wildlife, and filled the ocean with food for fish, birds and lower life forms in the process. An absorbent “Oil Sponge,” a name Phase III, Inc. has trademarked, was also dismissed by BP. Rated as the “best performing” absorbent by the US Army Corp of Engineers, Oil Sponge is 100% organic, and is made from renewable resources. Oil Sponge is built using a microbial and nutrient package capable of transforming oil hydrocarbons into a safe byproduct of carbon dioxide and water. Mysteriously, the governmental bureaucrats of the Obama administration, and the Cartel’s oil executives, had no interest in using an environmentally friendly product to clean up the world’s greatest man-made environmental disaster of all time. They seemed intent on making this unbelievable cataclysm far, far worse, and one that could never be cleaned up.

What will our government allow BP to do next? Will they allow BP to start burning the oil still on the surface waters, they should have vacuumed and mulched? The crimes the Cartel has committed in their so-called “clean-up” efforts are well documented, in spite of no corporate media outrage. Considering that the Cartel that owns the oil companies also owns the mainstream media it follows that there would be no proper coverage or accurate analysis.

After the Exxon Valdez incident of March 1989, Mycelx of Georgia developed what looks like a paper towel to soak up to 50 times its weight in oil. While this product is used from the Middle East to Europe to Canada, it was of no interest to the parties Obama charged with cleaning up the Gulf of the floating oil those very same parties caused. There is also the AmeriHaz Petroleum Solidifier that encapsulates environmental contaminants, making crude oil and other oil like substances easy to retrieve. This also proved to be of no interest to the Cartel or the ever smilling Mr. Obama.

Even hair naturally separates oil from water, leaving large tar globs, in which mushrooms can then be seeded. As the mushrooms grow they digest the oil, leaving non-toxic organics, which can then be composed into soil. This soil would even be suitable for growing healthy vegetables. Anyone who has ever had a bad hair day knows how well hair will retain oil. In fact, Lisa Gautier, president of Matter of Fact (website for hair salons), has collected 400,000 pounds of hair and stuffed it all into nylons to be used as booms near Gulf shores.

This idea could have been a shot in the arm to our dying economy, by creating organic compost for the millions of nutrient-depleted farms in the world. There could have been a viable cottage industry of collecting hair from salons. Hair is certainly a renewable resource, with most of us contributing. Neither Obama nor the Monetary Cartel, however, has done anything for our dying US and world economies, but ensure they die, while feebly pretending to resuscitate them.

Now that they’ve probably destroyed the tourist, shrimping, and fishing industries along the Gulf Coast, we’ll be hearing about more “stimulus packages” that will make what money we do have even more worthless as it enriches the Cartel’s Wall Street. In the world of ‘what could have been,’ there’s hay, sawdust, crushed volcanic rock, sheep’s wool, and even kitty litter that could have mulched with the oil on the surface of the Gulf waters, making for easy clean-up.

In reality, oil industry executives and their confederates in the Obama administration quickly made sure that all spewing oil would either sink well below the surface or never rise to it, using over half a million gallons of their toxic dispersants. Now the oil that’s been gushing for weeks can never be vacuumed up or safely neutralized. Worse yet, Gulf currents will likely carry these oily poisonous plumes of Corexit through-out the Gulf Coasts, around Florida, and up the Atlantic, poisoning the Eastern seaboard, without a word of protest from our so-called environmental groups. Where are the voices of the Sierra Club, Greenpeace, or any of these other phony groups protesting this use of Corexit? They were all bought off long ago.

According to writer/reporter F. William Engdahl, “The Nature Conservancy, described as the world’s most powerful environmental group has awarded BP a seat on its International Leadership Council after the oil company gave the organization more than $10 million in recent years. “Environmental non-profit groups that have accepted donations from or joined in projects with BP include Nature Conservancy, Conservation International, Environmental Defense Fund, Sierra Club, and Audubon. That could explain why the political outcry to date for decisive action in the gulf has been so muted.”

Trying to give this Corexit mass murder a positive spin, BP spokesman John Crabtree bragged that his company had dropped more than 560,000 gallons of Corexit on the surface slicks and 28,700 gallons of the chemical at the subsea wellhead, 5,000 feet below sea level, all to be followed by another 500,000 gallons of Corexit. Crabtree’s justification for such an insane, criminal act was that their Corexit would drive the oil far below the water’s surface, thus keeping it away from coastal shorelines. In other words, instead of removing the oil, BP decided to make the oil four times more toxic and drive it deep into the ocean where it can never be retrieved, but will kill all marine life in its path.

Mandy Joyce, a marine sciences professor at the University of Georgia carefully chose her words about BP’deplorable dispersants: “Anything that requires oxygen will not be able to survive that water. The food web is going to change. You could stymie the entire production level of the Gulf of Mexico. That’s a very real possibility.”

Some of BP’s chemical dispersants contain 2-butoxyethanol, a compound that kills marine and wildlife, exactly the life our clean-up measures should try to save. Corexit, currently being dropped from airplanes, breaks crude oil into tiny droplets that sink well below the water’s surface, where they form giant clouds or huge plumes, making it impossible to gather, as was their obvious intention. These poisonous, oily plumes create dead zones, some currently estimated to be about the size of Rhode Island and Delaware combined. With these plumes hidden at about 3,000 feet of water, no one can place an accurate figure on how much oil has actually exploded into the Gulf.

And once these death dealing plumes reach the large, rapidly moving Loop Current, these oily clouds of doom could swing toward Florida and Cuba, killing the coral reefs and marine life there, according to Professor Stephen Howden, an oceanographer at the University of Southern Mississippi. The University of Georgia’s Mandy Joyce said, “It’s a good thing the oil is not damaging the coast line, but to say everything is fine because its not hitting the coast is missing a very important part of this equation.” And I would say, Ms. Joyce’s statement is a serious understatement.

Another person famous for misleading and understated remarks is our president, Barack Obama. There can be no denying that President Obama and his government regulators are accomplices to these crimes in the Gulf by allowing the BP perpetrators to be the very ones in charge of the capping and clean-up efforts.

How much longer will our government allow these corporate criminals to fail with the capping of the oil gushers, and making a dead zone of the Gulf of Mexico and perhaps the Atlantic Ocean? Thus far, President Obama has made a grandstand play by pretending to excoriate the oil company executives responsible for the Gulf tragedy for not taking proper responsibility. Excuse me Sir, it’s you who should have taken control and responsibility by tasking competent individuals and companies to cap this runaway well, and to clean up the mess, without destroying the entire Gulf of Mexico in the process.

And instead of excoriating the oil company executives and government bureaucrats, you should be arresting them for crimes against humanity, not to mention their crimes against marine and wildlife. Additionally, Obama’s teleprompter writers had the ignorance to state the ridiculous, “I know BP has committed to pay for the response effort, and we will hold them to their obligation,” read Obama. The very obvious point Mr. Obama, is you should have saved our Gulf of Mexico, by making very sure British Petroleum had absolutely nothing to do with the clean-up efforts, rather than making them pay to turn the Gulf into a dead zone.

President Obama went on to say that many parties, including the federal government should accept blame for the disaster. He stopped short of saying that he, himself, should be held responsible for his part in destroying so much life in the Gulf. “There is oil leaking. We need to stop it, and we need to stop it as soon as possible,” said Obama. It’s not a leak, Mr. Obama. It’s a volcanic gusher spewing out an Exxon Valdez every two to four days. Simply stated, Mr. Obama, we need far less of your teleprompter readings and far more effective actions. And, photo opts on the Gulf Coast will not substitute for decisive effective actions, Mr. Obama, no matter if you think that’s the extent of your responsibilites.

A serious danger of the Obama presidency is the cognitive dissonance he must be creating within his numerous supporters. Cognitive dissonance is the uneasy and disturbing feelings one has, caused by holding two contradictory beliefs, ideas, or attitudes at the same time. With Obama, many people believed his presidency would bring us the kind of change we all wanted. But the facts tell us a different story: President Obama has done no more than Bush, Jr. would have done.

To handle the discomfort of this kind of cognitive dissonance most democratic voters will alter those ideas that are easier for them to change by making excuses for Obama, excuses that they never would have made for little Bush. This gives us non-responsive leadership with not enough people objecting. With Obama or Bush as president, our best hope now seems to be prayer. Best selling author Whitley Strieber wrote, “The Gulf spill is out of control, the media has dropped it, BP is lying, the gov’t is silent. Pray.”

From whales and dolphins to sardines, from starfish to coral reefs, from microscopic organisms to all the fish in the sea, the Cartel has embarked upon killing them all. It is clear at this point that they will continue to kill unless they are stopped. Will you ever be man enough for the job, Mr. President?

J. Speer-Williams
END

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-18 18:46  Uppdaterad: 2010-07-18 18:46
 Ang: They are Killing the Gulf (VN: with Corexit)
Riki Ott


Gulf Spill Information

Our deepest condolences go out to the people living in the spill zone in the Gulf of Mexico, especially the families who lost loved ones in the explosion.

Riki is available to consult with individuals and organizations in the spill affected areas, both as a toxicologist and as an individual who lived through the Exxon Valdez incident. Press may contact Riki by emailing spillinfo@rikiott.com or calling 970-903-6818. Please **do not** use this number for calls relating to oil cleanup ideas or solutions to plugging the well.

http://www.rikiott.com/

Poster Tråd
Spartacus88
Skriven: 2010-07-23 23:08  Uppdaterad: 2010-07-23 23:08
 Surviving in a Contaminated World
http://beforeitsnews.com/story/111/82 ... a_Contaminated_World.html


By Dr. Mark Sircus

We have an increasingly dangerous and poisoned world exactly for the reason that the people at the top of the human heap make a lot of money poisoning our world and the people in it and they are not going to tell you about it. The whole idea of poison through the ages was to knock off adversaries without any clear trace back like an arrow in the back gives. What’s the point of an assassin advertizing his dirty deed?

Scientists Consensus Statement on the Use of Chemical Dispersants
in the Gulf of Mexico calling for the Obama Administration to
immediately halt chemical aerial spraying in the Gulf region.

They have not been warning people about living downwind of a coal-fired power plant or about the dangers of mercury in medicine and dentistry. They certainly have no intention of changing their tune so they will not be warning anyone about the true dangers of oil toxicity and the chemicals they are using to disperse the oil. It looks like certain communities along the Gulf are turning into overly large gas chambers and British Petroleum thinks they care about people. And the Obama administration is allowing it all to go on and history will remember that President Obama did not go down into the Gulf in the early days with the Army, Navy and Marines to stop BP from using Corexit.

EPA Whistleblower Accuses Agency of Covering
Up Effects of Dispersant in BP Oil Spill Cleanup

image



When was the last time you read in the media that power plants in the U.S. put 48 tons of mercury a year into the atmosphere through burning coal?[1] China spews 600 tons of mercury into the air each year, accounting for a great part of the world’s non-natural emissions. And the volume is rising quickly with more coal-fired energy plants now under construction in China than exist in the entire country of England. In 15 years we can expect China to be pumping 1,400 tons of mercury into the air or approximately 60 additional tons a year as new capacity comes online.[2]

In the Exxon Valdez case, most people who worked
with dispersants are dead now.
Their average death age is around 50.

Every time Linda Young takes her dog out for a walk, morning or evening, she can smell it. Young, an environmental activist who lives near the beach in Navarre, next door to Pensacola Beach, said the odor of oil is now a constant part of her life. If the wind is blowing in from the Gulf of Mexico, she said, “the oil smell is often very strong, too strong to be outside.” We live in a toxic world that has become increasingly more dangerous as we blanket the world with huge tonnages of chemicals and heavy metals like mercury. Wherever we reside or work we face exposures that can damage us, make us sick, and even kill us.



U.S. law leaves consumers vulnerable to poisoning from thousands of unregulated chemicals in regular household products, in dental and medical products, as well as from chemicals in food, pesticides, preservatives, industrial wastes and more. As the years pass, the concentration of chemicals we are exposed to increases, and since 1975 for instance, the rate of childhood cancer has increased 20 percent; a woman’s lifetime breast cancer risk has increased from one in 10 in 1973 to one in eight today; cases of autism spectrum disorder have increased by 10 times since the early 1990s; and the rate of learning and developmental disabilities in children has risen to one in six. All babies being born today have high levels of dangerous chemicals in their systems and this problem is only going to get worse for those living around the Gulf.

If the Gulf disaster does not wake us up to the
dangers of living in a toxic world then nothing will.

Many people will be exposed to chemicals in air, water, sand, soil, and food as a result of the oil spill in the Gulf of Mexico. It is important to understand the potential toxic effects and take appropriate protective actions to reduce exposure and harm. Chemicals in crude oil and dispersants can cause a wide range of health effects in people and wildlife, depending on the level of exposure and susceptibility. Crude oil has many highly toxic chemical ingredients that can damage every system in the body. Dispersant chemicals tend to make the toxicity of the oil even worse and in reality no one knows for sure the toxic profile of what’s coming up from ocean floor once it’s mixed with Corexit. But we don’t need to be rocket scientists to see that it’s an ungodly toxic mess – a deadly cocktail from hell, so to speak.

The damage from the spill is sure
to be felt for decades to come.
Dr. Aldebra Schroll

“BP is still in the dark ages on oil toxicity. BP officials stress that, by the time oil gets to shore, it is “weathered” and missing the highly volatile compounds like the carcinogenic benzene, among others. BP fails to mention the threat from dispersed oil, ultrafine particles (PAHs), and chemical dispersants, which include industrial solvents and proprietary compounds, many hazardous to humans,” writes Dr. Riki Ott, a marine toxicologist from Alaska, who has written two books on surviving the Exxon Valdez oil spill.

“A million gallons of Corexit – where did it come from? So quick to dump their Corexit, BP must have expected a blowout. Within weeks BP dumped over a million gallons of Corexit into our Gulf of Mexico. How did a million gallons of Corexit just happen to be handy right after the Gulf well explosion?What kind of person and organization would so willingly poison the Gulf, kill uncounted dolphins, whales and every manner and form of sea life while threatening the public’s health?”

Chemical Exposure Creates Chemical Hypersensitivity

Dr. Parris M. Kidd writes, “Chemical hypersensitivity is a crippling condition. The afflicted individual often cannot be in the presence of any manmade substance, or even with traces of cigarette smoke or chemical cleaners. Their senses of taste and smell are exaggerated; they become sensitive to gases coming out of the carpeting or the walls, to household glues and nail polish and all the other solvent-based materials. Socially, they often can’t be around people who smoke or wear perfumes or colognes. As these patients develop spreading sensitivities to more and more different chemicals, exposures to just traces of these will trigger severe reactions. There have been cases of people who committed suicide rather than have to live in isolation to avoid exposure.”

Kidd continues, “According to this zero-tolerance model for toxic exposures, the capacity to resist toxic damage varies from one person to the next. The balance between good health and bad health is very delicate, even for those who are outwardly very healthy. Good health can be dramatically destroyed by one chemical exposure, as occurred at Bhopal in India, or slowly drained away by low-level exposures to the sorts of toxic chemicals that permeate modern life.”

Nutrients to the Rescue

Herbalist Brigitte Mars correctly points out the fact that, “There are a number of foods that can better help our bodies tolerate the effects of pollution. Eating lower on the food chain minimizes our chemical intake. Consuming more grains has a multitude of benefits. Their high fiber content binds with toxins and lessens intestinal transit time. Their vitamin B6 content nourishes the thymus gland and their vitamin E content helps the body to better utilize oxygen. The grain buckwheat is high in rutin, helps to protect against radiation and stimulates new bone marrow production. The mucilaginous fiber in seaweed helps to prevent the reabsorbtion of radioactive strontium 90. Following the bombing of Nagasaki, a group of surviving macrobiotic doctors and their patients avoided radiation sickness by eating brown rice, miso and seaweed. They also did not get leukemia. Seaweeds also help to break down fatty deposits. High chlorophyll foods like wheatgrass and barley grass strengthen cells, transport oxygen, help to detoxify the blood and liver as well as helping to neutralize polluting elements and stimulate RNA production. Sulfur-rich vegetables like broccoli, cabbage and mustard greens combine with heavy metals and help prevent free radical damage.”

The International Medical Veritas Association (IMVA) has recommendations for treatment of the toxic exposure to aerosol oil toxicity. Our full protocol recommends the use of baking soda (sodium bicarbonate), magnesium chloride, iodine, selenium, glutathione, activated charcoal, clay and any one of several superfoods.

Poster Tråd
hesdorf
Skriven: 2011-12-24 19:54  Uppdaterad: 2011-12-24 19:54
 Ang: Stor försäljning av BPs aktier innan oljekatastrofen!
"Artikelförfattare: Redaktionen, VAKEN.SE info(a)vaken.se"?????
Skärpning!!!
Denna artiklel har jag publicerad i bla. Newsmill när detta var ktuellt. (oljeläckan i Mexikanska golfen:

"BP´s största ägare Goldman Sachs. sålde sina flesta aktier i BP innan oljekattastofen. Varför?

Publicerad: 2010-07-25 21:07, Uppdaterad: 2011-11-02 17:11

BP´s ägares agerande innan oljekatastifen i Mexikanska golfen lämnar utrymme för många frågor.Goldman Sachs (BP´s stösta ägare)sålde tex. 44 procent av aktieinnehavet i BP.
Dessutom köpte Halliburton (ett företag med mycket starka kopplingar till president Barack Obama och tidigare amerikanska presidentadministrationer)
upp Boots & Coots (ett företag som är världsledande inom vissa typer av uppröjningar efter oljekatastrofer) tio dagar innan katastrofen.

Att det var någon, ellr några , som var förvarnade om att BP´s oljekälla i Mexikanska golfen skulle läcka borde utredas med tanke på hur British Petroleums största ägare - banken Goldman Sachs. agerade på aktiemarknaden veckorna innan källan började brinna och läcka.

Bla. så sålde Goldman Sachs hela 44 procent av aktieinnehavet i BP under det kvartal som föregick oljekatastrofen. Dessutom köpte Halliburton upp Boots & Coots tio dagar innan katastrofen, ett företag som är världsledande inom vissa typer av uppröjningar efter oljekatastrofer.

Både Goldman Sachs och Halliburton har mycket starka kopplingar till president Barack Obama och tidigare amerikanska presidentadministrationer. I presidentvalet 2008 var Goldman Sachs Obamas näst största bidragsgivare och konkurrenten John McCains fjärde största bidragsgivare. Halliburton har genom före detta vice-presidenten Dick Cheney fått många lukrativa kontrakt, bland annat i samband med Irakkriget.

Under det första kvartalet år 2010 sålde banken Goldman Sachs 4 680 822 stycken aktier i BP. Goldman Sachs försäljningar var de överlägset största någon firma gjorde under den tidsperioden. Sammanlagt rör sig försäljningen om cirka 250 miljoner dollar. Dessa aktier utgjorde 44 procent av Goldman Sachs totala aktieinnehav i BP.

Den 10 april, 10 dagar innan BPs rigg Deepwater Horizon kollapsade, erhöll oljejätten Halliburton det erkänt skickliga oljesaneringsföretaget Coots & Boots. Detta meddelade nyhetssidan Chron.com. Köpet kostade Halliburton 240 miljoner dollar.
Något som fått än fler att höja på ögonbrynen är att Tony Haywood, vd för BP, sålde av stora delar av sitt eget aktieinnehav i BP några veckor innan katastrofen. Tack vare den lyckosamma tajmingen undgick Haywood att förlora nära 5 miljoner svenska kronor vilket hans aktieinnehav skulle ha minskat i värde under den senaste tiden, meddelar den brittiska tidningen The Telegraph.
Politiska företrädare för Demokraterna i det amerikanska Representanthuset arbetar nu med förslaget att nationalisera oljeraffinaderierna i landet "för att bättre kunna kontrollera deras flöden," enl. Fox News.

Barack Obama har själv yttrat att katastrofen beror på den mänskliga faktorn och på att "företag tar genvägar som äventyrar säkerheten." Han använder Deepwater Horizon-händelsen som ett avstamp att på nytt satsa på agendan att övergå från fossila bränslen till "rena bränslen."

"Det enda sättet vi kan lyckas på är att beskatta den privata sektorn med en koldioxidskatt," har Obama sagt i ett yttrande till amerikanska CNN.

Dessutom så har många av de rykten som har florerat på bla. internet och blivit förkastade som "konspirationsteorier" på senare tid blivit bekräftade av bla. BP själva.

Härunder: Manipulation av bilder, Förvarningar om att "något var på tok" som kunde leda till en brand/läcka,Undanhällande av den faktiska mängd olja som de facto bevisligen läckt ut i Mexikanska golfen, Olkn. mer eller mindre fabricerade ursäkter, undanflykter & ursäkter.

Detta samtidigt som Strorbritaniens parlament idogt försöker förneka att BP´s luckrativa kontrakt om oljeborrning i Libyen inte skulle ha samband med frisläppandet av den sk. "Lokerbriemannen"
Att nu BP´s vd har fått avsked på grått papper (25/7-10) har i praktiken ingen reelevant betydelse.
Då den reella makten knappast ligger hos vd´n utan på ett betydligt högre, troligtvis politiskt, plan"

Var vänlig att ange källan nästa gång ni publicerar en artikel.

M.V.H:
Bengt Hesdorf
Malmö
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.









Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Läkaren som vägrar stödja kampanjer mot cancer

Läkaren som vägrar stödja kampanjer mot cancer
Dr. Véronique Desaulniers är kritisk till att stödja insamlingskampanjer, såsom rosa bandet som är till för att samla in pengar i kampen mot cancer. ”Think before you pink”, säger hon och menar att ”den rosa industrin” inte har gjort någon önskvärd skillnad.

Rosa bandet eller ”pink breast cancer awareness month” som det heter i USA, startades av läkemedelsföretag och har mest genererat mer undersökningar och mer behandling av kemoterapi. Kampanjerna är inte inriktade på förebyggandet av cancer, såsom bättre näring och motion och betydelsen av gifter omkring oss. I stället går stora delar av de insamlade pengar till att forska på nya läkemedel, säger Dr. Desaulniers.



Originaltext: 2op.se

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol
Just nu pågår insamlingen till Rosa Bandet. En insamling som vill fokusera på kvinnors bröstcancer. Under oktober månad undgår det nästan ingen att passera en insamlingsbössa, ett rosa band eller en rosa produkt. Som alltid, vid alla insamlingskampanjer appellerar man till att folk öppnar sina hjärtan och sin plånbok för behövande i en svår situation. Och den handlingen i sig är naturligtvis otvivelaktigt positiv. Men med denna artikel vill vi fokusera mer på omständigheter kring just Rosa Bandet och Cancerfonden som kanske inte alla känner till.

Vad få vet om, är att det pågår två olika separata Rosa Band kampanjer parallellt.

Den ena drivs av Cancerfonden. 2012 samlade de in 59 miljoner kronor. Ca 15 % av insamlade medel gick till administration. Resten används till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Cancerfonden har mycket resurser att tillgå och kan lägga mycket pengar på att lansera insamlingen via media och därigenom attrahera stora företag. Denna produktplacering är åtråvärd. Företag som får lansera Rosa Bandet är få och utvalda. Kritiker talar om att det förekommer en form av ”pinkwashing”, ett sätt för företag att tvätta sig rena genom att placera hjälporganisationers symboler på sina förpackningar. I detta fall ett gulligt rosa band.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Sverige övar med Nato i Medelhavet

Sverige övar med Nato i Medelhavet
Som nyblivet "värdland" till militäralliansen Nato deltar Sverige i just nu pågående, omfattande militärövningar i Medelhavet.

De internationella krigsövningarna varar fram till den 26 oktober och går under beteckningen "Noble Justification". På plats finns bland annat drygt 5.000 militärer från 14 Natoländer, 25 fartyg, sex ubåtar och fyra patrullflygplan.

Klicka här
för att läsa vidare

Massövervakningen likformar och mentalt rörelsehindrar oss – Glenn Greenwald förklarar

Massövervakningen likformar och mentalt rörelsehindrar oss – Glenn Greenwald förklarar
Glenn Greenwald som är en av de undersökande journalister som fått Edward Snowdens förtroende att vara kanal för läckorna om NSA:s övervakningsmetoder resonerar mycket vältaligt och övertygande om varför individens privatliv måste skyddas från ständig övervakning. Greenwald punkterar argumentet: att om man inte har något att dölja, bör man tåla övervakning.



Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Kall fusion bekräftad i ny vetenskaplig rapport av forskare på bland annat Uppsala universitet och KTH

Kall fusion bekräftad i ny vetenskaplig rapport av forskare på bland annat Uppsala universitet och KTH
Rapporten visar att reaktortuben kallad E-Cat under 32 dagar gett en nettoproduktion av energi på 1,5 MWh. Isotopsammansättningen av litium och nickel hade också efter reaktionen ändrats vilket indikerar att fusion har ägt rum.

Läs mer på e-catworld.com

Läs hela rapporten här

Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen

Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen
Udo Ulfkotte är att beteckna som medievärldens Snowden. Han är en prisad journalist och var tidigare redaktör på en av Tysklands största dagstidningar ”Frankfurter Allgemeine Zeitung” där han arbetat i 17 år. Han var rådgivare till den tidigare förbundskanslern Helmut Kohl. Nu avslöjar han att alla större massmedier i väst är köpta och kontrollerade av industriella finansintressen, politik och underrättelsetjänster som t.ex. CIA.

Udo Ulfkotte säger att han inte har egna barn och har haft flera hjärtinfarkter. Han bryr sig inte om hans fängslas för sanningen måste ut. Läsarna till de stora nyhetstidningarna i Europa är lurade, säger han i en färsk intervju på RT.com.



Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Flashback: Ebola falsk flagg förutspådd av CIA-insider

Flashback: Ebola falsk flagg förutspådd av CIA-insider
Robert David Steele som tidigare var en CIA-anställd (CIA clandestine services case officer) varnade den 18 september 2014 via Alex Jones InfoWars Show om en arrangerad false flag Ebola-attack mot USA innan amerikanska myndigheter första gången annonserade att USA drabbats av ebola.



“…[T]hey will have another false flag, in fact the false flag I’m hearing about is a simulated Ebola attack in which they actually use biochemical weapons that dissipate, but then they pretend that it’s Ebola…,”
Steele said during an interview last month, prior to the first Ebola case popping up in the U.S.

Läs mer på newsvoice.se

FBI påstår att ingen blev mördad vid Sandy Hook

FBI påstår att ingen blev mördad vid Sandy Hook
Nyligen släpptes FBI's brottsstatistik, egendomligt nog tycks denna visa att inga mord inträffade i Newtown, Connecticut, år 2012, trots rapporter om att ett stort antal skolbarn och lärare mördades under en skottlossning på skolan i december samma år.

Open in new window

Mer information på infowars.com

Barnvaccinationerna minskar kraftigt i USA – Minskad risk för atypisk mässling och autism

Barnvaccinationerna minskar kraftigt i USA – Minskad risk för atypisk mässling och autism
Infowars rapporterar att vaccinationerna av dagisbarn i USA minskat dramatiskt och myndigheterna är helt ställda. Sedan 1950 har antalet vaccin till barn under sex år ökat med 414%. I USA har även autism ökat med epidemiska mått.

Mässling pekas ut som en farlig sjukdom trots att de flesta födda före 1970 hade mässlingen som en del av barndomen. Det handlade om blott en veckas sjukdom som naturligt och permanent stärkte immunförsvaret.



Läs mer på newsvoice.se

Apple granskas

Apple granskas
It-jätten Apple behövde knappt betala någon bolagsskatt alls. Nu går EU-kommissionen vidare i undersökningen och anklagar Apple för att ha tagit emot statsstöd från den irländska staten, vilket är olagligt.

Läs mer på Intelligentia.

Video om 9/11 av den danske journalisten Tommy Hansen

Video om 9/11 av den danske journalisten Tommy Hansen
Tommy Hansen är en dansk journalist som har forskat i de ännu olösta händelserna under attackerna den 11:e september 2001 i USA.

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan
Tre ledande experter rekommenderar i en skrivelse till svenska myndigheter och departement att trådlös teknik inte används i skolorna. ”Att främja och använda trådlös teknik i skolan innebär att medvetet bortse från omfattande varningar om hälsorisker med strålningen från internationell forskning och internationella experter inom folkhälsa”, skriver de och understryker att strålningen är klassad som möjligen cancerframkallande av IARC.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Malmström hörd till nominering

Malmström hörd till nominering
EU-kommissionären Cecilia Malmström uttryckte sin passion för att få jobba som handelskommissionär, som hon blivit nominerad till. Hon gav uttryck för en öppnare handel under dagens utfrågning i EU-parlamentet gällande de bilaterala förhandlingar som pågår med USA angående det annalkande frihandelsavtalet.

Klicka här för att läsa vidare

Estonias stora hemliga hål

Estonias stora hemliga hål
Här presenteras ett nyckelbevis på att den officiella förklaringen till M/S Estonias förlisning är ren lögn. Vatten på bildäck kan inte sänka en färja som Estonia. Den kan enbart åstadkomma att färjan slår runt i 180 grader och sedan flyter på den instängda luften i flera timmar eller dygn. Estonia försvann från havsytan efter ca. 45 minuter då hon fick kraftig slagsida åt styrbord (högra sidan). Därför måste det finnas ett stort hål på styrbordssidan som öppnar för ca. 18.000 kubikmeter luft som måste ut innan Estonia kunde sjunka.

USA gav 600 ton vapen till rebellerna i Syrien – Nu i IS händer

USA gav 600 ton vapen till rebellerna i Syrien – Nu i IS händer
I ett tal kritiserar den amerikanske senatorn Rand Paul den amerikanska Mellanösternpolitiken. USA har egentligen försett ISIS med tonvis med vapen.

Vi gav 600 ton vapen till syriska rebeller bara under 2013. ISIS växte sig starkare samtidigt som vi gav mer vapen. Nu måste vi slåss mot våra egna vapen.



newsvoice.se

Växande kritik om valfusk i skotska valet

Växande kritik om valfusk i skotska valet
Allt fler medborgare i Skottland kritiserar nu valmyndigheten för oegentligheter under folkomröstningen om Skottlands självständighet i förra veckan.

Flera foton och videofilmer från vallokaler utgör grund för misstankar om valfusk. De visar på märkliga handhavanden med röster, bland annat att ja-röster lagts i högar för nej.

Läs mer på newsvoice.se

Läggs grunden för ett tredje världskrig just nu? ( USA, Ryssland, Kina )

Läggs grunden för ett tredje världskrig just nu? ( USA, Ryssland, Kina )
De senaste åren har en aggressiv retorik hörts oftare från världens stormakter. Ryssland, Kina och USA har alla gjort klart att de kommer att använda kärnvapen om så krävs och tjänstemän i alla dessa länder har gjort uppenbara hot om att våld kommer att användas för att försvara sina intressen.

Under de senaste åren har vi sett en del viktiga händelser som påminner om den utveckling som så småningom var början till det första världskriget 1914.

36 barn dog efter WHO-initierad mässlingvaccination i Syrien – Kan vara sabotage

36 barn dog efter WHO-initierad mässlingvaccination i Syrien – Kan vara sabotage
36 barn rapporteras ha dött under enbart en dag i ett område i norra Syrien som kontrolleras av rebellerna. Barnen hade strax innan fått vaccin mot mässling. Vaccinationerna var en del i ett FN-sponsrat internationellt program för att motverka att inbördeskriget leder till att fler får mässling.

Läs mer på newsvoice.se

USA:s regering hotade Yahoo – ville ha användardata

USA:s regering hotade Yahoo – ville ha användardata
Den amerikanska regeringen ska ha hotat internetjätten Yahoo med mångmiljonböter om inte företaget lämnade över data om sina användare, enligt Yahoos chefsjurist.

Under 2007-2008 krävde USA att få tillgång till Yahoos användardata, som skulle vara en del av säkerhetstjänstens NSA:s övervakningsprogram Prism.

När Yahoo gav regeringen kalla handen hotades man på att få böta 250 000 dollar om dagen. Det skulle på ett år motsvara över 6,5 miljarder kronor, enligt ett blogginlägg från i torsdags av Ron Bell, chefsjurist på Yahoo.

Läs mer på nyadagbladet.se

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft
Många har på sistone visat intresse för partiet Hälsopartiet. I deras partiprogram säger de sig bland annat vilja göra Sverige till en GMO-fri zon och att privata bankerna upphöra med att låna ut pengar som inte existerar.
Vaken ställde några frågor till Hälsopartiets språkrör Nicklas Kristensson.

Fråga: Ni tar upp chemtrails (en typ av geoengineering) i ert partiprogram. Massmedia och riksdagspartierna anser att chemtrails bara är en så kallad konspirationsteori. Vilka exempel på bevis för att chemtrails verkligen är verklighet har ni att ge?

Svar: Vi tror att det bästa beviset är att själv titta upp mot himlen och jämföra med hur flygplansstrimmorna såg ut förr i tiden. Kondensstrimmor består till 99% av koldioxid och små iskristaller som antingen inte bildar någon strimma alls eller också försvinner inom några sekunder. Metallstoft däremot ger kraftiga strimmor som stannar kvar från horisont till horisont under flera timmar medan de sakta glesas ut och börjar dala ner över oss.

Klicka här för att läsa resten av intervjun