vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Nyheter > Ron Paul: Skydda Bradley Manning och andra whistleblowers

Ron Paul: Skydda Bradley Manning och andra whistleblowers

Published by Jin83 on 2012-04-24 (1005 reads)
Ron Paul: Skydda Bradley Manning och andra whistleblowers
Till skillnad från övriga presidentkandidater(inklusive Obama) anser Ron Paul att man bör skydda Bradley Manning och andra whistleblowers. Dr. Paul anser att de som väljer att säga sanningen inte bör straffas utan istället skyddas då de bidrar till att klara upp allvarliga missförhållanden.

Ron Paul utvecklar sitt resonemang kring whistleblowers:


Källa: anyheter.se
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Ron Paul vinner två delstater Christer Johansson intervjuas på Red Ice Creations om socialtjänstens omhändertagande av Domenic Johansson Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Vakens Paypal strular för tillfället: donera gärna via vårt Plusgiro-konto istället:
30 06 87-1 (Exoteriska Föreningen).
Tack på förhand!

Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

USA är en oligarki

USA är en oligarki
En studie från Princeton University “Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens” visar att USA inte längre är en demokrati, eller demokratisk republik som det borde vara, utan en oligarki, med andra ord fåmannavälde.

Visserligen inget nytt under solen för oss som är lite insatta i sakers rätta tillstånd men bra att få en dylik bekräftelse. Kanske kan det få blinda att börja se.

Sverige är i samma sits eller åtminstone på god väg att följa efter. Vi styrs av en övergripande maktstruktur som vi medborgare har mycket litet inflytande över. Speciellt när vi saknar insyn och strukturen omges av höga murar.

Läs mer på palbergstrom.com

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna
Den 18 mars, 2014 släppte Cass Sunstein sin senaste samling essäer, "Konspirationsteorier och andra farliga idéer". Likt hans tidigare arbete är denna riktad mot gemene man, och den prominenta Harvard-professorn, tidigare ansvarig för Obamas lagstiftning samt rådgivare till NSA pekar på ett stort antal påstådda faror orsakade av "rationella människor" som låter sig påverkas av "handikappade epistemologier." Vad Sunstein inte kan förklara i sin senaste utspel av mild auktoritarism är hur termen "konspirationsteori" har fått massivt stöd från redaktörer inom vissa stora aktörer på den kommersiella mediemarknaden.

Klicka här
för att läsa vidare

Amerikanska federala myndigheter tvingas ge upp i konflikt mot amerikanska medborgare

Amerikanska federala myndigheter tvingas ge upp i konflikt mot amerikanska medborgare
Vaken har tidigare rapporterat om konflikten mellan familjen Bundy i Nevada och federala myndigheter som ville få bort dem från marken familjen använt för boskap sedan 1870-talet. Över tusen anhängare kom till området för att stödja familjen Bundy mot hundratals federala myndighetspersoner som höll på att konfiskera familjens boskap, förstöra vattenförsörjning och omringa områdena boskapen betade på.

Konflikten slutade med att de beväpnade myndighetspersonerna fick lämna marken och ge tillbaka boskapen de tagit. Dock har över 100 boskapsdjur dött i ökenhettan under myndigheternas operationer som pågick i flera dagar. Myndigheterna har de senaste åren lyckats köra bort 52 andra familjer i området som haft rancher, Bundy-familjen är den enda som lyckats stanna kvar. Över hela USA så tyckts myndigheter med olika metoder vilja köra bort folk från stora landområden och istället tvinga in dem i storstäder.

Alternativvården och klappjakten i media - varför?

Alternativvården och klappjakten i media - varför?
En italiensk läkare vid namn Tullio Simoncini är cancerns gåta på spåren och har förstått att det är en form av svamp och att den enkelt kan behandlas med goda resultat.

Den cancerterapi som den konventionella vården erbjuder i världen räddar ca 50% av patienterna, medan Tullio Simoncinis behandling räddar ungefär 80%.

Detta har blivit uppmärksammat då Tullio Simoncini stödjer alternativterapeuter och andra vårdvägar. Tullio Simoncini kommer snart till Sverige för att hålla föredrag, lyft av alternativvårdssidan i Sverige.

Klicka här för att läsa vidare

TED Talk: Edward Snowden

TED Talk: Edward Snowden
”Företagen måste anstränga sig för att skydda användarnas rättigheter.” ”Det är inte de här personerna vi vill ska ha ansvaret för vilken roll företagen spelar i ett fritt och öppet internet.”

Häromdagen framträdde världens just nu mest omtalade visselblåsare Edward Snowden i en intervju med ideella organisationen TED. Se hela intervjun här:

Inget samband mellan mättat fett och hjärtsjukdomar

Inget samband mellan mättat fett och hjärtsjukdomar
Enligt en ny stor studie som omfattade över 500 000 personer är inte mättat fett orsaken till hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns praktiskt taget inga skäl till att oroa sig över mättat fett, menar forskarna.

Forskarna skriver att aktuella bevis inte över huvud taget stödjer de riktlinjer som uppmuntrar till hög konsumtion av fleromättade fettsyror och låg förbrukning av mättade fetter. Dessutom blir inte folk som exempelvis äter mycket smör sjukare än andra, slår studien fast.

Läs mer på nyadagbladet.se

USA bakom upproret i Ukraina

USA bakom upproret i Ukraina
Först Georgien nu Ukraina. Plus en drös andra länder. Att skapa uppror i en rad arabländer var redan aktuellt 2001. Vad är målet?palbergstrom.com

Livet efter ett LVU: del 1

Livet efter ett LVU: del 1
Sverige är kantat med en katastrofal behandling av föräldrar som antingen har ett litet problem, eller ett stort, eller som ofta uppdagas, inga problem alls. Men, dom börjar när socialtjänsten blir inkopplad, och då som så ofta händer så faller Ditt liv och Dina barn tas ifrån Dig, på som sagt, ofta vaga grunder.

Ett juridisk spel följer och rättsväsendet tar inte sitt ansvar att skydda var och ens rätt enligt rättigheterna i deklarationen, eller Svensk lag. (författning).

Rättsupproret Gotland knäckte idén om att samarbeta för att lösa denna kris då regeringen samt med deras granskande myndigheter lyser med sin frånvaro.

Bättre upp, vi kräver Nu en omedelbar förändring på denna katastrof som kantat Sverige i smyg i snart 100 år.

Information om hur Du också kan medverka kommer efter klippet.

Konspirationsteorin om aktiv desinformation var sann

Konspirationsteorin om aktiv desinformation var sann
Glenn Greenwald, journalisten som samarbetar med Edward Snowden, berättar hur GCHQ (brittiska FRA) aktivt arbetar för att påverka människor och samhället genom manipulation, att luras och förstöra människors trovärdighet. Det här bekräftar andra liknande påståenden och sker säkerligen från flera håll och olika länder.

palbergstrom.com

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker
Dariusz Leszczynski som är professor vid STUK, den finska motsvarigheten till svenska Strålskyddsmyndigheten, fick sparken. Orsak: Han vägrade hålla tyst om mörkad forskning om mobiltelefonins hälsorisker. Det kunde myndigheten inte acceptera.

Professor Leszczynski uttryckte under senare år upprepade gånger kritik mot oredlighet i forskning om hälsorisker med mobilstrålning och mobilanvändning. Han kritiserade en grupp av forskare, bland dem professor Anssi Auvinen också anställd på STUK, för ”oetisk rapportering” av resultaten av en internationell hjärntumörstudie (Interphone).

Den 31 december 2013 blev professor Dariusz Leszczynskis sista arbetsdag på STUK. Hans öppna kritik blev för mycket för myndigheten. Han vägrade rätta sig i ledet som alla andra.

Läs mer på newsvoice.se

Den tyska intervjun med Snowden som USA mörkar

Den tyska intervjun med Snowden som USA mörkar
I intervjun säger Snowden att NSA:s övervakning underminerar mänskliga rättigheter och demokrati. Han berättar att NSA enkelt kan ”tagga” en persons rörelser i det fysiska och på webben för att spåra allt vad denne person gör, vilka intressen denne har och vilka personer som finns i det personliga nätverket.

Snowden betonar att NSA arbetar för USA:s samtliga intressen snarare än enbart intresset för att beskydda USA från terrorister. Här hamnar i praktiken påstådd terrorism helt i skuggan av USA:s ekonomiska intressen.Läs mer på newsvoice.se

Pedofilanklagelser åter aktuella gällande Woody Allen

Pedofilanklagelser åter aktuella gällande Woody Allen
Woody Allens adopterade dotter Dylan Farrow har på en New York Times blogg publicerat ett öppet brev där hon offentligt anklagar den kontroversiella filmskaparen för sexuella övergrepp när hon var en ung flicka.

Enligt reportern Nicholas Kritoffs blogg, är det första gången som miss Farrow, dotter till skådespelerskan Mia Farrow, har direkt tagit upp påstådda sexuella övergrepp.

Hon går detaljerat igenom hur hon som sjuåring leddes till en vind på andra våningen i sitt hus.

"Han sa till mig att ligga på magen och leka med min brors elektrisk tågbana, skriver Farrow. "Då började han våldföra sig sexuellt på mig. Han pratade med mig medan han gjorde det, viskade att jag var en bra tjej, att detta var vår hemlighet, lovade att vi skulle åka till Paris och att jag skulle bli en stjärna i hans filmer".

Tillbakablick: SVT Agenda fällda av Granskningsnämnden för bristande saklighet gällande vaken.se (2011)

Tillbakablick: SVT Agenda fällda av Granskningsnämnden för bristande saklighet gällande vaken.se (2011)
En epokavgörande händelse i vaken.se:s historia. I år firar vaken.se 10 år som en av Sveriges mest kraftfulla alternativa nyhetsmedier som publicerar de nyheter som aldrig visas eller får utrymme i vanlig massmedia.

Här gör vi en återblick till 2011 då SVT Agenda fälldes av granskningsnämnden för bristande saklighet. SVT försökte tillskriva vaken.se fabricerade teorier om "judarna ska ta över världen". Detta var i direkta fotspår från tidigare media som också försökt göra liknande saker mot vaken.se. Vad som var avgörande i denna händelse var hur det då avslöjades hur all annan skildring som tidigare gjorts om vaken.se stod på en väldigt svag grund och huvudsakligen kunde liknas vid förtal. Det är både tidskriften EXPO, Tidningen Focus och flera andra som försökt fabricera denna falska bild av vaken.se och antisemitism.

Är traditionell massmedia så rädda för alternativ massmedia att dom faller till så låg nivå som förtal om ämnen som inte ens berör vaken.se. Granskningsnämnden gjorde sitt jobb och fällde SVT för bristande saklighet. De tidigare publikationer borde följa i SVT Agendas fotspår och be om ursäkt för sina falska påståenden om vaken.se. Det har gått tre år och dessa ursäkter och klargöranden om påhittad antisemitism från expo lyser med sin frånvaro.

Vaken.se mot all from av rasism och främlingsfientlighet!FAQ - Vanligt ställda frågor om VAKEN.SE

SVT: Solen kan påverka klimatet

SVT: Solen kan påverka klimatet
SVT har under lång tid ställt sig bakom klimathysterin som pekar ut CO2 och människan som orsak till en påstådd uppvärmning. Kritiska röster har inte fått komma till tals. Samma ensidighet ser vi om andra frågor, t ex 11 september och kriget mot terrorismen.

Logiken och det sunda förnuftet börjar kanske ge sig till känna. När temperaturen i verkligheten inte ökat de senaste 16 åren måste väl någon reagera. Kanske just det som händer på SVT. Vetenskapens värld den 20 januari “Det våras för solen” ger kritiker rätt. Solen, och andra fenomen i rymden, har stor inverkan på jordens klimat. Borde inte det vara en självklarhet?

palbergstrom.com

Garbage Warrior - Dokumentärfilm om jordskepp och verkligt miljövänliga lösningar

Garbage Warrior - Dokumentärfilm om jordskepp och verkligt miljövänliga lösningar
Vad har ölburkar, bildäck och vattenflaskor gemensamt? För arkitekten Michael Reynolds är de byggstenar för termisk massa -och energioberoendebostäder. I snart 30 år har Reynolds och många andra ägnat sin tid att skapa "Earthship Biotecture " genom att bygga självförsörjande, off-the-grid samhällen där design och funktion är i perfekt harmoni med miljön.

Klicka här för att se filmen

Vaken uppfyller önskan - Vi spelar The Killers - When You Were Young för Monica i Hälsingland

Vaken uppfyller önskan - Vi spelar The Killers - When You  Were Young för Monica i Hälsingland
Till Monica i Hälsingland från hela vaken.se, här kommer din önskan om att vi ska spela "The Killers - When You Were Young"

Den 11:e juli 2014 firar Vaken.se 10 år. Ordet vaken använder dock även många andra. Jehovasvittnen har t.ex. sin tidning "VAKNA" och Sveriges Radio har "Vaken med P3 och P4". Genom åren har detta därför lett till en rad roliga missuppfattningar om att vi har med "Vaken med P3 och P4" att göra. Sent om nätterna kan vi till info@vaken.se få önskningar om att vi ska spela olika låtar. Det har under åren varit allt från Eddie Meduza till Icona Pop och Iron Maiden. Vi får helt enkelt anpassa oss och ställa upp bredvid "Vaken med P3 och P4".

NSA fjärrstyr spiondatorer via egen radiofrekvens

NSA fjärrstyr spiondatorer via egen radiofrekvens
Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA använder sig av en överraskande “gammal” teknik - radiovågor - för att infiltrera och kontrollera datorer i andra länder. Denna sedan tidigare helt okända metod ger NSA breda möjligheter att spionera på allt ifrån handelsinstitutioner till militära mål.

Brittisk ITCCS-aktivist tvångsinlagd på mentalsjukhus för sina åsikter

Brittisk ITCCS-aktivist tvångsinlagd på mentalsjukhus för sina åsikter
En brittisk man vid namn David Compan har tack vare en ny lag blivit tvångsinlagd på mentalsjukhus mot sin vilja för att ha associerat sig med organisationen International Tribunal into Crimes of Church and State (ITCCS) som har ståndpunkten att engelska kronan bär skulden för brott mot barn.

Den 25 februari 2013 befanns Elizabeth Windsor, Englands drottning , och 29 andra företrädare skyldig till brott mot mänskligheten av International Common Law Court of Justice i Bryssel.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på palbergstrom.com

Dikt: Något äckligt påväg till Bilderberg

Dikt: Något äckligt påväg till Bilderberg
Dikten Något äckligt påväg till Bilderberg beskriver en incident som ägde rum den 7 juni 2006, då Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Jacob Wallenberg delade plan påväg till Bilderberg. Det var då tre månader till Fredrik Reinfeldt skulle bli statsminister. Och lika lång tid tills Carl Bildt skulle bli utrikesminister.

I Svenska Dagbladets artikel som beskriver denna incident står det: "Bilderberg-gruppen brukar beskrivas som en av världens mäktigaste sällskap som sedan starten 1954 samlar företagsledare, politiker och andra makthavare. Mötena omgärdas av stort hemlighetsmakeri."

Klicka här för att läsa vidare