vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Nyheter > Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Published by Jin83 on 2012-01-19 (3038 reads)
Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Banbrytande ny forskning har kopplat samman fluorid med hjärtkärlsjukdomar, den vanligaste dödsorsaken globalt sett. Forskare har funnit att konsumtion av fluorid stimulerar härdning av folks artärer, ett tillstånd som är känt som åderförkalkning, nära kopplat till hjärtkärlsjukdomar. Natriumfluorid tillsätts dricksvattnet i en stor del av världens städer, detta trots motstånd från hälsoexperter och studier som visar på sänkt IQ och fertilitet.

I sin forskning har forskarna undersökt sammanbandet mellan intag av fluorid och förhärdning (förkalkning) av artärerna. Efter att studerat fler än 60 patienter fann forskarna en signifikant korrelation mellan intaget av fluorid och förkalkning av artärer. Studien publicerades i januarinumret av tidskriften Nuclear Medicine Communications.

Läs mer på naturalsociety.com
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Video: Effekten av förhöjda CO2-halter på växter Du kan själv framföra din åsikt om genetiskt modifierade växter till Jordbruksverket! Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 00:12  Uppdaterad: 2012-01-20 00:23
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vilken riktning har sambandet?

Var det att förkalkning i artärer suger åt sig mer fluor än friska artärer suger åt sig, fluor som därmed kunde indikera att det fanns förkalkning med hjälp av PET- skanner.

Eller var det att mer fluor skapade själva förkalkningen.

I sammanfattningen som länkades till handlade det väl om mitt första alternativ? Någon som kan läsa forskningen och hjälpa mig förstå vilket kausalt förhållande som råder?

Och för att vara övertydlig. Vi vet att fluor är farligt. Min fråga är mer specifik än "sambandsförhållande". Jag är ute efter det "kausala förhållandet".

Här är länken till studien: http://www.greenmedinfo.com/article/t ... nd-coronary-artery-diseas

Att fluor är farligt kan lätt läsas här: http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/sodium-fluoride

Poster Tråd
lunar2
Skriven: 2012-01-20 09:58  Uppdaterad: 2012-01-20 09:58
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.

Natriumflorid kan naturligt förkomma i vatten men är då i låga halter. Nu har ju halter av ämnen ingen som helst betydelse för riskbedömning på vaken.se

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 11:08  Uppdaterad: 2012-01-20 11:08
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Ändå har vi fluorhalter i vårt vatten som ökar risken att bli sjuk femfaldigt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flu ... -kan-ge-cancer_498843.svd

Poster Tråd
sliparn
Skriven: 2012-01-20 15:25  Uppdaterad: 2012-01-20 15:36
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Nja, lunar2. "låga halter" och "kan förekomma" är klara underdrifter.

www.svensktvatten.se :
Förekomst av fluorid
"1999/2000 skickades en enkät ut till vattenverk i Sverige. Svaren representerar mer än 90 % av allt vatten som produceras vid kommunala vattenverk. I enkäten redovisar 95 vattentäkter, fördelade på 59 kommuner fluoridhalter som är högre än föreskrivet gränsvärde."

(exempelvis Västansjö Kramfors 4,5 mg/l)


http://www.svensktvatten.se/Vattentja ... an/Kemiska-amnen/Fluorid/

Så fluor förekommer ofta naturlig, och driksvatten har ett gränsvärdepå 1,5 mg/l, över denna nivå klassas vattnet som otjänligt. Många tvingas filtrera vattnet, eller ansluta sej till kommunalt vatten (om det har en lägre nivå) om det visar sej att fluorhalten är för hög. Vi blev ombedda av BVC att ta vattenprov när vi väntade barn, resultatet visade 0,7 mg/l, BVC rekomenderade då att vi skulle filtrera, även om nivån var en bra bit under föreskriven nivå, då fluor kunde vara skadligt för barnet.

BVC har även rekomenderat en bekant att pga något hög fluorhalt i brunn, inte använda fluortandkräm, eller sköljvatten med fluor, då den totala dosen då blir allt för hög.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 11:37  Uppdaterad: 2012-01-27 11:37
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
"I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.
"
I Danmark tillsätts Fluor i bordssalt, , detta ske även i Mexico.
För övrigt är detta känt om Fluor:

"Fluoride is not generally considered an essential mineral element because humans do not require it for growth or to sustain life."

Så det behövs inte kort och gott.

Visst finns det i grundvattnet, men det kan ju radon och uran göra också, två andra skadliga ämnen vi inte vill ha i kroppen.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 13:19  Uppdaterad: 2012-01-27 13:19
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vitamin D Better than Fluoride at Cavity Prevention

The link between adequate vitamin D levels and increased cavity prevention is long established, with documentation as far back as the Civil War demonstrating the effect of natural sunlight exposure on dental health. Fluoride, which is currently pushed by the government and some mainstream health organizations as a powerful anti-cavity measure, has an even larger amount of scientific research highlighting its negative benefits such as reduced IQ and cancer. Furthermore, it has been found that fluoride does not effectively prevent cavities.

http://naturalsociety.com/vitamin-d-b ... ide-at-cavity-prevention/
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.


Prissänkningar på upp till 39%!

BilDelar-Online.SE

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-50.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Sony hjälper Israel i kriget mot Gaza

Sony hjälper Israel i kriget mot Gaza
Sony är en av världens ledande tillverkare av elektronikprylar, kända för att ha uppfunnit Walkman, Discman m.fl banbrytande prylar av hög kvalitet. Det man inte visste var att deras kameror satt i Israeliska missiler som använts senast i attackerna mot Gaza. Här kan du se en reporter från PressTV plocka upp en sönderskjuten missil från ett F-16 attackflygplan, där det tydligt kan skönjas ett kamerasystem från Sony.

I sociala medier blev nyheten stor och många manar nu till bojkott av företagets produkter. Flera upprörda har ringt till ledande personer hos Sony England och avkrävt dem en förklaring, utan att ha fått några rimliga svar.

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor
Doktor Paul Connett, kemiprofessor på St. Lawrence University i New York berättar historien om tillsatsen av fluor i vatten. Industrin dumpar kemiskt avfall i dricksvatten i bland annat USA, England och Australien.

DARPA vill ha ny teknologi för att förutse "samhällsoro"

DARPA vill ha ny teknologi för att förutse "samhällsoro"
The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) åtar företag att skapa ny teknik som skulle tillåta USA:s försvarsdepartement att förutsäga framtida "samhällsoro" genom att följa alla mänskliga aktiviteter som kan mätas.

En värvningskampanj som lades upp på FedBizOpps ger en översikt av DARPAS avsikt att finansiera forskning och utveckling för "spelvändande teknologier" som "kommer att ge avgörande informationsfördelar för USA och dess allierade", samt öppna dörren till "kraftfulla sätt att få insikt över världen".

Läs mer på infowars.com

Forskning: Grönt te kan bota eller förebygga cancer, diabetes, fetma, hjärtinfarkt och högt blodtryck

Forskning: Grönt te kan bota eller förebygga cancer, diabetes, fetma, hjärtinfarkt och högt blodtryck
Krama ur maximal hälsoeffekt ur en kopp genom att fylla den med naturmedlet grönt te (Camellia sinensis). Grönt te har varit känt sedan flera 100 år som en välgörande dryck, men det är först under senare år som forskare börjat förstå varför det gröna teet är så bra.

Aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar

Aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar
Aluminium är ett neurotoxin och den mest använda adjuvansen i vaccin. Trots nästan 90 år av omfattande användning är förståelsen om deras verkningsmekanismer fortfarande anmärkningsvärt dålig. Ändå är det en allmänt accepterad föreställningen att aluminium är säkert. Forskning visar dock tydligt att aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar hos människor.Läs mer på vaccin.me

The Guardian: Pentagon och DARPA vill kontrollera våra känslor via sociala medier

The Guardian: Pentagon och DARPA vill kontrollera våra känslor via sociala medier
Pentagon studerar i samarbete med det amerikanska forskningsorganet ”Defense Advanced Research Projects Agency” (DARPA) i flera projekt hur de ska influera sociala medier och våra känslor, enligt en artikel i The Guardian. Forskningens budget är mycket hög. Fokus ligger just nu på studier av sociala medier i Mellanöstern.

Läs mer på newsvoice.se

Hjärntumörer ökar i Danmark. 55% fler på tio år

Hjärntumörer ökar i Danmark. 55% fler på tio år
1582 danska män och kvinnor fick en tumör i hjärnan eller centrala nervsystemet år 2012. Det är 562 fler fall, eller en ökning med 55%, jämfört med för tio år sedan. Forskningen visar genomgående att mobilanvändning ökar risken enligt en sammanställning från Strålskyddsstiftelsen.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Ralf Sundberg om forskningsfusket

Ralf Sundberg om forskningsfusket
Ralf Sundberg är docent, forskare, kirurg och författare till boken ”Forskningsfusket, så blir du lurad av kost och läkemedelsindustrin”.

Boken är en beskrivning av hur det historiskt sett gått till att ta fram vedertagna medicinska sanningar och hur dessa sanningar lever kvar än idag utan att någon ifrågasätter dessa. I intervjun pratar han om varför han skrev boken, vilka upptäckter han gjort inom s k forskningsfusk och hur han själv hanterat upptäckten.

Ralf säger att det är svårt att praktisera som läkare idag och samtidigt vara helt oberoende av stora läkemedelsbolag.2op.se

Federal Reserve tvättar dollar i Belgien

Federal Reserve tvättar dollar i Belgien
Ni har kanske hört att Belgien har köpt amerikanska statspapper på löpande band under den senaste tiden. Nu kommer Dr. Paul Craig Roberts med förklaringen att Federal Reserve (Fed) tvättar sina dollar i Belgien, d.v.s. förser Belgien med dollar så att de kan köpa amerikanska bonds. Belgien skulle aldrig kunna komma upp med egna dollar som motsvarar ca. 25% av Belgiens BNP.

Roberts kommer även med många andra nyheter från den internationella ekonomin och att USA nu hänger efter Ryssland i rymdforskningen.whitetv.se

Strålskyddsstiftelsen: 30 minuter i mobilen varje dag ökar risken för aggressiv hjärntumör

Strålskyddsstiftelsen: 30 minuter i mobilen varje dag ökar risken för aggressiv hjärntumör
Mobilanvändare som använder mobilen 30 minuter om dagen eller mer löper fyra gånger ökad risk för aggressiv hjärntumör visar ny fransk forskning. Strålskyddsstiftelsen uppmanar regering, myndigheter och industri att vidta omedelbara åtgärder för att varna allmänheten, särskilt barnen.

Den nya undersökningen från forskare vid universiteten i Bordeaux, Caen och Montpellier omfattade 447 personer som fått hjärntumör (gliom eller meningiom) under åren 2004-2006 och 892 friska kontroller i åldersgruppen 16 år och äldre. I snitt hade de som fått aggressiv hjärntumör (gliom) använt mobilen betydligt mer än de friska kontrollerna.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Strålskyddsstiftelsen: Fullt bevisat att strålning från trådlös teknik skadar hjärnceller

Strålskyddsstiftelsen: Fullt bevisat att strålning från trådlös teknik skadar hjärnceller
Två nya forskningssammanställningar bevisar än en gång att strålning från såväl trådlös teknik som lågfrekventa fält är skadlig för levande celler. Sammanlagt 144 undersökningar visar skadliga effekter på nervsystemet av strålning från trådlös teknik (mobiltelefoner, mobilmaster eller trådlösa nätverk). Motsvarande effekter sågs i 94 undersökningar som gällde exponering för lågfrekventa fält (exempelvis från transformatorer, elledningar, kraftledningar).

Skador på cellers DNA sågs i 74 studier vid exponering för strålning från trådlös teknik och i 49 studier av lågfrekventa fält.

Uppgifterna har sammanställts i en ny uppdatering av forskningsläget från Bioninitiative Working Group bestående av en grupp världsledande experter.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på mynewsdesk.com

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar
I början av december blev det känt att Andy Rubin – före detta Androidchef och en av personerna som först skapade plattformen, numera arbetar med robotar inom Google. Det framgick att sökjätten köpt sju olika robotföretag och satt Rubin i spetsen för Googles nya robotavdelning.

Häromdagen bekräftade Google att företaget även förvärvat amerikanska robotexperten Boston Dynamics, som bland annat byggt researchrobotar åt Pentagon. Det är åttonde och sannolikt viktigaste robottillverkaren Google köpt upp, vilket understryker att satsningen är seriös och långvarig.

Flertalet exempel av dessa robotar visas på Boston Dynamics egna youtube-kanal.

Läs mer på Swedroid.se

Samtidigt varnar vetenskapsmän för forskningen om artificiell intelligens.

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå
Ekologiskt odlad mat efterfrågas allt mer. I takt med efterfrågan har utbudet ökat. Som konsument litar vi på de olika märkningarna och certifieringarna som finns. Men hur kan man vara säker på att märkningen är rätt? Forskaren Axel Mie vid Karolinska Institutet presenterar nu forskning från ett dansk-svenskt forskarlag som kan bevisa skillnader i den ämnesmässiga sammansättningen när man jämför ekologiskt och konventionellt odlade grödor.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

William Engdahl om sin forskning

William Engdahl om sin forskning
William Engdahl intervjuades under sitt besök i Stockholm av Henning Witte. Han går i intervjun in på hur eliten söker att kontrollera världen genom att bland annat ta kontroll över energi, mat och pengar.whitetv.se

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker

Professor fick sparken från myndighet – Varnade för mobiltelefonins hälsorisker
Dariusz Leszczynski som är professor vid STUK, den finska motsvarigheten till svenska Strålskyddsmyndigheten, fick sparken. Orsak: Han vägrade hålla tyst om mörkad forskning om mobiltelefonins hälsorisker. Det kunde myndigheten inte acceptera.

Professor Leszczynski uttryckte under senare år upprepade gånger kritik mot oredlighet i forskning om hälsorisker med mobilstrålning och mobilanvändning. Han kritiserade en grupp av forskare, bland dem professor Anssi Auvinen också anställd på STUK, för ”oetisk rapportering” av resultaten av en internationell hjärntumörstudie (Interphone).

Den 31 december 2013 blev professor Dariusz Leszczynskis sista arbetsdag på STUK. Hans öppna kritik blev för mycket för myndigheten. Han vägrade rätta sig i ledet som alla andra.

Läs mer på newsvoice.se

Forskare: Fluor är farligt för barn

Forskare: Fluor är farligt för barn
Enligt en nyligen publicerad amerikansk studie finns det ett samband mellan olika kemikalier och sjukdomar hos barn, däribland autism och ADHD.

Utöver en mängd ämnen – bly, kvicksilver, arsenik och DDT – slår också forskarna larm för fluor, som finns i tandkräm och i dricksvattnet i USA. Fluor i synnerhet har en negativ inverkan på barnets IQ och ökar risken för att de ska drabbas av autism eller ADHD, slår forskarna fast och pekar på Kina som exempel, skriver Sydney Morning Herald.

Läs mer på nyadagbladet.se

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda

Hawaiiön Kauai begränsar tester av GMO-odling och pesticider – blir stämda
De agrokemiska företagen DuPont, Syngenta and Agrigentics Inc. (en del av Dow AgroSciences) stämmer myndigheterna på den hawaiianska ön Kauai för att de i november införde restriktioner mot GMO-odling och besprutning med pesticider. Företagen menar att de nya restriktionerna strider mot grundlagen.

Företagen har länge kunnat använda mark på ön Kauai som test- och forskningsanläggningar för att plantera genmodifierade grödor och spraya hemliga kemikalier på fälten. De hävdar att verksamheten redan regleras av statliga myndigheter.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Nu kan du köpa snus som innehåller fluor i Sverige!

Nu kan du köpa snus som innehåller fluor i Sverige!
Om du inte känner att det räcker med fluorsköljvätska, fluortandkrämer, fluortuggummi och sugtabletter med fluor, så har företaget Onico nu även lanserat snus med fluor.

Börja med att läsa dessa innan du går över till Onicos fluorsnus.
Fluor sänker IQ enligt Harvardstudie (2012)
Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor (2011)
Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom. (2012)
Vad din läkare inte berättar för dig. (2010)