vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Nyheter > Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Published by Jin83 on 2012-01-19 (2759 reads)
Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Banbrytande ny forskning har kopplat samman fluorid med hjärtkärlsjukdomar, den vanligaste dödsorsaken globalt sett. Forskare har funnit att konsumtion av fluorid stimulerar härdning av folks artärer, ett tillstånd som är känt som åderförkalkning, nära kopplat till hjärtkärlsjukdomar. Natriumfluorid tillsätts dricksvattnet i en stor del av världens städer, detta trots motstånd från hälsoexperter och studier som visar på sänkt IQ och fertilitet.

I sin forskning har forskarna undersökt sammanbandet mellan intag av fluorid och förhärdning (förkalkning) av artärerna. Efter att studerat fler än 60 patienter fann forskarna en signifikant korrelation mellan intaget av fluorid och förkalkning av artärer. Studien publicerades i januarinumret av tidskriften Nuclear Medicine Communications.

Läs mer på naturalsociety.com
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Video: Effekten av förhöjda CO2-halter på växter Du kan själv framföra din åsikt om genetiskt modifierade växter till Jordbruksverket! Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 00:12  Uppdaterad: 2012-01-20 00:23
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vilken riktning har sambandet?

Var det att förkalkning i artärer suger åt sig mer fluor än friska artärer suger åt sig, fluor som därmed kunde indikera att det fanns förkalkning med hjälp av PET- skanner.

Eller var det att mer fluor skapade själva förkalkningen.

I sammanfattningen som länkades till handlade det väl om mitt första alternativ? Någon som kan läsa forskningen och hjälpa mig förstå vilket kausalt förhållande som råder?

Och för att vara övertydlig. Vi vet att fluor är farligt. Min fråga är mer specifik än "sambandsförhållande". Jag är ute efter det "kausala förhållandet".

Här är länken till studien: http://www.greenmedinfo.com/article/t ... nd-coronary-artery-diseas

Att fluor är farligt kan lätt läsas här: http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/sodium-fluoride

Poster Tråd
lunar2
Skriven: 2012-01-20 09:58  Uppdaterad: 2012-01-20 09:58
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.

Natriumflorid kan naturligt förkomma i vatten men är då i låga halter. Nu har ju halter av ämnen ingen som helst betydelse för riskbedömning på vaken.se

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 11:08  Uppdaterad: 2012-01-20 11:08
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Ändå har vi fluorhalter i vårt vatten som ökar risken att bli sjuk femfaldigt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flu ... -kan-ge-cancer_498843.svd

Poster Tråd
sliparn
Skriven: 2012-01-20 15:25  Uppdaterad: 2012-01-20 15:36
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Nja, lunar2. "låga halter" och "kan förekomma" är klara underdrifter.

www.svensktvatten.se :
Förekomst av fluorid
"1999/2000 skickades en enkät ut till vattenverk i Sverige. Svaren representerar mer än 90 % av allt vatten som produceras vid kommunala vattenverk. I enkäten redovisar 95 vattentäkter, fördelade på 59 kommuner fluoridhalter som är högre än föreskrivet gränsvärde."

(exempelvis Västansjö Kramfors 4,5 mg/l)


http://www.svensktvatten.se/Vattentja ... an/Kemiska-amnen/Fluorid/

Så fluor förekommer ofta naturlig, och driksvatten har ett gränsvärdepå 1,5 mg/l, över denna nivå klassas vattnet som otjänligt. Många tvingas filtrera vattnet, eller ansluta sej till kommunalt vatten (om det har en lägre nivå) om det visar sej att fluorhalten är för hög. Vi blev ombedda av BVC att ta vattenprov när vi väntade barn, resultatet visade 0,7 mg/l, BVC rekomenderade då att vi skulle filtrera, även om nivån var en bra bit under föreskriven nivå, då fluor kunde vara skadligt för barnet.

BVC har även rekomenderat en bekant att pga något hög fluorhalt i brunn, inte använda fluortandkräm, eller sköljvatten med fluor, då den totala dosen då blir allt för hög.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 11:37  Uppdaterad: 2012-01-27 11:37
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
"I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.
"
I Danmark tillsätts Fluor i bordssalt, , detta ske även i Mexico.
För övrigt är detta känt om Fluor:

"Fluoride is not generally considered an essential mineral element because humans do not require it for growth or to sustain life."

Så det behövs inte kort och gott.

Visst finns det i grundvattnet, men det kan ju radon och uran göra också, två andra skadliga ämnen vi inte vill ha i kroppen.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 13:19  Uppdaterad: 2012-01-27 13:19
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vitamin D Better than Fluoride at Cavity Prevention

The link between adequate vitamin D levels and increased cavity prevention is long established, with documentation as far back as the Civil War demonstrating the effect of natural sunlight exposure on dental health. Fluoride, which is currently pushed by the government and some mainstream health organizations as a powerful anti-cavity measure, has an even larger amount of scientific research highlighting its negative benefits such as reduced IQ and cancer. Furthermore, it has been found that fluoride does not effectively prevent cavities.

http://naturalsociety.com/vitamin-d-b ... ide-at-cavity-prevention/
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor
Doktor Paul Connett, kemiprofessor på St. Lawrence University i New York berättar historien om tillsatsen av fluor i vatten. Industrin dumpar kemiskt avfall i dricksvatten i bland annat USA, England och Australien.

Klicka här för att se en intervju med Doktor Paul Connett

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar
I början av december blev det känt att Andy Rubin – före detta Androidchef och en av personerna som först skapade plattformen, numera arbetar med robotar inom Google. Det framgick att sökjätten köpt sju olika robotföretag och satt Rubin i spetsen för Googles nya robotavdelning.

Häromdagen bekräftade Google att företaget även förvärvat amerikanska robotexperten Boston Dynamics, som bland annat byggt researchrobotar åt Pentagon. Det är åttonde och sannolikt viktigaste robottillverkaren Google köpt upp, vilket understryker att satsningen är seriös och långvarig.

Flertalet exempel av dessa robotar visas på Boston Dynamics egna youtube-kanal.

Läs mer på Swedroid.se

Samtidigt varnar vetenskapsmän för forskningen om artificiell intelligens.

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå
Ekologiskt odlad mat efterfrågas allt mer. I takt med efterfrågan har utbudet ökat. Som konsument litar vi på de olika märkningarna och certifieringarna som finns. Men hur kan man vara säker på att märkningen är rätt? Forskaren Axel Mie vid Karolinska Institutet presenterar nu forskning från ett dansk-svenskt forskarlag som kan bevisa skillnader i den ämnesmässiga sammansättningen när man jämför ekologiskt och konventionellt odlade grödor.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia
Den tidigare Merck-läkaren, Dr Bernard Dalbergue, intervjuades för tidningen Principe de Santé ( Hälsoprinciper) i april i år , och i den intervju han talar om sina erfarenheter inom läkemedelsindustrin. Efter några tuffa år som läkare på ett sjukhus blev doktor Dalbergue snabbt förförd av det lätta arbetet inom läkemedelsindustrin. Det var mindre skrik, smärta och död, förklarade han. Det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring blev en del av hans nya liv i stället. Ända fram till hans samvete, efter 20 år i läkemedelslaboratorier, väckte honom och han skrev ner alla sina erfarenheter i en bok.

I intervjun berättar doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.

Klicka här för att läsa vidare

William Engdahl om sin forskning

William Engdahl om sin forskning
William Engdahl intervjuades under sitt besök i Stockholm av Henning Witte. Han går i intervjun in på hur eliten söker att kontrollera världen genom att bland annat ta kontroll över energi, mat och pengar.whitetv.se

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker
Dariusz Leszczynski som är professor vid STUK, den finska motsvarigheten till svenska Strålskyddsmyndigheten, fick sparken. Orsak: Han vägrade hålla tyst om mörkad forskning om mobiltelefonins hälsorisker. Det kunde myndigheten inte acceptera.

Professor Leszczynski uttryckte under senare år upprepade gånger kritik mot oredlighet i forskning om hälsorisker med mobilstrålning och mobilanvändning. Han kritiserade en grupp av forskare, bland dem professor Anssi Auvinen också anställd på STUK, för ”oetisk rapportering” av resultaten av en internationell hjärntumörstudie (Interphone).

Den 31 december 2013 blev professor Dariusz Leszczynskis sista arbetsdag på STUK. Hans öppna kritik blev för mycket för myndigheten. Han vägrade rätta sig i ledet som alla andra.

Läs mer på newsvoice.se

Forskare: Fluor är farligt för barn

Forskare: Fluor är farligt för barn
Enligt en nyligen publicerad amerikansk studie finns det ett samband mellan olika kemikalier och sjukdomar hos barn, däribland autism och ADHD.

Utöver en mängd ämnen – bly, kvicksilver, arsenik och DDT – slår också forskarna larm för fluor, som finns i tandkräm och i dricksvattnet i USA. Fluor i synnerhet har en negativ inverkan på barnets IQ och ökar risken för att de ska drabbas av autism eller ADHD, slår forskarna fast och pekar på Kina som exempel, skriver Sydney Morning Herald.

Läs mer på nyadagbladet.se

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda
De agrokemiska företagen DuPont, Syngenta and Agrigentics Inc. (en del av Dow AgroSciences) stämmer myndigheterna på den hawaiianska ön Kauai för att de i november införde restriktioner mot GMO-odling och besprutning med pesticider. Företagen menar att de nya restriktionerna strider mot grundlagen.

Företagen har länge kunnat använda mark på ön Kauai som test- och forskningsanläggningar för att plantera genmodifierade grödor och spraya hemliga kemikalier på fälten. De hävdar att verksamheten redan regleras av statliga myndigheter.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Nu kan du köpa snus som innehåller fluor i Sverige!

Nu kan du köpa snus som innehåller fluor i Sverige!
Om du inte känner att det räcker med fluorsköljvätska, fluortandkrämer, fluortuggummi och sugtabletter med fluor, så har företaget Onico nu även lanserat snus med fluor.

Börja med att läsa dessa innan du går över till Onicos fluorsnus.
Fluor sänker IQ enligt Harvardstudie (2012)
Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor (2011)
Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom. (2012)
Vad din läkare inte berättar för dig. (2010)

Pyramidspelskungen Federal Reserve (FED) fyller 100 år

Pyramidspelskungen Federal Reserve (FED) fyller 100 år
Den 23 december 2013 fyller den amerikanska centralbanken Federal Reserve 100 år. En av de ledande experterna i forskningen hur FED kom till mellan 1910 och 1913 är G. Edward Griffin, som skrivit boken The Creature From Jekyll Island.Läs mer på whitetv.se

Strålning från trådlösa nätverk skadlig för hjärnan – känt sedan decennier

Strålning från trådlösa nätverk skadlig för hjärnan – känt sedan decennier
2004 beskrev telekomoperatören i Schweiz Swisscom cancerriskerna med de trådlösa nätverk som nu massintroduceras i svenska skolor och förskolor i ett patent. Swisscom visste redan då betydligt mer än vad ”utredarna” på Strålsäkerhetsmyndigheten vet i dag 9 år senare om riskerna – trots omfattande forskning som om och om igen bevisat strålningens skadlighet:

”Effekterna av WLAN på människokroppen kan bli omfattande…Hälsoriskerna av strålningen har blivit bättre förstådda genom den senaste tidens forskning. När exempelvis mänskliga blodceller bestrålas med elektromagnetiska fält, har tydliga skador på arvsmassan och indikationer på förhöjd cancerrisk visats. … Det har således varit möjligt att visa att mobilstrålning kan skada genetiskt material och mänskliga blodceller varvid såväl DNA och antal kromosomer förändras. Denna mutation kan följaktligen leda till ökad cancerrisk”.

Läs mer på mobiltelefoni.tv

Dansk forskare: Hemligt nätverk har påverkat världen i 40 år

Dansk forskare: Hemligt nätverk har påverkat världen i 40 år
En studie av danska forskaren Dino Knudsen vid Köpenhamns Universitet bevisar nu öppet vad många redan vet, att slutna sällskap som The Trilateral Commission styrt världen under 40 år.

Som den första forskaren någonsin har Dino Knudsen fått tillgång till att studera The Trilateral Commission. Han slutsats är att de påverkat regeringar i världen under 40 år. I en intervju med danska P1 Morgon säger han:

- Min forskning viser, at kommissionen på dens møder får sat dagsordener, som regeringer senere fører ud i livet. Kommissionen mødes uden for offentlighedens søgelys, fordi den ikke ønsker at lade sig styre af den offentlige opinion

Mobilstrålning orsakar cancer

Mobilstrålning orsakar cancer
Enligt en färsk analys av forskningsläget från forskargruppen vid Örebro Universitetssjukhus under ledning av cancerläkaren Lennart Hardell kan mobilstrålning anses som ”cancerogen för människor”. Nya undersökningar bekräftar att strålningen kan orsaka cancer samt att hjärntumörer ökar i vissa länder. Allmänheten måste informeras omgående och brett om riskerna.

Den svenska forskargruppen publicerade så sent som för en månad sedan nya resultat som visar ett tydligt dos-responssamband mellan mobilanvändning och risk för elakartad hjärntumör i den vetenskapliga tidskriften International Journal of Oncology. Användning av mobiltelefon eller trådlösa telefon i sammanlagt mer än 2376 timmar medför tydligt förhöjda risker (3 gånger förhöjd risk), men risken börjar öka redan vid en sammanlagd användning på cirka 1000 timmar.

I den nya analysen visar Hardellgruppen att forskningen i dag uppfyller de kriterier som ska vara uppfyllda för att en faktor ska anses orsaka cancer eller andra sjukdomar, Bradford Hill-kriterierna.

Klicka här för att läsa vidare

Canal 2nd Opinion: Intervju med Kjell Pedersson

Canal 2nd Opinion: Intervju med Kjell Pedersson
"Hävdar man det jag hävdar, kan man aldrig avancera inom fysikens värld", säger Kjell Pedersson i en kontroversiell intervju.

Kjell Pedersson är en pensionerad fysiklärare som arbetat på gymnasiet i 25 år. Han har varit medlem i Svenska Fysikersamfundet och är väl insatt i fysikforskningen.

Kjell har varit kritisk till hur historiskt vedertagna sanningar tas för givet, utan att man berättar om bakgrunden till dem. I intervjun berättar han om Big Bang-teorin, som fick sin stora spridning genom en katolsk präst vid namn Georges Lemaître. Vidare pratar han om Hannes Alfvén, 1970 års nobelpristagare i fysik.

Klicka här för att se intervjun

Storbritannien sålde kemikalier (bl.a natriumfluorid) till Syrien

Storbritannien sålde kemikalier (bl.a natriumfluorid) till Syrien
Den brittiska regeringen sålde nervgaskemikalier till Syrien tio månader efter att inbördeskriget i Syrien hade brutit ut, avslöjar Sunday Mail.

Storbritannien tillät företag att sälja kaliumfluorid och natriumfluorid till Syrien. Kemikalierna kan enligt Sunday Mail användas för att tillverka den dödliga nervgasen sarin. Försäljningen inleddes i januari 2012 och fortsatte i ytterligare sex månader innan EU satte in sanktioner mot den syriska regeringen och presidenten Bashar al-Assad.

Storbritanniens premiärminister David Cameron pressas nu hårt av flera politiker och organisationer som kräver en förklaring till varför Storbritannien förde in kemikalier i det syriska inbördeskriget.

– Riksdagsledamöterna kommer bli rasande när de insett att den brittiska regeringen har tillåtit försäljningen av kemikalier till Syrien. … Vad i helvete gjorde de när de beviljade det här egentligen, sade Labourpolitikern Thomas Docherty enligt Sunday Mail.

Under fredagen röstade det brittiska underhuset nej till att Storbritannien skulle delta i en bombning av Syrien, för att straffa landets president Bashar al-Assad som man misstänker ha legat bakom en kemvapenattack i Damaskus som krävde hundratals liv. Syriens regering och Ryssland har anklagat rebellerna för att ligga bakom attacken.

Källa: Nya Dagbladet

Mike Adams tar upp det i sin video:

Israel förbjuder fluoridering av vatten

Israel förbjuder fluoridering av vatten
Israels högsta domstol beslöt nyligen att fluoridering av vatten måste upphöra senast år 2014.

Det ser ut som motstånd mot fluoridering ökat p.g.a. negativa hälsoeffekter på sköldkörtel, hjärna och skelett samt att det ses som en oetiskt massmedicinering.

Läs mer på livescience.com

Inte bara GSK mutanklagas i Kina – Nu även Sanofi

Inte bara GSK mutanklagas i Kina – Nu även Sanofi
Även Sanofi anklagas för mutbrott i Kina, skriver Läkemedelsvärlden. Sommaren 2013 greps fyra högt uppsatta chefer på GlaxoSmithKline (GSK) i Kina misstänkta för mutbrott. Cheferna ska ha betalt upp till tre miljarder kronor i mutor till läkare och myndighetsanställda, skriver Amina Manzoor.

Enligt John Virapen, en tidigare VD vid svenska delen av läkemedelsbolaget Eli Lilly ingår normalt mutpengarna i forskningsbudgeten.

Läs mer på newsvoice.se