vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Artiklar > De fem värsta sakerna du kan äta

De fem värsta sakerna du kan äta

Published by Jin83 on 2012-12-19 (6181 reads)
De fem värsta sakerna du kan äta
Doktor Joseph Mercola, som länge har studerat kostens inverkan på vår hälsa, sammanställde en lista på fem av de fem värsta födoämnen han anser att vi kan äta.

Något som aldrig upphör att förvåna är hur lite kunskap om, och hur lite intresse, många människor visar vad beträffar hur den föda de konsumerar också påverkar deras hälsotillstånd, både på ett fysiskt och mentalt plan. Människor är vanligen mycket noga med vilken typ av föda de ger sina djur eller med att tanka sin bil med rätt sorts bränsle, med vad beträffar det de stoppar i sina egna kroppar är de oftast inte alls lika noggranna. Vid en närmare betraktelse kan detta förstås ses ur flera perspektiv. Dels tenderar de flesta anamma matvanor de växt upp med även i vuxen ålder. Man har alltså präglats starkt av de kostvanor som ens föräldrar uppvisade. Dessutom är mat det vanligaste sättet för människor att trösta sig på. Det är ju mycket enkelt att gå till kylskåpet och ta vad som finns eller beställa en pizza då man är frustrerad och vill ha lite stimulans för att åtminstone temporärt slippa ledan.

En tredje faktor är förstås att det ligger i både matindustrins och maktelitens intresse att pracka på oss mat som inte är hälsosam. Dels för att den vanligen är mycket billigare att framställa, dels för att den bidrar till att hålla oss neddummade så att vi inte tänker klart. (1) I en tid när de flesta människor är mer eller mindre omringade och dessvärre också hypnotiserade av reklam som översköljer dem med onödiga och onyttiga produkter och när många läkare tycks vaccinerade av maktelitens och storindustrins konsensusslogans om vad som är "nyttigt", är det ändå befriande att se att allt flera inom hälsa börjat begripa sambandet mellan kost, hälsa och beteende och inte låtit sig duperas av diverse köpta rapporter eller mutas för att saluföra sånt som är onyttigt. Den amerikanske läkaren Joseph Mercola har bland annat gjort dokumentären Sweet Remedy om hur folk inte bara fördummas av tillsatser i maten, utan också hur de blir sjuka av dem.Doktor Mercola har dessutom sammanställt en lista på de fem värsta "födoämnen" som han anser att en människa kan konsumera. De fem "födoämnen" han varnar för är följande:

Munkar


Munkar är inte bara friterade, vilket är nog så illa, de är dessutom fulla av socker och vitt mjöl, vilka båda är ohälsosamma. De flesta munkar innehåller dessutom transfetter vilket inte gör saken bättre. De munkar som köps i affärer består ofta av 35 till 40 procent transfetter och en genomsnittlig munk innehåller cirka 200 kalorier, främst från socker. Transfetter, som finns i nästan all kommersiellt tillredd och stekt mat, höjer inte bara det skadliga LDL-kolesterolet, förklarar Mercola, det sänker dessutom det hjärtvänliga HDL-kolesterolet, som fungerar bättre när det är högre. Dåliga transfetter har kopplats till hjärt- och kärlsjukdomar, där feta plack byggs upp i hjärtats artärer och kan leda till hjärtattack. När livsmedel tillagas vid hög temperatur kan även cancerframkallande ämnen som akrylamid bildas. Ur närings- och hälsomässig synvinkel är munkar verkligen uselt, menar Mercola.


Läsk

Läsk är ett riktigt ofog och en vanlig flaska läsk innehåller runt 10 teskedar socker, cirka 50-150 kalorier och ibland även 30 till 55 mg koffein. Läsk är dessutom är laddat med artificiella färgämnen och sulfiter. Lightläsk är ännu värre då de är fyllda med skadliga artificiella sötningsmedel som aspartam och/eller sukralos och dessutom ökar sötsuget. Studier har kopplat läsk till både fetma, karies, benskörhet och hjärtsjukdomar. Cola innehåller ofta ännu mer socker i form av majssirap och majssirap innehåller ofta en blandning av 45 procent glukos och 55 procent fruktos, något som är särskilt ohälsosamt. Då det intas börjar bukspottkörteln fort skapa insulin som svar och levern svarar på insulinhöjningen genom att omskapa mängder av socker till fett. Stor konsumtion av läsk ökar inte bara risken för övervikt och högt blodtryck utan dessutom för diabetes.


Pommes Frites


Mercola skriver att potatis i sig är illa nog när det konsumeras i sitt råa tillstånd, då dess enkla sockerarter snabbt omvandlas till glukos som höjer insulinnivån och försämrar hälsan. Han förklarar att allt som är friterat, även grönsaker, har transfetter inblandat och därmed också det potentiellt cancerframkallande ämnet akrylamid. Djurstudier har visat att det ökar risken för flera typer av cancer och International Agency for Research on Cancer bedömde att akrylamid troligen är cancerframkallande även hos människor. Ämnet har även varit knutet till nervskador och andra neurotoxiska effekter, inklusive neurologiska problem för anställda som hanterar det. Kemikalien kan bildas i många livsmedel då de är upphettade till en temperatur över 120 grader. Livsmedel stekta i vegetabiliska oljor som raps, majs och nötolja är också problematiska. Fleromättade fetter härsknar lätt då de exponeras för syre och producerar mängder av skadliga fria radikaler i kroppen. Mercola rekommenderar kokosnötolja.


Chips

Föga överraskande hör även chips till det onyttigaste man kan äta. De flesta typer av chips, inklusive majschips, har höga halter av transfetter. Många av dem innehåller dessutom genetiskt manipulerade ingredienser. Även om vissa företag har tagit fasta på rapporterna om farorna med transfetter och börjat producera chips utan transfetter så kan de höga temperaturer som används för att laga dem fortfarande orsaka bildandet av cancerogena ämnen som akrylamid och den här risken kvarstår även om transfetter tas bort, förklarar doktor Mercola. Så kallade naturchips har nu blivit allt populärare, men det är viktigt att inse att det innebär mycket lite vad gäller hälsoeffekter. Ett stekt, genetiskt majschips kommer fortfarande utlösa förödelse i kroppen, även om det är lågt på transfetter, hävdar doktor Mercola.


Friterad/stekt mat


Friterade räkor, musslor, ostron, hummer och så vidare har alla de nämnda problem som rör transfetter och akrylamid, plus en extra risk för kvicksilver. Skaldjur är inte så sällan fulla med giftigt kvicksilver och skaldjur som räkor och hummer kan även vara förorenade med parasiter och resistenta virus som kanske inte ens dödas med hög värme, skriver Mercola. Odlad fisk och skaldjur är dessvärre inte mycket bättre än vildfångade eftersom de rätt ofta är ett hopkok av antibiotika och andra syntetiska kemikalier. Att äta dessa livsmedel ger dig en fyrdubbel dos av toxiner: transfetter, akrylamid, kvicksilver och eventuellt parasiter eller virus, för varje tugga, säger Mercola. Själv äter han Alaskas vilda rödlax, vilken i oberoende tester har visat sig vara nästan fri från skadliga kvicksilvernivåer och andra föroreningar. (2)

Idag äter inte minst ungdomar skrämmande mycket skräpmat och sötsaker medan de ofta ratar grönsaker och frukt. Därmed går de miste om viktiga mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Många inser inte heller vikten av att dricka tillräckligt med vatten och särskilt äldre som har lätt att bli uttorkade dricker dessvärre mycket kaffe som istället driver ut vatten ur kroppen. Givetvis spelar också motion och vettiga sovvanor en stor roll för vår hälsa men det tål att påtalas mer än en gång hur viktig rätt kost är för vårt välbefinnande. I dessa tider av förkylningar och virus så rekommenderar doktor Mercola dessutom att vi tar tillskott av både C och D-vitamin, även om han påtalar att det bästa sättet att få D-vitamin är att sola, vilket ju av naturliga skäl tyvärr inte låter sig göras särskilt ofta när man lever på våra breddgrader.


Källor:

(1) Sweet Remedy - Why Is Society Being Dumbed Down?

(2) The Five Absolute Worst Foods You Can Eat


Av: Michael Delavante

sourze.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Ingen GMO-märkning trots folkkampanjer Samband mellan miljögifter och fetma Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2012-12-19 15:30  Uppdaterad: 2012-12-19 15:30
 Ang: De fem värsta sakerna du kan äta
"En tredje faktor är förstås att det ligger i både matindustrins och maktelitens intresse att pracka på oss mat som inte är hälsosam. Dels för att den vanligen är mycket billigare att framställa, dels för att den bidrar till att hålla oss neddummade så att vi inte tänker klart. (1) I en tid när de flesta människor är mer eller mindre omringade och dessvärre också hypnotiserade av reklam som översköljer dem med onödiga och onyttiga produkter och när många läkare tycks vaccinerade av maktelitens och storindustrins konsensusslogans om vad som är "nyttigt", är det ändå befriande att se att allt flera inom hälsa börjat begripa sambandet mellan kost, hälsa och beteende och inte låtit sig duperas av diverse köpta rapporter eller mutas för att saluföra sånt som är onyttigt."

VÄL TALAT !

Poster Tråd
Danne
Skriven: 2012-12-19 21:22  Uppdaterad: 2012-12-19 21:23
 Ang: De fem värsta sakerna du kan äta
Kan rekommendera lågfetthaltig levande föda - aka 80-10-10 eller LFRV.
http://www.perfecthealth101.net/

Med frukt, grönt och lite frön och kanske nån nöt blir pH-nivån på topp & hälsan blir superb
- bra för en själv
- bra för djuren
- och man slipper alla mysko ingredienser.

--
Nr 6?
Burger King:s jordgubbs-milkshake har 49 st ingredienser, enligt boken "Den hemlige kocken"....många börjar på etyl- eller metyl-...
--

Poster Tråd
henke_gbg
Skriven: 2013-09-09 23:37  Uppdaterad: 2013-09-09 23:37
 Ang: De fem värsta sakerna du kan äta
Skulle admin kunna vara vänlig och ändra ett faktafel i denna artikel. Sanningsrörelsen värnar om Sanningen och därför det viktigt för trovärdigheten att inte slarva med detaljerna. På flera ställen står enheten kalorier där det ska stå kilokalorier.
Min trovärdighet skulle ifrågasättas ifall jag hävdade att jag vägde 76 gram. Att jag väger 76 kilogram är dock lättare att förstå.

Ifall en munk skulle innehålla 200 kalorier skulle det krävas femton tusen munkar (!) för att nå upp till rekommenderat dagsintag av energi.

Ovan nämnda fel är otroligt vanligt bland okunnig allmänhet, men det ursäktar inte användandet av felet.
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Piloter, doktorer och vetenskapsmän berättar om chemtrails

Piloter, doktorer och vetenskapsmän berättar om chemtrails
Sammanfattning av en tre timmar lång utfrågning om chemtrails och geoengineering i Shasta county i Kalifornien.

Doktor Suzanne Humphries – är vaccin säkra?

Doktor Suzanne Humphries – är vaccin säkra?
Doktor Suzanne Humphries talar om riskerna med vacciner och hur effektiva de har varit genom historien. Hon går igenom vaccinationers betydelse för nedgången av vissa sjukdomar som vi idag vaccinerar mot i rädsla för att de ska komma tillbaka om vi inte immuniserar mot dem.

Hon menar att hon trots sin egen skepsis, aldrig skulle avråda någon från att vaccinera sig. Däremot vill hon att människor ska ta del av för och motargument inför en vaccinering och fatta egna beslut. Hon menar att vaccinförespråkarna ofta inte vill att folk i allmänhet ska ta del av informationen som tala mot vaccinationers säkerhet och effektivitet.2op.se

Stan Monteith har gått bort

Stan Monteith har gått bort
Doktor Stan Monteith, en av de verkliga pionjärerna bland dem som exponerat Den nya världsordningen genom åren, har gått bort. Genom åren intervjuade Monteith många kända forskare, ekonomer och författare e.t.c. Däribland professor Antony Sutton.

James Corbett om Stan Monteith

Intervju med Stan Monteith av Julian Charles

Monteiths hemsida

”Cannabisdoktorn” – med vilja att bota

”Cannabisdoktorn” – med vilja att bota
Medicinsk cannabis är just nu på mångas läppar. Från etablissemanget hör man inte mycket om det, men på gräsrotsnivå diskuteras det flitigt. I dokumentärfilmer med miljontals visningar redovisas anekdotiska fall där cannabis fått svårt sjuka människor att tillfriskna mirakulöst.

Angelo intresserade sig för medicinsk cannabis när hans pappa insjuknade i cancer. Han började söka efter information och efter tusentals timmar av läsande och dokumentärfilms-tittande beslutande han sig för att prova oljan. Numera blir han nerringd av olika människor som vill prova CBD-olja för att bota sina sjukdomar och symptom.Klicka här
för att läsa vidare eller läs på 2op.se

”Chemtrails, bevis och syfte” – Doktorand TJ Coles, Plymouth University

”Chemtrails, bevis och syfte” – Doktorand TJ Coles, Plymouth University
Doktorand TJ Coles vid Plymouth University publicerade i januari 2013 artikeln ”Chemtrails – bevis och syfte”. Den presenterar omfattande hänvisningar till militära dokument, bla från det amerikanska flygvapnet om att chemtrails är en realitet. Syftet är att främja militära radarkommunikationer samt att manipulera vädret. Genom att skapa ett täcke av konstgjorda moln i troposfären kan främmande makters civila och militära kommunikation störas samtidigt som USA med sina allierade bundsförvanter skyddar sin egen kommunikation.

Klicka här
för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia
Den tidigare Merck-läkaren, Dr Bernard Dalbergue, intervjuades för tidningen Principe de Santé (Hälsoprinciper) i april i år och i den intervjun talar han om sina erfarenheter inom läkemedelsindustrin. Efter några tuffa år som läkare på ett sjukhus blev doktor Dalbergue blev snabbt förförd av att det lätta arbetet inom läkemedelsindustrin. Det var mindre skrik, smärta och död , förklarade han. Det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring blev en del av hans nya liv i stället . Ända fram till hans samvete, efter 20 år i läkemedelslaboratorier, väckte honom och han skrev ner alla sina erfarenheter i en bok.

Doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.

Dr Mercola om Ebola: Skrämselpropaganda är en lukrativ affärsverksamhet

Dr Mercola om Ebola: Skrämselpropaganda är en lukrativ affärsverksamhet
Dr Mercola, den amerikanska läkaren med ett av världens mest kända sajter om naturlig hälsa, konstaterar att den amerikanska myndigheten CDC (Centre for Disease Control) nu för tredje gången i historien klassat ett virus i högsta riskklassen. Två gånger tidigare har man gjort det och båda gångerna visade det sig att riskerna var kraftigt överdrivna: fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009.

Ebolapaniken är väldigt lik den som gällde fågelinfluensan 2005 och svininfluensan 2009 vars risker och möjliga konsekvenser var kraftigt överdrivna för att hetsa fram försäljningen av onödiga vacciner som senare skulle visa sig vara förenade med hemska bieffekter.

Dr Mercola påminner om att president George Bush under år 2005 förutspådde att inte mindre än 2 miljoner amerikaner skulle dö av fågelinfluensan. Liknande prognoser lämnades 2006, 2007 och återigen 2008.

Läs mer på newsvoice.se

Snowdens senaste läcka: MonsterMind kan slå ut datorer och skada människor

Snowdens senaste läcka: MonsterMind kan slå ut datorer och skada människor
Journalisten James Bamford som själv varit NSA-kontrakterad avslöjade i förrgår i en artikel för Wired ytterligare omvälvande information om NSA:s signalspaning och även aktiva förmåga att slå ut datorer i andra länder. Systemet kallas MonsterMind.

Snowden menar att vetskapen om MonsterMind var en av orsakerna till att han valde att avslöja hela NSA:s kapacitet att signalspana globalt. James Bamford träffade Snowden i Moskva och han fick mer tid med honom än någon annan journalist tidigare fått.

Läs mer på newsvoice.se

Brödinstitutet på G igen – 6 till 8 skivor bröd om dagen – för de äldre?

Brödinstitutet på G igen – 6 till 8 skivor bröd om dagen – för de äldre?
Lobbyorganet Brödinstitutet vill att de äldre ska äta mer bröd. Det betyder enligt observationer sedan decennier risker med fetma och uppsvällda magar. Doktor Annika Dahlqvist skriver på sin blogg: Det var brödinstitutet som drev kampanjen ”6-8 skivor bröd om dagen” på 70-talet. Det var en av orsakerna till att överviktsepidemin startade i Sverige.

Läs mer på newsvoice.se

USA-regeringen rädd för hemvändande amerikanska soldater – De kan bli terrorister

USA-regeringen rädd för hemvändande amerikanska soldater – De kan bli terrorister
Paul Joseph Watson som rapporterar för Infowars kommer med ytterligare en skarp analys av den amerikanska situationen som följer den nya Mellanösternkonflikten. Watson menar att IS-hot som nyligen riktats även mot USA omedelbart kommer att användas av den enorma anti-terror-apparat som byggts upp sedan 2001. Man kommer att försöka dra växlar på allt som IS gör. Den amerikanska befolkningen och särskilt amerikanska hemvändande krigsveteraner blir objektet för det paranoida antiterrormaskineriet, som tycks sakna gränser.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor
Doktor Paul Connett, kemiprofessor på St. Lawrence University i New York berättar historien om tillsatsen av fluor i vatten. Industrin dumpar kemiskt avfall i dricksvatten i bland annat USA, England och Australien.

Bevis för att beskylla Ryssland för nedskjutningen av flyg MH17 fabricerade?

Bevis för att beskylla Ryssland för nedskjutningen av flyg MH17 fabricerade?
Enligt Paul Joseph Watson så verkar bevis som presenterats av Ukraina för att beskylla Ryssland för nedskjutningen av det Malaysiska planet ha fabricerats. Bland annat ska en Youtube-film som innehåller en påstådd inspelning av separatister som pratar om ett nedskjutit civilt plan varit inspelat dagen innan kraschen. Han spekulerar vidare i att det kan röra sig om en falskflaggattack.

Paul Joseph Watson: Vem sköt ned det Malaysiska planet?

Paul Joseph Watson: Vem sköt ned det Malaysiska planet?
Paul Joseph Watson går igenom de faktauppgifter, spekulationer och beskyllningar som spreds kort efter nyheten om att Malaysian Airlines flight MH17 skulle ha skjutits ned över Ukraina kom ut.

Julian Assange: I värsta fall kan det bli som i Sverige

Julian Assange: I värsta fall kan det bli som i Sverige
Inom en nära framtid kan världens regeringar kontrollera varje aspekt av sina medborgares liv, när DNA-koder som tas av staten vid födseln registreras i centrala ID-register, säger Julian Assange i ett anförande som visades på en konferens i New York.

I värsta fall kan fler länder inrätta de system som redan är på plats i Sverige, enligt Wikileaks-grundaren.

Klicka här för att läsa vidare

Sanningen om Rysslands "anti-gaylag"

Sanningen om Rysslands "anti-gaylag"
I västerländska massmedier, och inte minst i Sverige, har bilden av viss rysk lagstiftning som "anti-gay" spridits som en del av den massmediala krigföringen mot Rysslands regering. Propagandan har intensifierats under Vinter-OS 2014 i Sotji. Paul Joseph Watson från Infowars.com visar i ett unikt nytt klipp hur sanningen om dessa "anti-homolagar" har förvrängts och att hela bluffen emanerar ur en artikel i New York Times från den 21 juli i fjol. Klippet kan ses i sin helhet nedan.

Hur fungerar vädret?

Hur fungerar vädret?
Alex Jones intervjuar väderexperten Piers Corbin om orsakerna till den senaste tiden extremt kalla väder i Nordamerika. Corbin går även in på hur agendan med "global uppvärmning" och "klimatförändringar" fortsätter att tappa i trovärdighet. Vidare går Corbin in på hur solen påverkar vädret.

Japanska forskare skapar akustisk levitation

Japanska forskare skapar akustisk levitation
Forskarna vid University of Tokyo och Nagoya Institute of Technology har har med hjälp av högtalare lyckats skapa akustisk levitation med vilken de kan förflytta objekt i alla tre dimensioner.

Enligt en gammal berättelse från Sverige och Tibet kunde grupper av munkar med blåshorn förflytta stora stenblock. Två svenskar vid namn Doktor Jarl och Henry Kjellson som var ingenjör sägs ha bevittnat fenomenet åren runt 1939 i Tibet. Kjellson utförde en detaljerad undersökning som beskriver hur 200 munkarna placerade sig och använde ljudkällor för att transportera stora objekt.Läs mer på newsvoice.se

Massmedias desinformation och framställning av kriget i Syrien

Massmedias desinformation och framställning av kriget i Syrien
Vilka är de underliggande orsakerna och förklaringarna till vad som händer i Syrien och krafterna bakom dessa.

Var tyfonen Haiyan skapad av människor?

Var tyfonen Haiyan skapad av människor?
Har militär hemlig teknologi för väder- och klimatkontroll använts för att skapa tyfonen Haiyan, som nyligen ödelade stora områden på Filippinerna och som dödat så många som upp till 10 000 människor och beskrivs som den värsta stormen i världshistorien?

Narkolepsidrabbade utan ersättning

Narkolepsidrabbade utan ersättning
Efter massvaccinationerna mot Svininfluensan 2009 bröt flera fall av narkolepsi ut. Men 30 personer, varav 19 barn, får ingen ersättning från Läkemedelsförsäkringen. Anledningen: Symptomen upptäcktes försent.

Det av Läkemedelsbranschen ägda Läkemedelsförsäkringen är de som avgör vem som ska ha rätt till statlig ersättning för vaccinens bieffekter. Men kan man inte bevisa att symptom kommit inom åtta månader får man ingen ersättning.

Tove Hallböök, överläkare och doktor i barnneurologi, är kritisk till Läkemedelsförsäkrings tidsgräns på åtta månader.

– Narkolepsi är extremt ovanligt hos barn. Det är väldigt otroligt att det nu plötsligt skulle insjukna väldigt många fler per år om det inte finns någon anledning till det, säger hon till SvD.

Läs mer på nyadagbladet.se