vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Nyheter > March Against Monsanto i Stockholm

March Against Monsanto i Stockholm

Published by Vaken.se on 2013-05-23 (1540 reads)
March Against Monsanto i Stockholm
Global protest mot Monsanto i synnerhet och genmodifierade livsmedel i allmänhet.

Lördagen den 25 maj äger evenemanget March Against Monsanto rum. Hundratusentals människor fördelat på nära 400 platser i världen samlas för att protestera mot det multinationella jordbrukskemiska företaget Monsanto.

I Stockholm samlas vi klockan 14:00 på Mynttorget i Gamla Stan. Marschen går sedan till Södermalmstorg, där vi under 90 minuter samlas för att lyssna till olika talare från 15:00. Därefter går demonstrationståget vidare till Medborgarplatsen där manifestationen avlutas.

Vi kommer under dagen att samla in påskrifter till en pågående namninsamling på nätet, vilken under dess första vecka samlat över 6000 namn.

Monsanto är ledande i världens produktion av genmodifierade grödor och bekämpningsmedel. Deras produkter och affärsmetoder innebär stora risker för hälsa, miljö och samhälle.

Forskning visar på ökad cancerrisk, infertilitet och fosterskador hos människor som en följd av genmodifierade grödor. I det större ekosystemet har man sett bland annat bipopulationer decimeras då de exponerats för dem.

Monsanto har kontinuerligt ökat sitt inflytande på livsmedelsmarknaden, och närmar sig en monopolställning.
De som drabbas hårdast är ekologiska bönder och småbönder och vi som konsumenter.

Indiska jordbrukare har lovats oerhörda produktionsökningar med genmodifierade utsäden beroende av starka bekämpningsmedel.

En flodvåg av självmord har följt i spåren av misslyckade skördar, eller då man blivit stämd av Monsanto för att inte ha följt tvånget att köpa nytt utsäde år efter år.

Företaget har även stort inflytande i politiken. I USA klubbades helt nyligen en lag som fått öknamnet ”Monsanto Protection Act”. Den befriar Monsanto och liknande företag från ansvar samtidigt som de fråntar domstolar möjligheten att stoppa försäljning i det fall genmanipulerade produkter visar sig farliga.

Monsanto har även nära kopplingar till Food and Drug Administration som kontrollerar livsmedelssäkerheten i landet.

På hemmaplan ser vi sedan 2012 försöksodling av genmodifierade sockerbetor i Skåne, med starkt stöd från jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Omfattningen av detta experiments effekter är i stor utsträckning okänd. Det är vi som är försöksdjur.

Vi kräver ett förbud mot dessa genmodifierade grödor, såsom redan införts i Frankrike, Ungern och Österrike med flera EU-länder.

Vi kräver märkning av produkter innehållande genmodifierade råvaror. Vi vill hålla Monsanto ansvariga för de skador de orsakar.

Vi tar avstånd från svågerpolitik och korruption, och vill förhindra att fler ”Monsanto Protection Acts” införs.

Vi vill att Monsanto inte får bedriva någon verksamhet i Sverige - inte nu, inte i framtiden.

Namninsamlingen, som ligger under domänen change.org, kommer att levereras personligen till Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och/eller Miljöminister Lena Ek i mitten av juni.

För frågor eller mer information:
Sebastian Dawson, Pressansvarig

march.against.monsanto@hushmail.com
Tel: 0760-15 15 11

Namninsamling på Change.org:
http://www.change.org/petitions/minis ... dish-government-kick-mons anto-out-of-sweden

Organisationer som stödjer March Against Monsanto i Sverige:

Latinamerikagrupperna, Fältbiologerna, Biodynamiska föreningen, Biodynamiska yrkesodlare, GMO-fritt Sverige, Via Campesina Stödgrupp och Ungdomarnas Förbund.


Twitter:
#kickmonsantooutofsweden

Instagram:
#kickmonsantooutofsweden
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article NASA: CO2 sänker jordens temperatur Unik GMO-märkning på väg i USA Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Celestine
Skriven: 2013-05-31 17:20  Uppdaterad: 2013-05-31 17:20
 Ang: March Against Monsanto i Stockholm
Tack!!!!
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

BilDelar-Online.SE

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-50.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Snowdens senaste läcka: MonsterMind kan slå ut datorer och skada människor

Snowdens senaste läcka: MonsterMind kan slå ut datorer och skada människor
Journalisten James Bamford som själv varit NSA-kontrakterad avslöjade i förrgår i en artikel för Wired ytterligare omvälvande information om NSA:s signalspaning och även aktiva förmåga att slå ut datorer i andra länder. Systemet kallas MonsterMind.

Snowden menar att vetskapen om MonsterMind var en av orsakerna till att han valde att avslöja hela NSA:s kapacitet att signalspana globalt. James Bamford träffade Snowden i Moskva och han fick mer tid med honom än någon annan journalist tidigare fått.

Läs mer på newsvoice.se

Paul Craig Roberts: Globalisternas asymmetriska krigföringstaktik skulle kunna starta kärnvapenkrig

Paul Craig Roberts: Globalisternas asymmetriska krigföringstaktik skulle kunna starta kärnvapenkrig
David Knight från Infowars intervjuar Paul Craig Roberts. I intervjun går de in på taktiken som används i den pågående konflikten i Ukraina. Nyckelspelarna identifieras, deras intentioner och de troliga resultaten av det dödliga spelet.

Torbjörn Sassersson talar om Newsvoice.se

Torbjörn Sassersson talar om Newsvoice.se
Mikael Cromsjö från Vaken.se besöker Torbjörn Sassersson på Newsvoice.se. Vi seglar en dag i Stockholms skärgård och passar på att prata om svensk alternativmedia. Torbjörn startade sitt engagemang för runt fem år sedan och driver idag en egen webbtidning. Hans skarpa artiklar har gjort att Vaken.se har återpublicerat mycket av hans arbete.

USA tvingar militär personal att vara försökskaniner för psykiatrin

USA tvingar militär personal att vara försökskaniner för psykiatrin
USA tvingar sina soldater att bli tvångsbehandlade inom psykiatrin, för att de globala läkemedelsföretagen skall kunna sälja bättre och samtidigt ha tillgång till gratis försökskaniner. Att tusentals amerikanska soldater begår självmord och mord efter att ha intagit neuroleptika som Zyprexa och liknade är helt ok för den amerikanska regeringen.whitetv.se

Klimatforskare hånar FN-rapport och kallar den skräp: "Det är en industri som skapar enorma summor pengar för några människor"

Klimatforskare hånar FN-rapport och kallar den skräp: "Det är en industri som skapar enorma summor pengar för några människor"
En prominent miljöforskare har gått ut med sin avsky för den nyligen utgivna femte klimatrapport (climate assessment) som FNs internationella panel för klimatförändring (IPCC) står bakom. Rapportens slutsats är att en ökad koldioxidhalt i jordens atmosfär kan riskera att utrota mänskligheten.

Leslie Woodcock, professor emeritus i kemisk termodynamik vid University of Manchester's tekniska högskola för kemiteknik och analytisk vetenskap, gör narr av begreppen "klimatförändring" och "global uppvärmning" i en kritisk vetenskaplig rapport om FNs klimatskräck.

Woodcock, en före detta NASA-forskare sa att teorin om "mänsklig klimatförändring" är en "obekräftad hypotes."

"Vatten är en mycket mer kraftfull växthusgas, och det är 20 gånger mer av det i vår atmosfär, medan CO2 bara utgör 0.04 procent." säger han, enligt tidningen the Yorkshire Evening Post i Storbritannien.

Klicka här för att läsa vidare

Bilder från Bilderberg 2014

Bilder från Bilderberg 2014
Protestområdet täcktes av flera banderoller och plakat i protest mot Bilderberg-gruppen.

Open in new window
Klicka här för fler bilder

March Against Monsanto Falkenberg 2014

March Against Monsanto Falkenberg 2014
Se hela March Against Monsanto i Falkenberg sammanfattat i ett drygt 3 minuter långt TV-inslag.

I inslaget får du höra Marina Ahlm och Sara Boo från NHF (National Health Federation) Sweden, Katja Geertinger, en av initiativtagarna i Falkenberg och Anna Sjövall från Greenpeace.2op.se

March Against Monsanto – Göteborg

March Against Monsanto – Göteborg
Lördagen den 24 maj demonstrerade över 2 miljoner människor runt hela världen emot företaget Monsanto samt förbud emot GMO. Här är en rapport från evenemanget i Göteborg. Vaken var på plats och rapporterar här om manifestationen.

När klockan blir 14.00 är vi närmare 300 personer samlade på Järntorget redo att börja marschera. Några har med sig egna skyltar och andra uppmuntras att ta för sig ur högen med färdigmålade skyltar. Förbipasserande tittar nyfiket på dem. Solen lyser starkt, och lika strålande är energin i gruppen! Det är ett taggat och muntert gäng med killar och tjejer i alla åldrar, vissa har åkt ända från Dalarna och Västervik för att delta. Alla med det gemensamma målet att uppmärksamma människor på problemen med genmodifierad mat, företag som Monsanto m.fl. som vill ta över kontrollen över världens mattillgångar genom att genmanipulera, ta patent på fröer och använda gifter i maten (detta företag står bakom gifter som Agent Orange, DDT, Aspartam, RoundUp, m.fl.). Alltsammans medan de flesta människor sover och inte anar något.Klicka här
för att läsa vidare

Film - Välkommen till Nulandistan: Propaganda och krisen i Ukraina

Film - Välkommen till Nulandistan: Propaganda och krisen i Ukraina
Denna dokumentären från Global Research TV undersöker det fiktiva landet “Nulandistan” (namngiven efter USAs Assistant Secretary of State Victoria Nuland)

Dokumentären börjar med en granskning av EuroMaidan-protesterna.

Uppror mot Monsanto och myndigheterna: aldrig har så många vakna marscherat genom Stockholm

Uppror mot Monsanto och myndigheterna: aldrig har så många vakna marscherat genom Stockholm
I förrgår hade #MAMsweden organiserat en stor protestmarsch mot giftbolaget Monsanto och deras köpta myndigheter, från Mynttorget till Humlegården genom Stockholm. Ca.1 500 vakna människor hade anslutit sig och målat sig själv eller sina plakat med varningsinformation mot Monsanto. Aldrig någonsin har så många upplysta människor tågat genom Stockholm. Detta är ett mycket positivt tecken att vi är på väg mot bättre tider.Klicka här för att läsa vidare eller läs på whitetv.se

March against Monsanto Stockholm, 24:e maj 2014

March against Monsanto Stockholm, 24:e maj 2014
Igår samlades eldsjälar mot det amerikanska kemiföretaget Monsanto, som redan under Vietnamkriget blev ökänd genom sin produktion av agent orange, vilket avlövade och förgiftade stora delar av den vietnamesiska naturen. Idag är Monsanto farligast genom sina genmodifierade grödor och olika gifter som sprutas på vår mat under förevändningen att det skulle behövas för att skydda växter från skadeinsekter.Läs mer på whitetv.se

Idag: March Against Monsanto!

Idag: March Against Monsanto!
Idag samlas folk över hela jordklotet för att tillsammans visa sitt missnöje mot företaget Monsanto, som vill sprida sin GMO världen över. Här kan du läsa mer om var och när folk samlas för att protestera i Sverige:

STOCKHOLM
(1) https://www.facebook.com/events/1415209115386463/
(2) https://www.facebook.com/events/534035066635453/
MALMÖ
https://www.facebook.com/events/598877046858041/
GÖTEBORG
https://www.facebook.com/events/612590875473527/
FALKENBERG
https://www.facebook.com/events/655784281145739/
VÄRMLAND
https://www.facebook.com/events/511641022289269/

Ivar Kreuger-föreläsning & seminarium 22:a maj & 4:e juni i Stockholm

Ivar Kreuger-föreläsning & seminarium 22:a maj & 4:e juni i Stockholm
Världens främste Ivar Kreuger-forskare, Nikola Majstrovic, håller gratis föreläsning och seminarium om följande frågor:

1. Begick Ivar Kreuger självmord eller blev han mördad?
2. Om han blev mördad, vilka gjorde det?
3. Var hans företagsimperium på obestånd eller inte?
4. Om inte, vilka låg bakom den fejkade konkursen?
5. Vilka blev rika och mäktiga på Kreugerslakten?

Stockholm, Eriksbergsgatan 8, Witlocksskolan, 22 maj kl. 18 - 21 och 4 juni kl. 17 - 20

Nikola Majstrovic har precis kommit ut med en ny bok om Kreuger-fallet.whitetv.se

Bilderberggruppen - De Hemliga Världshärskarna

Bilderberggruppen - De Hemliga Världshärskarna
Bilderberggruppen är ett hemligt sällskap som arrangerar ett årligt möte med särskilt inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet. Deras agenda: en Ny Världsordning, en Världsregering, en Världsvaluta, en Världsarmé, total kontroll och övervakning av världens alla medborgare.

Föreläsning: "Går massavlyssningen att stoppa?"

Föreläsning: "Går massavlyssningen att stoppa?"
Eller är rätten till privatliv och integritet avvecklad?

De senaste årens avslöjanden om amerikanska massavlyssningar av medborgare och politiker i många olika länder har kommit som en chock. För den amerikanska stormakten är uppenbart allt tillåtet. Men det visar sig också att många länders egna polissystem är indragna – inte minst Sveriges. Det är kanske mindre förvånande med tanke på den svenska officiella beredvilligheten att gå USA till mötes. Säkerhetskommissionen visade också i sin rapport hur SÄPO under decennier olagligt övervakade medborgare – varför skulle det inte ske nu? Kränkningar av människors integritet pågår i stor skala.

Onsdag 14 maj, 18:00, ABF-huset Stockholm (Sveavägen 41). Inträde 60 kr.

Med Anne Ramberg (Advokatsamfundets generalsekreterare) och Carl Tham.