vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Artiklar > Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa

Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa

Published by Jin83 on 2012-04-21 (1180 reads)
Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa
Myndigheterna gör därpå som regeringen (läs industrin) vill och hittar lösningar för att kringgå lagen. Ekots senaste veckors viktiga avslöjande om radarsystems-och vapenfabriks-affärerna med Saudiarabien, om protokoll som inte fick diarieföras, lögner, bulvanföretag mm, sätter framförallt ljuset på vem som håller i taktpinnen: det är vare sig regeringen eller myndigheterna. Det är industrins behov som får regering och myndigheter att kringgå lagen och de krav som allmänheten kan ställa.

”Madelene Sandström, tidigare generaldirektör på FOI, säger att det militära samarbetsavtalet egentligen handlade om att regeringen ville hjälpa Saab och Ericsson att sälja radarövervakningssystemet Erieye till Saudiarabien. Om saudierna köpte Erieye lovade Sverige forskningssamarbete kring vapen med FOI”, avslöjade Ekot.

Det var också en anställd vid Saab som gav svenska tjänstemän idén om bulvanföretaget.

Vidare framkommer att det var ”krismöte” på försvarsdepartementet:

2008 ”sprider sig på nytt oron i det svenska regeringskansliet. Den försämrade relationen med Saudiarabien kan innebära att flera för industrin viktiga affärskontrakt hotas.”… ”Hur kan vi reparera situationen i Saudiarabien, hela verksamheten i regionen står på spel” sägs vid ett möte.

Under nästa möte på departementet sägs: ”Det här kan bli väldigt allvarligt”: ”Industrin, bland annat Ericsson börjar känna sig hotad ”.

Vad har då vapenhistorierna med mobiltelefonins hälsorisker att göra? Väldigt mycket. Det är samma industrier, samma teknik: Ericsson säljer både radarövervakningssystem och är världsledande på mobilbasstationer, samt tills alldeles nyligen stor tillverkare av mobiltelefoner. Radar såväl som mobiltelefoni bygger på användandet av mikrovågor (eller radiofrekvent strålning). Saab säljer både militära och civila lösningar baserade på mikrovågor, bland annat till det nya Rakelsystemet för polis, räddningstjänst mm.

Militär- och mobilindustrin är alltså intimt sammanflätade och har gemensamma intressen av att förneka hälsoriskerna med den teknik de tjänar grova pengar på. De har också gemensamma intressen i att bibehålla det skyhöga och föråldrade gränsvärdet för den trådlösa tekniken, som ursprungligen anpassats efter försvarspolitiska hänsyn. Gränsvärdet bygger således fortfarande på en föreställning (paradigm) från 50-talet och skyddar uttryckligen inte mot effekter av längre tids exponering utan enbart omedelbara uppvärmningseffekter (6 minuter).

Källa: mobiltelefoni.tv
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Gardasil – Allvarliga biverkningar efter vaccination mot livmoderhalscancer Aluminium som adjuvans i vaccin – en koppling till neurologiska störningar Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Longframe200
Skriven: 2012-04-21 09:40  Uppdaterad: 2012-04-21 09:40
 Ang: Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa
"Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa"

Inge märkvärdigt, så har det varit de senaste 120 åren. Sverige: Sluten Anstalt. Intresant läsning.

Poster Tråd
5iF3R
Skriven: 2012-04-21 15:24  Uppdaterad: 2012-04-21 15:24
 Ang: Regeringen dansar efter Ericssons och Saabs pipa
”Hur kan vi reparera situationen i Saudiarabien, hela verksamheten i regionen står på spel” sägs vid ett möte"
- Regeringen 2008

Att detta nu är på tapeten är mycket bra! Nu ska vi se hur vi kan fortsätta ställa till problem för det millitära industrialiserade komplexets tentakel (Bofors = Brittish Aerodynamics) som ligger över vårt fosterland och som dessutom vill ha våra skattepengar till att bygga millitära vapenfabriker i ett av världens mest diktatoriska länder, Saudiarabien...

Ofog gjorde en hjälteinsats när dom 2008-2010 bröt sig in bl.a. på Bofors/BAE och saboterade vapen med hammare och släggor, ni är fortfarande mina hjältar :)

http://www.youtube.com/user/ofogsweden

dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå
Ekologiskt odlad mat efterfrågas allt mer. I takt med efterfrågan har utbudet ökat. Som konsument litar vi på de olika märkningarna och certifieringarna som finns. Men hur kan man vara säker på att märkningen är rätt? Forskaren Axel Mie vid Karolinska Institutet presenterar nu forskning från ett dansk-svenskt forskarlag som kan bevisa skillnader i den ämnesmässiga sammansättningen när man jämför ekologiskt och konventionellt odlade grödor.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia
Den tidigare Merck-läkaren, Dr Bernard Dalbergue, intervjuades för tidningen Principe de Santé ( Hälsoprinciper) i april i år , och i den intervju han talar om sina erfarenheter inom läkemedelsindustrin. Efter några tuffa år som läkare på ett sjukhus blev doktor Dalbergue snabbt förförd av det lätta arbetet inom läkemedelsindustrin. Det var mindre skrik, smärta och död, förklarade han. Det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring blev en del av hans nya liv i stället. Ända fram till hans samvete, efter 20 år i läkemedelslaboratorier, väckte honom och han skrev ner alla sina erfarenheter i en bok.

I intervjun berättar doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.

Klicka här för att läsa vidare

USA är en oligarki

USA är en oligarki
En studie från Princeton University “Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens” visar att USA inte längre är en demokrati, eller demokratisk republik som det borde vara, utan en oligarki, med andra ord fåmannavälde.

Visserligen inget nytt under solen för oss som är lite insatta i sakers rätta tillstånd men bra att få en dylik bekräftelse. Kanske kan det få blinda att börja se.

Sverige är i samma sits eller åtminstone på god väg att följa efter. Vi styrs av en övergripande maktstruktur som vi medborgare har mycket litet inflytande över. Speciellt när vi saknar insyn och strukturen omges av höga murar.

Läs mer på palbergstrom.com

GlaxoSmithKline utreds för att ha mutat polska läkare

GlaxoSmithKline utreds för att ha mutat polska läkare
Den brittiska läkemedelsjätten GlaxoSmithKline (GSK) utreds av polska åklagare efter att en visselblåsare läckt uppgifter om att bolaget mutat läkare i landet.

Uppgifterna kommer från den förre detta GSK-försäljaren Jarek Wisniewski. Enligt honom betalade GSK flera läkare i Polen i utbyte mot att de skulle marknadsföra och sälja Seritide, världens kanske mest använda läkemedel mot astma.

Läs mer på nyadagbladet.se

Över 900 000 ton GMO-majs stoppad

Över 900 000 ton GMO-majs stoppad
Kina har sedan november 2013 stoppat sammanlagt över 900 000 ton genmodifierad majs från USA. Den amerikanska spannmålsindustrin har förgäves försökt att genom lobbying få myndigheter i Kina att godkänna en speciell sorts genmoidifierad majs (MIR 162), som är tålig mot den s.k. majsrotsbaggen (rootworm). Analytiker hävdar att GMO-majsen stoppats för att höja inhemska spannmålspriser i Kina. Men den kinesiska regeringen hävdar att det handlar om ett GMO-förbud. Ett förbud som dock kan vara på väg att upphävas. Kinas biosäkerhetskommittén sammanträder denna vecka eller nästa för att avgöra om MIR 162 bör godkännas.

Läs mer på 2op.se

Läkare motsätter sig fem-i-ett-vaccin: ”Priset i form av dödsfall är svårt att motivera”

Läkare motsätter sig fem-i-ett-vaccin: ”Priset i form av dödsfall är svårt att motivera”
Enligt siffror hämtade från hälso- och välfärdsdepartementet [Union Ministry of Health and Family Welfare, övers. anm.] dog förra året 54 spädbarn kort efter att de fått det nyligen introducerade femvalenta vaccinet, som utvecklades för att förhindra infektion av fem sjukdomsalstrande mikroorganismer.

Det femvalenta vaccinet, som successivt har introducerats i olika indiska delstater sedan december 2012, är ett kombinationsvaccin som är tänkt att ge immunitet mot haemophilus influenzae typ B och hepatit B, utöver skyddet från det traditionella trippelvaccinet mot difteri, kikhosta och stelkramp (dpt).

Klicka här för att läsa vidare eller läs på vaccin.me

En film dedikerad till alla som fallit offer för vaccin

En film dedikerad till alla som fallit offer för vaccin
”Mitt namn är Alberto Tremant. Jag föddes 1976. Om du kan dedikera lite av din tid så vill jag gärna berätta min historia. Vid fyra års ålder sitter jag i rullstol och behöver hjälp med att andas. Mitt rum ser ut som ett rum på sjukhusens intensivvårdsavdelning. Du kanske tror att jag fick denna sjukdom vid födseln eller efter en tragisk olycka. Men historien jag nu ska berätta är mer annorlunda än så. Jag var en frisk liten pojke med blont år och hade en tvillingbror som hette Andrea. Jag skulle också haft en storebror som ej heller längre är vid liv.”vaccin.me

Svenska bankirer och USA bakom Ukrainas nye premiärminister

Svenska bankirer och USA bakom Ukrainas nye premiärminister
USA-favoriten Arsenij Jatsenjuk, som utnämndes till Ukrainas nya premiärminister efter statskuppen i februari, leder en "filantropisk organisation" som finansieras av det amerikanska utrikesdepartementet, Nato – och svenska Swedbank.

Klicka här för att läsa vidare

CIA-veteraner diskuterar "kuppen" i Ukraina

CIA-veteraner diskuterar "kuppen" i Ukraina
Veteraner från de amerikanska underrättelsetjänsterna diskuterar regimförändringen i Ukraina som en öppen version av de typiska kupper som tidigare gjordes av CIA. Denna osentimentala diskussion, som är helt annorlunda än olika "västvänliga" politikers krystade försvar för kuppregeringen i Kiev, förs på den intressanta bloggen Sic Semper Tyrannis, som skapats av den pensionerade översten i USA Specialstyrkor och tidigare "humint"-chef för den militära underrättelsetjänsten DIA Patrick Lang. En artikel där av veteranjournalisten på nyhetsbyrån UPI Richard Sale beskriver i detalj de smutsiga metoderna för regimförändring som användes av den amerikanska statsunderstödda organisationen för demokratiskt utlandsbistånd National Endowment for Democracy NED i Jugoslavien på 1990-talet och frågar om detta nu återupprepats i Ukraina idag.

Klicka här för att läsa vidare

Ukraina: Arméförråden öppnas för nynazisterna

Ukraina: Arméförråden öppnas för nynazisterna
Victoria Nulands inkuppade president i Ukraina, Arseni Jatsenjuk, har sparkat tre vice försvarsministrar i en eftergift till den nynazistiska Högersektorns krav på militärens materiel, vapen och utbildningsanläggningar. De avskedade generalerna hade bestämt motsatt sig detta.

Klicka här
för att läsa vidare

Riksdagens protokoll 1977/78: Om anledningen till svenskt deltagande i den s. k. Bilderberggruppen

Riksdagens protokoll 1977/78: Om anledningen till svenskt deltagande i den s. k. Bilderberggruppen
Med tanke på att frågan varit uppe tidigare på tapeten för snart 36 år sedan kan man tycka att fler borde ställa frågor till de svenska Bilderbergarna.

CARL-HENRIK HERMANSSON (vpk):
Herr talman! Jag tackar Thorbjörn Fälldin för svaret, som jag emellertid finner helt otillfredsställande. Det förhållandet att statsråd ur den tidigare socialdemokratiska regeringen deltagit i Bilderberggruppens konferenser kan inte vara något hållbart skäl för Thorbjörn Fälldin att också göra det. En ny regering behöver ju inte till varje pris upprepa den tidigare regeringens dumheter. Varje ny regering kan lätt, om historien visar, hitta på alldeles egna och nya dumheter. Min kritik gäller i lika mån tidigare statsråds och herr Fälldins deltagande i Bilderberggruppens möten.

Varför är vpk kritiskt mot att svenska regeringsmedlemmar deltar i dessa konferenser anordnade av den s. k. Bilderberggruppen? Avgörande är att det handlar om slutna konferenser av en subjektivt utvald maktelit i den kapitalistiska världen.

Läs mer på defria.se

Läkemedelsföretag stäms av 38 personer som drabbats av narkolepsi

Läkemedelsföretag stäms av 38 personer som drabbats av narkolepsi
Storbritanniens största läkemedelsföretag stäms av 38 personer – däribland 19 barn – som utvecklade den sällsynta sömnstörningen narkolepsi efter att ha tagit svininfluensavaccinet. Forskare från Health Protection Agency (HPA) har funnit bevis för ett samband mellan GlaxoSmithKlines Pandemrix-vaccin och narkolepsifall hos barn.

Läs mer på vaccin.me

Krypskyttar i Kiev anlitade av ledarna för Maidandemonstranterna enligt läckt samtal till EUs utrikesminister Ashton

Krypskyttar i Kiev anlitade av ledarna för Maidandemonstranterna enligt läckt samtal till EUs utrikesminister Ashton
Krypskyttarna som sköt demonstranter och polis i Kiev anlitades enligt ett samtal mellan Estlands utrikesminister och EUs utrikesminister Catherine Ashton av ledarna för Maidandemonstranterna och inte den nu störtade regeringen och presidenten Viktor Janukovytj.

Livet efter ett LVU: del 1

Livet efter ett LVU: del 1
Sverige är kantat med en katastrofal behandling av föräldrar som antingen har ett litet problem, eller ett stort, eller som ofta uppdagas, inga problem alls. Men, dom börjar när socialtjänsten blir inkopplad, och då som så ofta händer så faller Ditt liv och Dina barn tas ifrån Dig, på som sagt, ofta vaga grunder.

Ett juridisk spel följer och rättsväsendet tar inte sitt ansvar att skydda var och ens rätt enligt rättigheterna i deklarationen, eller Svensk lag. (författning).

Rättsupproret Gotland knäckte idén om att samarbeta för att lösa denna kris då regeringen samt med deras granskande myndigheter lyser med sin frånvaro.

Bättre upp, vi kräver Nu en omedelbar förändring på denna katastrof som kantat Sverige i smyg i snart 100 år.

Information om hur Du också kan medverka kommer efter klippet.

Naturläkare Ann Boroch om Candida och hur hon botade MS

Naturläkare Ann Boroch om Candida och hur hon botade MS
Vid 24 års ålder fick naturläkaren Ann Boroch MS, något som hon kopplar till en svår överväxt av Candida. Hon säger att svampinfektionen kom efter att hon under sin uppväxt genomgått massor med penicillinkurer och varit beroende av socker, bland annat.

I sin resa till ett hälsosamt liv fick hon mycket kunskap på vägen. Hon menar att för att hålla ett hälsosamt liv behöver vi utbilda oss och skaffa den kunskap vi behöver, inte minst för att känna kroppens signaler som talar till oss när något inte är bra.2op.se

Öppet brev till regering, Strålsäkerhetsmyndighet, Miljödepartementet, Folkhälsomyndigheten, de politiska partierna

Öppet brev till regering, Strålsäkerhetsmyndighet, Miljödepartementet, Folkhälsomyndigheten, de politiska partierna
Mikrovågsstrålningen får öka okontrollerat i Sverige och befolkningen blir allt sjukare. 4G och WiFi kommer att bli en nationell hälsokatastrof. Vill man skada befolkningens hälsa eftersom varken myndighet, regering bryr sig och att allt fler cancersjuka får vänta på vård?

Klicka på läs mer för att läsa hela brevet.

Washington-organiserade protester destabiliserar Ukraina

Washington-organiserade protester destabiliserar Ukraina
Protesterna i västra Ukraina organiseras av CIA, USA:s statsdepartement och av Washington- och EU-finansierade icke-statliga organisationer (NGO:s) som arbetar ihop med CIA och statsdepartementet. Syftet med protesterna är att förändra beslutet av Ukrainas oberoende regering att inte gå med i EU.

USA och EU arbetade till en början tillsammans för att förstöra Ukrainas oberoende och göra landet till en underlydande enhet till EU-regeringen i Bryssel. För EU-regeringen är syftet att expandera EU.

För Washington är syftet att göra Ukraina tillgängligt för plundring av amerikanska banker och företag och att föra in Ukraina i NATO för att göra det möjligt för Washington att få fler militärbaser vid Rysslands gränser.

Klicka här
för att läsa vidare