vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Artiklar > Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Published by Jin83 on 2012-05-31 (1098 reads)
Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
I ett tal som Obama höll för ett tag sedan kritiserade han Bush-administrationen för hur de hanterat de hot som USA står inför. Samtidigt anser Barack Obama att han har rätt att tillskansa sig diktatoriska befogenheter genom bl.a. NDAA. En lag som i praktiken implementerar krigslagar i hela världen, inklusive USA. Dessa lagar kan exempelvis användas för att spärra in ”misstänkta hot” under en obegränsad tid utan rättegång. Inget av detta är egentligen nytt utan nyheten består i att Rachel Maddow (som är demokrat!) på CNN har tagit upp detta.



Källa: anyheter.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberggåtan Peter Mangs kopplas till Sanningsrörelsen – Mats Sederholm förklarar varför Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2012-05-31 10:21  Uppdaterad: 2012-05-31 10:21
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Obama är lika äcklig som bush och resten av bilderbergarna och skull and bones medlemmarna.

Ulv i fårakläder.

Men han är smartare än bush bush var inget geni.


Smartare på lura folket.

Poster Tråd
Larzon
Skriven: 2012-05-31 17:49  Uppdaterad: 2012-05-31 17:56
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Han är också släkt med Bush familjen, så nog finns banden.I direkt nedstigande led från Kung Edward I av England finner man Sarah Palin, George Bush, Barack Obama, Dick Cheney med flera. Det släktbandet ligger långt bak i tiden, men den närmaste länken hittar man på 1600 talet vid en herre med namnet Samuel Hinckley.

Barack Obama related to Sarah Palin and George Bush amongst others

Poster Tråd
billion
Skriven: 2012-05-31 22:22  Uppdaterad: 2012-05-31 22:22
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Planka gärna texten men länka åtminstone till källan:

Anyheter.se - Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Poster Tråd
joutai
Skriven: 2012-06-01 00:18  Uppdaterad: 2012-06-01 00:18
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Obama - domaren, juryn och bödel
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.









Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

USA:s flyganfall i Syrien riktas mot en terrorfiende som USA själv skapat

USA:s flyganfall i Syrien riktas mot en terrorfiende som USA själv skapat
USA har inlett ett krig mot Syrien och en terrorfiende som USA enligt flera källor finansierat och skapat själv. Att kunna skylla på ett terrorhot gör att USA:s ledning kan kringgå kongressens godkännande för ett militärt ingripande i Syrien. Obama utnyttjar en lag som han till helt nyligen själv kritiserade. Redan de första bomberna dödade 8 civila varav 3 barn.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare
Syrien är den sjunde staten som bombas av Nobels fredspristagare president Obama, skriver Glen Greenwald. Obama tillträde ämbetet som USA:s president i januari 2009, i oktober samma år fick han Nobels fredspris inför en förvånad omvärld. Till och med Obama som liknats vid kejsaren Nero verkade vara häpen. Kanske han visste att han skulle bli USA:s största krigspresident.

Bara fem år senare har Obama gett grönt ljus till att bomba sju muslimdominerade länder: Syrien, Afghanistan, Irak, Yemen, Somalia, Libyen och Pakistan med stridsflygplan och drönare.

Läs mer på newsvoice.se

Är ebola-viruset nu luftburet?

Är ebola-viruset nu luftburet?
Om hundratals läkare och sjuksköterskor har smittats med ebola, hur stor är risken att allmänheten kommer att smittas?

Att ebolaviruset kan muteras till att bli luftburet är nåt som virologer är ovilliga att diskutera öppet men definitivt överväger privat, säger Michael T. Osterholm, föreståndare för Centrum för Infektionssjukdomar/forskning och politik vid Universitetet i Minnesota.

USAs statsdepartement har köpt in 5000 liksäckar och 160.000 Hazmatdräkter, utöver dom hundratusen likkistor som CDC redan för några år sedan började köpa in.

En virolog påstår redan att det är försent och att ebola kommer att skörda 5 miljoner människoliv.



Mer information på Theeconomicollapseblog.com

Eboladramat följer rutinartad ”problem-reaction-solution-standard”

Eboladramat följer rutinartad ”problem-reaction-solution-standard”
”World War E” är över oss, skriver Mike Adams på NaturalNews. Han syftar på filmen med Brad Pitt, ”World War Z” om en pandemisk virusinfektion som gör större delen av världspopulationen till sprinterzombies. Igår varnade nämligen president Obama för den pågående ebolaspridningen med mycket starka ord som hämtade från en amerikansk virusthriller.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Krav på publicering av 28 hemligstämplade sidor om Saudiarabien och 11 september

Krav på publicering av 28 hemligstämplade sidor om Saudiarabien och 11 september
Kongressledamöterna Walter B. Jones, Stephen Lynch och Thomas Massie tillsammans med “9/11 Families United for Justice Against Terrorism” och familjemedlemmar till offer i attacken, kräver att 28 hemligstämplade sidor gällande Saudiarabien och 11 september ska publiceras.

http://thelead.blogs.cnn.com/2014/09/ ... assify-28-pages-about-911

http://www.justiceagainstterrorism.org

http://28pages.org

palbergstrom.com

Sanningen om ISIS och Obamas krigstal

Sanningen om ISIS och Obamas krigstal
Genom att tillkännage en plan att beväpna så kallade moderata syriska rebeller som har gett vapen vidare direkt till ISIS-terrorister och att planera flygbombningar på syriskt territorium så häller Obama bensin på ett redan brinnande inferno.




Lavrov: West may use ISIS as pretext to bomb Syrian govt forces

“There are reasons to suspect that air strikes on Syrian territory may target not only areas controlled by Islamic State militants, but the government troops may also be attacked on the quiet to weaken the positions of Bashar Assad’s army,” Lavrov said Tuesday.

Obama Plans to ‘Fight ISIS’ by Arming ISIS
“Obama has told congressional lawmakers that he has the authority to proceed with much of his plan without their formal approval,” reports the Associated Press. “However, he is seeking authorization from Congress for the train-and-equip operation for Syrian rebels, a request he first made earlier this summer.”

Kroppens eget cannabis – framtidens medicin?

Kroppens eget cannabis – framtidens medicin?
Den 5 september 2014 försvarar forskaren Emmelie Björklund sin avhandling om kroppens eget cannabis, endocannabinoider eller det endocannabinoida systemet. Rubriken är ”Endocannabinoidsystemet: En translationell studie från Achilles tendinos till cyklooxygenas”.

I avhandlingen har hon studerat kronisk smärta i hälsenan, ett tillstånd som idag är svårt att hitta en orsak till. Forskningen visade att halten

cannabinoidreceptorer var förändrat i den smärtande hälen, jämfört med den friska. Syftet med forskningen var att studera hur och vad som påverkar att endocannabinoiderna bryts ner. Genom att studera två kända nedbrytande enzymer, ville Emmelie Björklund hitta substanser som kan stoppa dessa för att uppnå läkande och symptomlindrande effekt. Det man kan konstatera är att vårt kroppsegna cannabis är kopplat till inflammation och smärta och har en viktig funktion som ännu är relativt outforskat.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Dick Cheney: Det kommer ske en till attack lik 9/11 på amerikansk mark innan år 2020

Dick Cheney: Det kommer ske en till attack lik 9/11 på amerikansk mark innan år 2020
Dick Cheney: Det kommer att ske en till 9/11-liknande attack på amerikansk mark före 2020 "och nästa gång, tror jag att det är sannolikt att den blir mycket dödligare än den förra."

Enligt den före detta vicepresidenten Dick Cheney kommer det att ske en 9/11-liknande attack mot USA innan årtiondet är förbi och den här gången "kommer den att vara mycket dödligare än den förra."

Den före detta vicepresidenten var gäst på Hugh Hewitt Show där man diskuterade utrikespolitik i allmänhet och hans nya tankesmedja The Alliance for a Strong America. De pratade om framgångarna hos ISIS [IS numer, ö.a.] och Obamas administrations misslyckanden att skapa en överenskommelse med den irakiska presidenten Nouri al-Maliki. Slutligen bad Hewitt Cheney att diskutera möjligheten av en ny attack på amerikansk mark och vad som skulle hända om det var en kärnvapenattack:



Klicka här för att läsa en översättning av intervjun

Är James Foleys halshuggningsvideo fejkad?

Är James Foleys halshuggningsvideo fejkad?
Den brutala avrättningsvideo av amerikanska fotojournalisten James Foley från IS har upprört det internationella samfundet. Den militanta gruppen beskyllde Barack Obama och uppgav att Foleys död var ett direkt svar på de amerikanska attackerna mot IS i Irak.

Vita huset påstår att videon är äkta, men det finns flera som har av goda skäl ifrågasatt detta. Det finns även ett växande antal teorier som hävdar att avrättningsvideon kan vara en komplett bluff.

Vi presenterar sex skäl till varför videon troligtvis inte är äkta.

Klicka på läs mer nedan för att läsa hela artikeln.

Obamas hycklande bombning av ISIS exponerad

Obamas hycklande bombning av ISIS exponerad
Med anledning av President Barack Obamas godkännande av flyganfall mot ISIS mål i Irak så kan det vara till nytta att påminna oss själva om vilka länder som finansierar denna dödliga terrorgrupp.

Veteraner inom amerikansk underrättelsetjänst till Obama: Redovisa bevis eller sluta ljuga om det störtade Malaysiska planet

Veteraner inom amerikansk underrättelsetjänst till Obama: Redovisa bevis eller sluta ljuga om det störtade Malaysiska planet
Från ett memorandum från veteraner inom amerikansk underrättelsetjänst till Obama:

"U.S.–Russian intensions are building in a precarious way over Ukraine, and we are far from certain that your advisers fully appreciate the danger of escalation. The New York Times and other media outlets are treating sensitive issues in dispute as flat-fact, taking their cue from U.S. government sources.

Twelve days after the shoot-down of Malaysian Airlines Flight 17, your administration still has issued no coordinated intelligence assessment summarizing what evidence exists to determine who was responsible – much less to convincingly support repeated claims that the plane was downed by a Russian-supplied missile in the hands of Ukrainian separatists.

Your administration has not provided any satellite imagery showing that the separatists had such weaponry, and there are several other “dogs that have not barked.” Washington’s credibility, and your own, will continue to erode, should you be unwilling – or unable – to present more tangible evidence behind administration claims. In what follows, we put this in the perspective of former intelligence professionals with a cumulative total of 260 years in various parts of U.S. intelligence"


Läs mer från detta memorandum till Obama på infowars.com

USA erkänner att bevisen om det malaysiska planet MH17 är baserat på youtube-videor och inlägg i sociala medier

USA erkänner att bevisen om det malaysiska planet MH17 är baserat på youtube-videor och inlägg i sociala medier
AP-reportern Matt Lee fick Marie Harf från USAs statsdepartement att erkänna att bevisen de släppt publikt inte rör sig om annat än youtube-videor och inlägg i sociala medier.

Obamaadministrationen fortsätter att upprepa sin bild av som hände Malaysia Airlines flight MH17 med större säkerhet (och ofta olika detaljer) var dag.



Läs mer på infowars.com

Sverige förhandlar om Nato-trupper på svensk mark

Sverige förhandlar om Nato-trupper på svensk mark
Regeringen beslutade på torsdagen att Sverige ska inleda avtalsförhandlingar med USA:s militärallians Nato om detaljerna för eventuell stationering av Nato-trupper på svensk mark.

Regeringen beslutade samtidigt att underteckna ett protokoll som ger Natos militära högkvarter med personal befogenheter när de agerar på svensk mark, om det blir aktuellt med verksamhet i Sverige. En sådan reglering är en förutsättning för att kunna ingå avtalet, skriver regeringen på sin hemsida.

Klicka här för att läsa vidare

USA-sponsrad terrorism i Irak och "konstruktivt kaos i Mellanöstern"

USA-sponsrad terrorism i Irak och "konstruktivt kaos i Mellanöstern"
Irak är förstasidesnyheter igen. Och återigen är bilden som presenteras för oss via västmedia en blandning av halvsanningar, lögner, desinformation och propaganda. Massmedia berättar inte att USA stöder båda sidor i Irak-konflikten. Washington stöder officiellt den Irakiska shiitiska regeringen, medan man samtidigt i hemlighet tränar, beväpnar och finansierar den sunni-islamistiska staten i Irak och Syrien (ISIS). Att stödja inflödet av terroristbrigader i Irak är lika med utländsk aggression, men massmedia berättar för dig att Obama-administrationen är "oroade" över terroristernas handlingar.

Klicka här för att läsa vidare

Dinesh D'Souza talar ut om tyranni

Dinesh D'Souza talar ut om tyranni
Dinesh D'Souza senaste dokumentärfilm heter 2016 Obamas America

Relaterat: Runt omkring i Amerika, så förbereder sig polismyndigheter för ett inbördeskrig

Obamas plan för ett världskrig börjar i Ukraina

Obamas plan för ett världskrig börjar i Ukraina
Relaterat: Obamas före detta utrikespolitiska rådgivare sade 1997 att USA var tvungen att ta kontroll över Ukraina.

"Ukraina, en ny och viktig plats på det eurasiska schackbrädet, är en geopolitisk knutpunkt eftersom dess existens som ett självständigt land hjälper till att förvandla Ryssland. Utan Ukraina upphör Ryssland att vara en eurasisk imperium.

Men om Moskva återfår kontrollen över Ukraina, med sina 52 miljoner människor och stora resurser samt tillgång till Svarta havet, får Ryssland automatiskt igen förutsättningar att bli ett kraftfullt imperium, som spänner över Europa och Asien."

Zbigniew Brzezinski, rådgivare åt President Obama, President Carter samt författare av boken The Grand Chessboard

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna
Den 18 mars, 2014 släppte Cass Sunstein sin senaste samling essäer, "Konspirationsteorier och andra farliga idéer". Likt hans tidigare arbete är denna riktad mot gemene man, och den prominenta Harvard-professorn, tidigare ansvarig för Obamas lagstiftning samt rådgivare till NSA pekar på ett stort antal påstådda faror orsakade av "rationella människor" som låter sig påverkas av "handikappade epistemologier." Vad Sunstein inte kan förklara i sin senaste utspel av mild auktoritarism är hur termen "konspirationsteori" har fått massivt stöd från redaktörer inom vissa stora aktörer på den kommersiella mediemarknaden.

Klicka här
för att läsa vidare

Ranch-ägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien

Ranch-ägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien
Historien om ranch-ägaren Bundys kamp mot Goliat representerar den kamp som pågår mellan de allt mer ofria medborgare i USA och Bush-Obama-regimerna. Den amerikanska konstitutionen har i flera steg avvecklats i USA sedan 11 september 2001, den konstitution som Amerikas grundande förfäder tecknade och som utmärkte USA till att bli landet för frihet under ansvar.

Cliven Bundys ranch-område som de haft fri tillgång till i generationer sedan år 1877 har sina dagar räknade i och med att en stort antal tungt beväpnade poliser och agenter nu omringar Bundy’s ranch. Det är tydligt att statsmakten vill skapa ett exempel för resterande USA att makten inte låter sig bevekas av gamla frihetstraditioner.



Läs mer på newsvoice.se