vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Nyheter > March Against Monsanto i Stockholm

March Against Monsanto i Stockholm

Published by Vaken.se on 2013-05-23 (1342 reads)
March Against Monsanto i Stockholm
Global protest mot Monsanto i synnerhet och genmodifierade livsmedel i allmänhet.

Lördagen den 25 maj äger evenemanget March Against Monsanto rum. Hundratusentals människor fördelat på nära 400 platser i världen samlas för att protestera mot det multinationella jordbrukskemiska företaget Monsanto.

I Stockholm samlas vi klockan 14:00 på Mynttorget i Gamla Stan. Marschen går sedan till Södermalmstorg, där vi under 90 minuter samlas för att lyssna till olika talare från 15:00. Därefter går demonstrationståget vidare till Medborgarplatsen där manifestationen avlutas.

Vi kommer under dagen att samla in påskrifter till en pågående namninsamling på nätet, vilken under dess första vecka samlat över 6000 namn.

Monsanto är ledande i världens produktion av genmodifierade grödor och bekämpningsmedel. Deras produkter och affärsmetoder innebär stora risker för hälsa, miljö och samhälle.

Forskning visar på ökad cancerrisk, infertilitet och fosterskador hos människor som en följd av genmodifierade grödor. I det större ekosystemet har man sett bland annat bipopulationer decimeras då de exponerats för dem.

Monsanto har kontinuerligt ökat sitt inflytande på livsmedelsmarknaden, och närmar sig en monopolställning.
De som drabbas hårdast är ekologiska bönder och småbönder och vi som konsumenter.

Indiska jordbrukare har lovats oerhörda produktionsökningar med genmodifierade utsäden beroende av starka bekämpningsmedel.

En flodvåg av självmord har följt i spåren av misslyckade skördar, eller då man blivit stämd av Monsanto för att inte ha följt tvånget att köpa nytt utsäde år efter år.

Företaget har även stort inflytande i politiken. I USA klubbades helt nyligen en lag som fått öknamnet ”Monsanto Protection Act”. Den befriar Monsanto och liknande företag från ansvar samtidigt som de fråntar domstolar möjligheten att stoppa försäljning i det fall genmanipulerade produkter visar sig farliga.

Monsanto har även nära kopplingar till Food and Drug Administration som kontrollerar livsmedelssäkerheten i landet.

På hemmaplan ser vi sedan 2012 försöksodling av genmodifierade sockerbetor i Skåne, med starkt stöd från jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Omfattningen av detta experiments effekter är i stor utsträckning okänd. Det är vi som är försöksdjur.

Vi kräver ett förbud mot dessa genmodifierade grödor, såsom redan införts i Frankrike, Ungern och Österrike med flera EU-länder.

Vi kräver märkning av produkter innehållande genmodifierade råvaror. Vi vill hålla Monsanto ansvariga för de skador de orsakar.

Vi tar avstånd från svågerpolitik och korruption, och vill förhindra att fler ”Monsanto Protection Acts” införs.

Vi vill att Monsanto inte får bedriva någon verksamhet i Sverige - inte nu, inte i framtiden.

Namninsamlingen, som ligger under domänen change.org, kommer att levereras personligen till Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och/eller Miljöminister Lena Ek i mitten av juni.

För frågor eller mer information:
Sebastian Dawson, Pressansvarig

march.against.monsanto@hushmail.com
Tel: 0760-15 15 11

Namninsamling på Change.org:
http://www.change.org/petitions/minis ... dish-government-kick-mons anto-out-of-sweden

Organisationer som stödjer March Against Monsanto i Sverige:

Latinamerikagrupperna, Fältbiologerna, Biodynamiska föreningen, Biodynamiska yrkesodlare, GMO-fritt Sverige, Via Campesina Stödgrupp och Ungdomarnas Förbund.


Twitter:
#kickmonsantooutofsweden

Instagram:
#kickmonsantooutofsweden
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article NASA: CO2 sänker jordens temperatur Unik GMO-märkning på väg i USA Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Celestine
Skriven: 2013-05-31 17:20  Uppdaterad: 2013-05-31 17:20
 Ang: March Against Monsanto i Stockholm
Tack!!!!
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Vakens Paypal strular för tillfället: donera gärna via vårt Plusgiro-konto istället:
30 06 87-1 (Exoteriska Föreningen).
Tack på förhand!

Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Dokumentär-teater om geoengineering i Malmö: Al + Sr + Ba

Dokumentär-teater om geoengineering i Malmö: Al + Sr + Ba
Våren 2010 samlades forskare och vetenskapsmän ifrån hela världen, i San Diego USA, för att diskutera tekniker för artificiell manipulering av jordens klimat. Även kallat Geoengineering. Ett av förslagen som presenterades på detta möte var sprayningar av aluminium i atmosfären för att minska solens instrålning till jorden och på så sätt motverka global uppvärmning.

Människor över hela världen vittnar nu om att detta redan pågår och har pågått under flera år, utan vår vetskap.

Del 1: GIFTIG HIMMEL (kl. 19.00-20.00)

Del 2: PLUGGA UR THE MATRIX (kl. 20.20 – 21.00)
Del 2 är en praktisk workshop för de riktigt modiga själarna! Vi undersöker verktyg för att plugga ur the Matrix och ta tillbaka kraften! OBS! Del två kan du endast medverka i om du först deltagit i del ett.

Plats: Bastionen, Norra Vallgatan 28, Malmö
Premiär: 5 april kl 19.00
Följande visningar under april: 7,11,12,13,14,18 (kl 19.00 varje kväll)

Mer information och biljettbokning här

William Engdahl om sin forskning

William Engdahl om sin forskning
William Engdahl intervjuades under sitt besök i Stockholm av Henning Witte. Han går i intervjun in på hur eliten söker att kontrollera världen genom att bland annat ta kontroll över energi, mat och pengar.whitetv.se

Alan Watt på Truth Frequency Radio

Alan Watt på Truth Frequency Radio
Alan Watt går i denna intervju in på bland annat hur massmedia används för att distrahera folket och hur eliten medvetet vill minska jordens befolkning både genom propaganda och dolda vetenskapliga metoder.

Lyssna här på del 1 och del 2 av intervjun

EU planerar för imperium

EU planerar för imperium
I en brittisk statsvetares serie av rapporter bekräftas EU:s planer på att bli en stormakt med förebild från Halford Mackinders brittiska imperieideologi. De som har avslöjat detta är SolidarWerkstatt, en fredsorganisation i Österrike som har demonstrerat och protesterat många gånger mot EU:s och Natos nynazistiska kupp i Kiev. De berättade i sitt senaste nyhetsbrev om en forskare, vid namn James Rogers i Cambridge, som under de gångna åren publicerat en rad strategiska rapporter om EU:s imperieplanering.

Rogers deltar i en arbetsgrupp i EU som utvecklar en strategi för EU:s expansion. Det handlar om att skapa en framtid där EU är en "superstat ...och en global supermakt" med kontroll över det som Mackinder kallade "det eurasiska kärnlandet"- idén att den som styr över Eurasien styr världen. Redan år 2009 presenterades en del av dessa idéer i Europaparlamentet i form av ett memorandum. Avsikten bakom EU:s expansion är att återupprätta det gamla brittiska imperiet.

Klicka här
för att läsa vidare

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014
I denna intervju går Alan Watt in på hur eliten skapat och styrt både kommunismen och kapitalismen i syfte att öka sin kontroll över världen och världens folk. Han tar också upp hur eliten leder människors tankar och handlingar genom massmedia, underhållningsindustrin, skola och tusentals tankesmedjor.

Lyssna på del 1 här och del 2 här

cuttingthroughthematrix.com

NufffRespect - New World Order On Trial

NufffRespect - New World Order On Trial
En några år gammal video av NufffRespect vars riktiga namn är John Watkins. Likt både statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt har många toppolitiker världen för uttalat sig positivt om en ny världsordning. Den nya världsordningen som eliten vill ha ser ut att innebära en global slavstat där eliten styr i det dolda medan folket är utan egentlig makt.

Michel Chossudovsky om den nynazistiska kuppen i Ukraina

Michel Chossudovsky om den nynazistiska kuppen i Ukraina
Michel Chossudovsky från Global Research går in på hur kuppen i Ukraina var en välplanerad militär operation vilket inkluderade krypskyttarna som sköt både poliser och demonstranter.

)

Global Research TV: Hur intervention från utomlands sliter sönder Ukraina

Global Research TV: Hur intervention från utomlands sliter sönder Ukraina
Medan krisen i Ukraina fortsätter att utspela sig syns de utländska ekonomiska medel och stöd för den nuvarande destabiliseringen mer tydligt. Geopolitiska analytiker på GRTV analyserar konflikten och om den kan leda till ett storkrig.globalresearch.ca

Jacob Nordangård - ORDO AB CHAO, den politiska historien om biodrivmedel i den Europeiska Unionen : aktörer, nätverk och strategier

Jacob Nordangård - ORDO AB CHAO, den politiska historien om biodrivmedel i den Europeiska Unionen : aktörer, nätverk och strategier
Jacob Nordangård går igenom vilka aktörer som legat bakom att föra upp det påstådda hotet om en mänskligt orsakad global uppvärmning på dagordningen världen över.Läs hela hans avhandling här

Klimatforskare skrattar åt Global Warming-hysterin

Klimatforskare skrattar åt Global Warming-hysterin
Respekterade australiensiska klimatforskare skrattar åt Julia Gillard samt David Suzuki påståenden om antropogen global uppvärmning.

Professor Bob Carter vid James Cook University är maringeolog. Professor Peter Reid vid James Cook University är en marinfysikalisk specialist. Professor Garth Paltridge är en före detta chefsforskare vid CSIRO och är fysiker. Lyssna på 100 års erfarenhet inom området!Beställ även vaken.se:s informationsblad om Klimatbluffen.

SVT: Solen kan påverka klimatet

SVT: Solen kan påverka klimatet
SVT har under lång tid ställt sig bakom klimathysterin som pekar ut CO2 och människan som orsak till en påstådd uppvärmning. Kritiska röster har inte fått komma till tals. Samma ensidighet ser vi om andra frågor, t ex 11 september och kriget mot terrorismen.

Logiken och det sunda förnuftet börjar kanske ge sig till känna. När temperaturen i verkligheten inte ökat de senaste 16 åren måste väl någon reagera. Kanske just det som händer på SVT. Vetenskapens värld den 20 januari “Det våras för solen” ger kritiker rätt. Solen, och andra fenomen i rymden, har stor inverkan på jordens klimat. Borde inte det vara en självklarhet?

palbergstrom.com

SR Ring P1: inringare ifrågasätter "klimathotet"

SR Ring P1: inringare ifrågasätter "klimathotet"
"Ring P1" sänds i Sveriges Radio varje förmiddag. Här har vi en inringare som delar med sig av sin kunskap inom klimatdebatten. Jan-Åke från Stockholm vet hur slipstenen ska dras! Du kan själv ringa in direkt på 099-51010 eller ringa in till deras telefonsvarare och prata om precis vad som helst.

Hur fungerar vädret?

Hur fungerar vädret?
Alex Jones intervjuar väderexperten Piers Corbin om orsakerna till den senaste tiden extremt kalla väder i Nordamerika. Corbin går även in på hur agendan med "global uppvärmning" och "klimatförändringar" fortsätter att tappa i trovärdighet. Vidare går Corbin in på hur solen påverkar vädret.

The Monsanto Story

The Monsanto Story
En kortfattad film som visar hjärtat av ett av världens mest hänsynslösa företag.

Brittisk ITCCS-aktivist tvångsinlagd på mentalsjukhus för sina åsikter

Brittisk ITCCS-aktivist tvångsinlagd på mentalsjukhus för sina åsikter
En brittisk man vid namn David Compan har tack vare en ny lag blivit tvångsinlagd på mentalsjukhus mot sin vilja för att ha associerat sig med organisationen International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS) som har ståndpunkten att engelska kronan bär skulden för brott mot barn.

Den 25 februari 2013 befanns Elizabeth Windsor, Englands drottning , och 29 andra företrädare skyldig till brott mot mänskligheten av International Common Law Court of Justice i Bryssel.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på palbergstrom.com

Ford erkänner: Vi vet var ni är genom GPS:en

Ford erkänner: Vi vet var ni är genom GPS:en
Jim Farley, vicepresident för global marknadsföring på Ford, skröt nyligen på en teknikkonferens om att biltillverkaren vet om vart alla som kör bil med deras GPS är.

Vi vet om alla som bryter mot lagen och vi vet när du gör det. Vi har GPS i bilen så att vi vet vad du gör, sa Farley, enligt tidningen Business Insider, och tillade att man inte delade datan som samlades in med någon.

Läs mer på nyadagbladet.se

Vetenskaplig tidskrift böjer sig för Monsanto – drar tillbaka GMO-kritisk studie

Vetenskaplig tidskrift böjer sig för Monsanto – drar tillbaka GMO-kritisk studie
Det finns strikta kriterier för när en seriös vetenskaplig tidskrift kan acceptera en expertgranskad artikel och publicera den. Det finns dessutom strikta kriterier för när en sådan artikel ska kunna återkallas efter publicering.

Den en gång så respektabla tidskriften Food and Chemical Toxicology, som ges ut av förlaget Elsevier, har tydligen beslutat sig för att bryta mot dessa kriterier och meddelat att man drar tillbaka en långtidsstudie som man publicerade för ett år sedan, och som gäller de toxiska effekterna av en av Monsantos genetiskt modifierade organismer (GMO) – dess GM-majs kallad NK603.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Klimatforskare som skulle studera försvinnande is på Antarkis fastfrusna i isen

Klimatforskare som skulle studera försvinnande is på Antarkis fastfrusna i isen
Tydligen finns det fortfarande tillräckligt med is kring Antarktis för att frysa fast klimatforskare som söker bevis på en global uppvärmning.

Open in new window
Läs mer på planet.infowars.com

Klimatalarmisternas mest välbetalda och ledande expert åtalas för bedrägeri

Klimatalarmisternas mest välbetalda och ledande expert åtalas för bedrägeri
Amerikanska EPA:s ledande expert inom klimatförändringar på grund av den påstått människoskapade globala uppvärmningen, John C Beale har åtalats för bedrägeri. Beale har lett FN delegationer inom global uppvärmning och förhandlat om utsläppsrättigheter med världens största länder.

John C Beale anklagades för att ha stulit närmare 6 miljoner kronor från den amerikanska regeringen när han egentligen var hemma och läste böcker, cyklade och sysslade med sin trädgård. Utgifterna motsvarande den stulna summan hade han försökt dölja. Beale hävdar även att han var en CIA-agent, men det finns inga sådan dokumentation hos CIA, enligt EPA-inspektören General Patrick Sullivan.

Läs mer på newsvoice.se