vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Artiklar > Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Published by Jin83 on 2012-05-31 (1004 reads)
Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
I ett tal som Obama höll för ett tag sedan kritiserade han Bush-administrationen för hur de hanterat de hot som USA står inför. Samtidigt anser Barack Obama att han har rätt att tillskansa sig diktatoriska befogenheter genom bl.a. NDAA. En lag som i praktiken implementerar krigslagar i hela världen, inklusive USA. Dessa lagar kan exempelvis användas för att spärra in ”misstänkta hot” under en obegränsad tid utan rättegång. Inget av detta är egentligen nytt utan nyheten består i att Rachel Maddow (som är demokrat!) på CNN har tagit upp detta.Källa: anyheter.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberggåtan Peter Mangs kopplas till Sanningsrörelsen – Mats Sederholm förklarar varför Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2012-05-31 10:21  Uppdaterad: 2012-05-31 10:21
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Obama är lika äcklig som bush och resten av bilderbergarna och skull and bones medlemmarna.

Ulv i fårakläder.

Men han är smartare än bush bush var inget geni.


Smartare på lura folket.

Poster Tråd
Larzon
Skriven: 2012-05-31 17:49  Uppdaterad: 2012-05-31 17:56
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Han är också släkt med Bush familjen, så nog finns banden.I direkt nedstigande led från Kung Edward I av England finner man Sarah Palin, George Bush, Barack Obama, Dick Cheney med flera. Det släktbandet ligger långt bak i tiden, men den närmaste länken hittar man på 1600 talet vid en herre med namnet Samuel Hinckley.

Barack Obama related to Sarah Palin and George Bush amongst others

Poster Tråd
billion
Skriven: 2012-05-31 22:22  Uppdaterad: 2012-05-31 22:22
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Planka gärna texten men länka åtminstone till källan:

Anyheter.se - Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter

Poster Tråd
joutai
Skriven: 2012-06-01 00:18  Uppdaterad: 2012-06-01 00:18
 Ang: Obama försvarar krigslagar och diktatoriska befogenheter
Obama - domaren, juryn och bödel
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Vakens Paypal strular för tillfället: donera gärna via vårt Plusgiro-konto istället:
30 06 87-1 (Exoteriska Föreningen).
Tack på förhand!

Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs Kognitiv infiltration för massorna

Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs Kognitiv infiltration för massorna
Den 18 mars, 2014 släppte Cass Sunstein sin senaste samling essäer, Konspirationsteorier och andra farliga idéer. Likt hans tidigare arbete är denna riktad mot gemene man, och den prominenta Harvard-professorn, tidigare ansvarig för Obamas lagstiftning samt rådgivare till NSA pekar på ett stort antal påstådda faror orsakade av "rationella människor" som låter sig påverkas av "handikappade epistemologier." Vad Sunstein inte kan förklara i sin senaste medley av mild auktoritarism är hur termen "konspirationsteori" har fått massivt stöd från redaktörer inom vissa stora aktörer på den kommersiella mediemarknaden.

Klicka här
för att läsa vidare

Ranch-ägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien

Ranch-ägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien
Historien om ranch-ägaren Bundys kamp mot Goliat representerar den kamp som pågår mellan de allt mer ofria medborgare i USA och Bush-Obama-regimerna. Den amerikanska konstitutionen har i flera steg avvecklats i USA sedan 11 september 2001, den konstitution som Amerikas grundande förfäder tecknade och som utmärkte USA till att bli landet för frihet under ansvar.

Cliven Bundys ranch-område som de haft fri tillgång till i generationer sedan år 1877 har sina dagar räknade i och med att en stort antal tungt beväpnade poliser och agenter nu omringar Bundy’s ranch. Det är tydligt att statsmakten vill skapa ett exempel för resterande USA att makten inte låter sig bevekas av gamla frihetstraditioner.Läs mer på newsvoice.se

EU:s nya frölag stoppad

EU:s nya frölag stoppad
Den omstridda nya frölagen i EU som skulle reglera användningen av fröer har röstats ner. Jordbruksutskottet röstade om förslaget den 11 februari och majoriteten mot förslaget var förkrossande, 37 röster för nej mot två för ja. Ledamöterna ansåg att detta skulle ge kommissionen allt för långtgående befogenheter att reglera vad som får odlas.

Efter avslaget i jordbruksutskottet kommer förslaget att granskas av Europaparlamentet. Det kommer då att avgöras ifall man ska omarbeta förslaget eller dra tillbaka det helt.

2op.se

”Fuck the EU” – hör Obamas diplomater konspirera om Ukraina

”Fuck the EU” – hör Obamas diplomater konspirera om Ukraina
I ett smyginspelat telefonsamtal som sprids på nätet konspirerar USA:s ambassadör i Ukraina och supermaktens särskilda sändebud om hur de ska utforma den nya regeringen i landet, rapporterar RT. "Fuck the EU", konstaterar det amerikanska sändebudet, som redan har gjort en hemlig uppgörelse med ledande personer inom FN.

Klicka på läs mer för hela artikeln.

Naturlig mat för barn väljs bort när Livsmedelsverket får bestämma

Naturlig mat för barn väljs bort när Livsmedelsverket får bestämma
Mer naturlig mat i skolan, säger kostrådgivare Cecilia Blidö. Nej säger Livsmedelsverket.

Detta är ett TV-inslag med Cecila Blidö, grundare av Naturlig Mat i Skolan, som engagerade sig i skolmatsfrågan när man på hennes dotters skola började servera lättmargarin i stället för smör. I inslaget hör du också Livsmedelsverket, som försvarar rekommendationerna av fettsnåla tillbehör och samtidigt ger sin tilltro till livsmedelsindustrin att få till både och. Naturligt och fettsnålt.

Starka krafter inom Pentagon stoppade Obamas krig i Syrien

Starka krafter inom Pentagon stoppade Obamas krig i Syrien
Seymour Hersh: “Obama stoppade inte kriget i Syrien för att amerikaner sa nej. Han avstod eftersom han inte hade någon hållbar sak. Och där var ett otroligt motstånd som det, en vacker dag, kommer skrivas om, kanske i historieböckerna. Där var en otrolig operation från några mycket, mycket envisa, konstitutionellt medvetna personer inom Pentagon. Det är den verkliga historien.”Del 2 av intervjun.

palbergstrom.com

Företagsmedia ignorerar bevis för att CIA:s al-Nusra är ansvariga för sarinattacken i Syrien

Företagsmedia ignorerar bevis för att CIA:s al-Nusra är ansvariga för sarinattacken i Syrien
Ytterligare bevis demonstrerar etablissemangets kontroll över företagsmedia.

Etablissamangsmedia ignorerade den Pulitzerprisvinnande journalisten Symour Hershs senaste artikel som indikerar att al-Nusra låg bakom sarinattackerna i Syrien.

Al-Nusra är en brutal Sunni-jihadist-grupp av legosoldater som kopplas ihop med al-Qaeda. Den kontrolleras av CIA och finansieras av fossilerade monarkier i Saudiarabien och Qatar.

Även om Hersh är en frilansjournalist så har hans artiklar med jämna mellanrum publicerats i The New Yorker. Han berätta för The Huffington Post att "det fanns ett svagt intresse" för storyn vid The New Yorker. Hersh tog sedan storyn till Washington Post, men tidningen bestämde sig för att inte publicera den. New Yorker och Washington post svarade inte på medias förfrågningar om en förklaring till agerandet, enligt BuzzFeed på söndagen. Hershs story, Whose Sarin? (sv: vems sarin?), hamnade till slut i London Review of Books.

Klicka här för att läsa vidare

Bilden av en misstänkt terrorist

Bilden av en misstänkt terrorist
Den amerikanska säkerhetstjänsten National Security Agency, NSA - presentation överflödig - har ju varit i blåsväder på sistone. Inte bara övervakas du och jag och alla andra både i och utanför USA utan till och med Tysklands förbundskansler Angela Merkel minsann får sin personliga mobiltelefon avlyssnad. Dessutom sägs det ha pågått i över ett decennium. USA:s president Barack Obama visste inget såklart, men att tala sanning är ju som bekant inte den mannens starka sida...

Så bra då att vi nu efter mer än tolv år av pågående "Krig mot Terrorismen" äntligen fått en bild av hur en misstänkt terrorist ser ut, och vilka redskap för kommunikation och samband terroristen har i besittning för att planera sina illdåd mot allas vår frihet och demokrati. Märkligt att inget varken skägg eller någon turban syns på fru Merkel, men det är kanske vara en petitess i sammanhanget?

Obama värre än nazisterna och Östtyskland

Obama värre än nazisterna och Östtyskland
Paul Craig Roberts, fd statssekreterare i finansdepartementet och biträdande chefredaktör för Wall Street Journal, gör i ett inlägg på sin hemsida en illusionslös analys av regeringen Obamas politik, under titeln "Amerikanska regeringen ertappade inför världen som en samling krigsförbrytare och lögnare". Roberts anklagar Obama och Kerry för att ljuga för världen. Obamas mordvåg, menar han, överträffar till och med Hitlers anspråk. Roberts kräver att båda ställs inför rätta och avslutar med, att om Obama går vidare med att anfalla Syrien borde vem som helst i den kriminella regimen gripas så fort de sätter foten utomlands och skickas till Haag för rättegång.

Klicka här
för att läsa vidare

Inflytelserik lobbyorganisation vill attackera Syrien

Inflytelserik lobbyorganisation vill attackera Syrien
Den inflytelserika lobbyorganisationen AIPAC, American Israel Public Affairs Committee, pressar just nu ledamöter i den amerikanska kongressen att inleda ett krig mot Syrien, uppger talesmän för den amerikanska regeringen.

En talesman för Vita huset uppgav för New York Times att när regeringen diskuterar Syrien så är ”Aipac den 350-kilosgorillan i rummet”, vilket är en amerikansk metafor som syftar på att en organisation har blivit så mäktig att den står helt ovanför lagen, enligt Wikipedia.
Talesmannen, som ville vara anonym, förklarade för New York Times att den amerikanska regeringen är fullt medveten om att den ”ligger pyrt till” om den inte lyckas tillmötesgå Aipacs krav på en snabb militär insats mot Assad.

Utrikesutskottet i USA:s senat har nu röstat ja till en militärt ingripande.
Klicka på läs mer för länkar och citat.

Obamas Syrienanfall stoppades av militärens myteri, interna och internationella protester

Obamas Syrienanfall stoppades av militärens myteri, interna och internationella protester
Obama var tvungen att stoppa sitt planerade anfall mot Syrien beroende på ett gigantiskt myteri i den amerikanska militärledningen. Uppenbarligen kunde inte soldaterna finna någon strategi i presidentens planer och framförde massvis med invändningar mot insatsen. Aldrig tidigare har soldater i Amerika så öppet vägrat lyda en president", skrev den tyska näringslivshemsidan DWN med många citat från ledande amerikanska militärer. Artikeln citerar också förre generalsekreteraren för Nato Jaap De Hoop Scheffers uttalande i The Telegraph den 27.8: "Varenda en som tror att det finns en militär lösning på detta fruktansvärda krig som pågår i Syrien behöver få sitt huvud undersökt."

Klicka här
för att läsa vidare

Obama kommer med ofred, GMO och hormonbiffar

Obama kommer med ofred, GMO och hormonbiffar
Förenklat kan man säga att USA:s president Barack Obama gör vårt land den äran med ett officiellt statsbesök för att belöna det sämsta Sverige står för i dagens politik.
Nämligen det faktum att Sverige övergett den alliansfria politiken och bl a stridit under amerikanskt befäl i Afghanistan, sände JAS-plan till Libyen, soldater till Mali, praktiskt taget anslutning sig till NATO, genomför militärövningar och bombfällning med USA och NATO-plan i Norrbotten och över Vättern.

Senator Rand Paul varnar Obama från att starta ett "storkrig" med Ryssland

Senator Rand Paul varnar Obama från att starta ett "storkrig" med Ryssland
Senator Rand Paul från Kentucky säger att det är mer troligt att de syriska rebellerna låg bakom den kemiska attack som ägde rum förra veckan. Han varnar också Obama får att en militär upptrappning riskerar att resultera i ett storkrig med Ryssland på lång sikt.infowars.com

Obama polisanmäls inför Sverigebesök

Obama polisanmäls inför Sverigebesök
En unik chans. Så beskriver den svenske överläkaren Gunnar Olofsson sin anmälan mot USA:s president Barack Obama för brott mot mänskligheten. Nu hoppas han att svensk polis vågar gripa Obama under hans Sverigebesök i september.

Enligt Olofsson grundar sig anmälan på de krig, ockupationer och utomrättsliga avrättningar som USA har verkställt under Barack Obamas tid som president. Även supermaktens kontroversiella spionage bör enligt Olofsson räcka för att åtminstone ta in presidenten på förhör, skriver Metro.

Enligt romstadgan ingår brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser i den den primära folkrätten, vilket innebär att alla stater har rätt att ställa misstänkta till svars för dessa brott oavsett var de har begåtts och oavsett förövarens nationalitet.

I praktiken gäller dock inte romstadgan amerikanska krigsförbrytare, vilket Olofsson är väl medveten om.

– Man kan tänka att det är blajigt men tar man rättssystemet på allvar bör man ställa de här frågorna, säger han till Metro.

EU startar spionorgan

EU startar spionorgan
EU kommer att bilda ett eget underrättelseorgan, liknande amerikanska NSA. Syftet är främst att spana på den egna befolkningen, men även militär verksamhet kan bli aktuell i framtiden.

Enligt Irish Independent kommer den nya spion­organisationen att använda sig av drönare och spaningssatelliter – två tekniker som redan används flitigt av den amerikanska Obama-administrationen

Klicka här
för att läsa vidare

Russia Today Intervjuar NSA-whistleblowern Russ Tice

Russia Today Intervjuar NSA-whistleblowern Russ Tice
Russell Tice arbetade tidigare för NSA. Han berättar hur den senaste NSA-skandalen bara skrapar på ytan. Han nämner bland annat att medlemmar av USA:s högsta domstol avlyssnats och även Hillary Clinton och Barack Obama.

Spiegelredaktören Augstein: "USA har en totalitär regim!"

Spiegelredaktören Augstein: "USA har en totalitär regim!"
President Obamas besök i Berlin bemöttes inte med hurrarop överallt i Tyskland. T.o.m. förbundskansler Angela Merkel vågade sig på att kritisera de omfattande och skandalösa avlyssningsprogrammen i USA på en presskonferens strax innan Obamas tal i Berlin den 19 juni. Hon uppmanade USA att använda "moderna teknologier med måtta".

Finska säkerhetstjänsten vill övervaka all internettrafik i landet

Finska säkerhetstjänsten vill övervaka all internettrafik i landet
Den finska säkerhetstjänsten (Supo) önskar att få utökade befogenheter till att genomföra utökad övervakning av internettrafiken, skriver finska statliga Yle.fi.

Supo imponeras av det svenska Försvarets radioanstalt (FRA) som dock fått hård kritik i Sverige för att en stor del av all telefon- och internettrafik i Sverige passerar FRA.

Läs mer på nyadagbladet.se