vaken

Vakencorner
Studera > Miljö och Hälsa > Nyheter > Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom

Published by Jin83 on 2012-01-19 (3162 reads)
Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Banbrytande ny forskning har kopplat samman fluorid med hjärtkärlsjukdomar, den vanligaste dödsorsaken globalt sett. Forskare har funnit att konsumtion av fluorid stimulerar härdning av folks artärer, ett tillstånd som är känt som åderförkalkning, nära kopplat till hjärtkärlsjukdomar. Natriumfluorid tillsätts dricksvattnet i en stor del av världens städer, detta trots motstånd från hälsoexperter och studier som visar på sänkt IQ och fertilitet.

I sin forskning har forskarna undersökt sammanbandet mellan intag av fluorid och förhärdning (förkalkning) av artärerna. Efter att studerat fler än 60 patienter fann forskarna en signifikant korrelation mellan intaget av fluorid och förkalkning av artärer. Studien publicerades i januarinumret av tidskriften Nuclear Medicine Communications.

Läs mer på naturalsociety.com
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Video: Effekten av förhöjda CO2-halter på växter Du kan själv framföra din åsikt om genetiskt modifierade växter till Jordbruksverket! Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 00:12  Uppdaterad: 2012-01-20 00:23
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vilken riktning har sambandet?

Var det att förkalkning i artärer suger åt sig mer fluor än friska artärer suger åt sig, fluor som därmed kunde indikera att det fanns förkalkning med hjälp av PET- skanner.

Eller var det att mer fluor skapade själva förkalkningen.

I sammanfattningen som länkades till handlade det väl om mitt första alternativ? Någon som kan läsa forskningen och hjälpa mig förstå vilket kausalt förhållande som råder?

Och för att vara övertydlig. Vi vet att fluor är farligt. Min fråga är mer specifik än "sambandsförhållande". Jag är ute efter det "kausala förhållandet".

Här är länken till studien: http://www.greenmedinfo.com/article/t ... nd-coronary-artery-diseas

Att fluor är farligt kan lätt läsas här: http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/sodium-fluoride

Poster Tråd
lunar2
Skriven: 2012-01-20 09:58  Uppdaterad: 2012-01-20 09:58
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.

Natriumflorid kan naturligt förkomma i vatten men är då i låga halter. Nu har ju halter av ämnen ingen som helst betydelse för riskbedömning på vaken.se

Poster Tråd
pingubenji
Skriven: 2012-01-20 11:08  Uppdaterad: 2012-01-20 11:08
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Ändå har vi fluorhalter i vårt vatten som ökar risken att bli sjuk femfaldigt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flu ... -kan-ge-cancer_498843.svd

Poster Tråd
sliparn
Skriven: 2012-01-20 15:25  Uppdaterad: 2012-01-20 15:36
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Nja, lunar2. "låga halter" och "kan förekomma" är klara underdrifter.

www.svensktvatten.se :
Förekomst av fluorid
"1999/2000 skickades en enkät ut till vattenverk i Sverige. Svaren representerar mer än 90 % av allt vatten som produceras vid kommunala vattenverk. I enkäten redovisar 95 vattentäkter, fördelade på 59 kommuner fluoridhalter som är högre än föreskrivet gränsvärde."

(exempelvis Västansjö Kramfors 4,5 mg/l)


http://www.svensktvatten.se/Vattentja ... an/Kemiska-amnen/Fluorid/

Så fluor förekommer ofta naturlig, och driksvatten har ett gränsvärdepå 1,5 mg/l, över denna nivå klassas vattnet som otjänligt. Många tvingas filtrera vattnet, eller ansluta sej till kommunalt vatten (om det har en lägre nivå) om det visar sej att fluorhalten är för hög. Vi blev ombedda av BVC att ta vattenprov när vi väntade barn, resultatet visade 0,7 mg/l, BVC rekomenderade då att vi skulle filtrera, även om nivån var en bra bit under föreskriven nivå, då fluor kunde vara skadligt för barnet.

BVC har även rekomenderat en bekant att pga något hög fluorhalt i brunn, inte använda fluortandkräm, eller sköljvatten med fluor, då den totala dosen då blir allt för hög.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 11:37  Uppdaterad: 2012-01-27 11:37
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
"I Europa utom Storbritannien tillsätter vi ingen natriumflorid i drickvattnet.
"
I Danmark tillsätts Fluor i bordssalt, , detta ske även i Mexico.
För övrigt är detta känt om Fluor:

"Fluoride is not generally considered an essential mineral element because humans do not require it for growth or to sustain life."

Så det behövs inte kort och gott.

Visst finns det i grundvattnet, men det kan ju radon och uran göra också, två andra skadliga ämnen vi inte vill ha i kroppen.

Poster Tråd
Steffo
Skriven: 2012-01-27 13:19  Uppdaterad: 2012-01-27 13:19
 Ang: Fluor kopplat till hjärtkärlsjukdom
Vitamin D Better than Fluoride at Cavity Prevention

The link between adequate vitamin D levels and increased cavity prevention is long established, with documentation as far back as the Civil War demonstrating the effect of natural sunlight exposure on dental health. Fluoride, which is currently pushed by the government and some mainstream health organizations as a powerful anti-cavity measure, has an even larger amount of scientific research highlighting its negative benefits such as reduced IQ and cancer. Furthermore, it has been found that fluoride does not effectively prevent cavities.

http://naturalsociety.com/vitamin-d-b ... ide-at-cavity-prevention/
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol
Just nu pågår insamlingen till Rosa Bandet. En insamling som vill fokusera på kvinnors bröstcancer. Under oktober månad undgår det nästan ingen att passera en insamlingsbössa, ett rosa band eller en rosa produkt. Som alltid, vid alla insamlingskampanjer appellerar man till att folk öppnar sina hjärtan och sin plånbok för behövande i en svår situation. Och den handlingen i sig är naturligtvis otvivelaktigt positiv. Men med denna artikel vill vi fokusera mer på omständigheter kring just Rosa Bandet och Cancerfonden som kanske inte alla känner till.

Vad få vet om, är att det pågår två olika separata Rosa Band kampanjer parallellt.

Den ena drivs av Cancerfonden. 2012 samlade de in 59 miljoner kronor. Ca 15 % av insamlade medel gick till administration. Resten används till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Cancerfonden har mycket resurser att tillgå och kan lägga mycket pengar på att lansera insamlingen via media och därigenom attrahera stora företag. Denna produktplacering är åtråvärd. Företag som får lansera Rosa Bandet är få och utvalda. Kritiker talar om att det förekommer en form av ”pinkwashing”, ett sätt för företag att tvätta sig rena genom att placera hjälporganisationers symboler på sina förpackningar. I detta fall ett gulligt rosa band.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan
Tre ledande experter rekommenderar i en skrivelse till svenska myndigheter och departement att trådlös teknik inte används i skolorna. ”Att främja och använda trådlös teknik i skolan innebär att medvetet bortse från omfattande varningar om hälsorisker med strålningen från internationell forskning och internationella experter inom folkhälsa”, skriver de och understryker att strålningen är klassad som möjligen cancerframkallande av IARC.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Är ebola-viruset nu luftburet?

Är ebola-viruset nu luftburet?
Om hundratals läkare och sjuksköterskor har smittats med ebola, hur stor är risken att allmänheten kommer att smittas?

Att ebolaviruset kan muteras till att bli luftburet är nåt som virologer är ovilliga att diskutera öppet men definitivt överväger privat, säger Michael T. Osterholm, föreståndare för Centrum för Infektionssjukdomar/forskning och politik vid Universitetet i Minnesota.

USAs statsdepartement har köpt in 5000 liksäckar och 160.000 Hazmatdräkter, utöver dom hundratusen likkistor som CDC redan för några år sedan började köpa in.

En virolog påstår redan att det är försent och att ebola kommer att skörda 5 miljoner människoliv.Mer information på Theeconomicollapseblog.com

Alex Jones om hur mörkläggningen av att vaccin orsakar hjärnskador imploderar

Alex Jones om hur mörkläggningen av att vaccin orsakar hjärnskador imploderar
Alex Jones går in på de senaste uppgifterna om ökad risk för autism kopplat till MMR-vaccinet. Andrew Wakefield blir även intervjuad.

Svensk forskning om kroppens eget cannabis

Svensk forskning om kroppens eget cannabis
Chris Fowler är professor i farmakologi vid Umeå Universitet. Han har under många år intresserat sig för och forskat på kroppens eget cannabis, det endocannabinoida systemet. I sin forskning undersöker han just nu kopplingen mellan kroppens eget cannabis och prostatacancer. Fowlers senaste forskning är just nu i slutfasen, men det man kan säga är att det finns ett klart samband mellan kroppens egna cannabinoider och cancer.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Kroppens eget cannabis – framtidens medicin?

Kroppens eget cannabis – framtidens medicin?
Den 5 september 2014 försvarar forskaren Emmelie Björklund sin avhandling om kroppens eget cannabis, endocannabinoider eller det endocannabinoida systemet. Rubriken är ”Endocannabinoidsystemet: En translationell studie från Achilles tendinos till cyklooxygenas”.

I avhandlingen har hon studerat kronisk smärta i hälsenan, ett tillstånd som idag är svårt att hitta en orsak till. Forskningen visade att halten

cannabinoidreceptorer var förändrat i den smärtande hälen, jämfört med den friska. Syftet med forskningen var att studera hur och vad som påverkar att endocannabinoiderna bryts ner. Genom att studera två kända nedbrytande enzymer, ville Emmelie Björklund hitta substanser som kan stoppa dessa för att uppnå läkande och symptomlindrande effekt. Det man kan konstatera är att vårt kroppsegna cannabis är kopplat till inflammation och smärta och har en viktig funktion som ännu är relativt outforskat.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia

Tidigare Merck-läkare förutspår att Gardasil kommer att bli den största skandalen i medicinsk historia
Den tidigare Merck-läkaren, Dr Bernard Dalbergue, intervjuades för tidningen Principe de Santé (Hälsoprinciper) i april i år och i den intervjun talar han om sina erfarenheter inom läkemedelsindustrin. Efter några tuffa år som läkare på ett sjukhus blev doktor Dalbergue blev snabbt förförd av att det lätta arbetet inom läkemedelsindustrin. Det var mindre skrik, smärta och död , förklarade han. Det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring blev en del av hans nya liv i stället . Ända fram till hans samvete, efter 20 år i läkemedelslaboratorier, väckte honom och han skrev ner alla sina erfarenheter i en bok.

Doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.

Sony hjälper Israel i kriget mot Gaza

Sony hjälper Israel i kriget mot Gaza
Sony är en av världens ledande tillverkare av elektronikprylar, kända för att ha uppfunnit Walkman, Discman m.fl banbrytande prylar av hög kvalitet. Det man inte visste var att deras kameror satt i Israeliska missiler som använts senast i attackerna mot Gaza. Här kan du se en reporter från PressTV plocka upp en sönderskjuten missil från ett F-16 attackflygplan, där det tydligt kan skönjas ett kamerasystem från Sony.

I sociala medier blev nyheten stor och många manar nu till bojkott av företagets produkter. Flera upprörda har ringt till ledande personer hos Sony England och avkrävt dem en förklaring, utan att ha fått några rimliga svar.

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor

Professor Paul Connett om hälsoriskerna med fluor
Doktor Paul Connett, kemiprofessor på St. Lawrence University i New York berättar historien om tillsatsen av fluor i vatten. Industrin dumpar kemiskt avfall i dricksvatten i bland annat USA, England och Australien.

DARPA vill ha ny teknologi för att förutse "samhällsoro"

DARPA vill ha ny teknologi för att förutse "samhällsoro"
The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) åtar företag att skapa ny teknik som skulle tillåta USA:s försvarsdepartement att förutsäga framtida "samhällsoro" genom att följa alla mänskliga aktiviteter som kan mätas.

En värvningskampanj som lades upp på FedBizOpps ger en översikt av DARPAS avsikt att finansiera forskning och utveckling för "spelvändande teknologier" som "kommer att ge avgörande informationsfördelar för USA och dess allierade", samt öppna dörren till "kraftfulla sätt att få insikt över världen".

Läs mer på infowars.com

Forskning: Grönt te kan bota eller förebygga cancer, diabetes, fetma, hjärtinfarkt och högt blodtryck

Forskning: Grönt te kan bota eller förebygga cancer, diabetes, fetma, hjärtinfarkt och högt blodtryck
Krama ur maximal hälsoeffekt ur en kopp genom att fylla den med naturmedlet grönt te (Camellia sinensis). Grönt te har varit känt sedan flera 100 år som en välgörande dryck, men det är först under senare år som forskare börjat förstå varför det gröna teet är så bra.

Aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar

Aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar
Aluminium är ett neurotoxin och den mest använda adjuvansen i vaccin. Trots nästan 90 år av omfattande användning är förståelsen om deras verkningsmekanismer fortfarande anmärkningsvärt dålig. Ändå är det en allmänt accepterad föreställningen att aluminium är säkert. Forskning visar dock tydligt att aluminiumadjuvans har potential att framkalla allvarliga immunologiska sjukdomar hos människor.Läs mer på vaccin.me

The Guardian: Pentagon och DARPA vill kontrollera våra känslor via sociala medier

The Guardian: Pentagon och DARPA vill kontrollera våra känslor via sociala medier
Pentagon studerar i samarbete med det amerikanska forskningsorganet ”Defense Advanced Research Projects Agency” (DARPA) i flera projekt hur de ska influera sociala medier och våra känslor, enligt en artikel i The Guardian. Forskningens budget är mycket hög. Fokus ligger just nu på studier av sociala medier i Mellanöstern.

Läs mer på newsvoice.se

Hjärntumörer ökar i Danmark. 55% fler på tio år

Hjärntumörer ökar i Danmark. 55% fler på tio år
1582 danska män och kvinnor fick en tumör i hjärnan eller centrala nervsystemet år 2012. Det är 562 fler fall, eller en ökning med 55%, jämfört med för tio år sedan. Forskningen visar genomgående att mobilanvändning ökar risken enligt en sammanställning från Strålskyddsstiftelsen.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Ralf Sundberg om forskningsfusket

Ralf Sundberg om forskningsfusket
Ralf Sundberg är docent, forskare, kirurg och författare till boken ”Forskningsfusket, så blir du lurad av kost och läkemedelsindustrin”.

Boken är en beskrivning av hur det historiskt sett gått till att ta fram vedertagna medicinska sanningar och hur dessa sanningar lever kvar än idag utan att någon ifrågasätter dessa. I intervjun pratar han om varför han skrev boken, vilka upptäckter han gjort inom s k forskningsfusk och hur han själv hanterat upptäckten.

Ralf säger att det är svårt att praktisera som läkare idag och samtidigt vara helt oberoende av stora läkemedelsbolag.2op.se

Federal Reserve tvättar dollar i Belgien

Federal Reserve tvättar dollar i Belgien
Ni har kanske hört att Belgien har köpt amerikanska statspapper på löpande band under den senaste tiden. Nu kommer Dr. Paul Craig Roberts med förklaringen att Federal Reserve (Fed) tvättar sina dollar i Belgien, d.v.s. förser Belgien med dollar så att de kan köpa amerikanska bonds. Belgien skulle aldrig kunna komma upp med egna dollar som motsvarar ca. 25% av Belgiens BNP.

Roberts kommer även med många andra nyheter från den internationella ekonomin och att USA nu hänger efter Ryssland i rymdforskningen.whitetv.se

Strålskyddsstiftelsen: 30 minuter i mobilen varje dag ökar risken för aggressiv hjärntumör

Strålskyddsstiftelsen: 30 minuter i mobilen varje dag ökar risken för aggressiv hjärntumör
Mobilanvändare som använder mobilen 30 minuter om dagen eller mer löper fyra gånger ökad risk för aggressiv hjärntumör visar ny fransk forskning. Strålskyddsstiftelsen uppmanar regering, myndigheter och industri att vidta omedelbara åtgärder för att varna allmänheten, särskilt barnen.

Den nya undersökningen från forskare vid universiteten i Bordeaux, Caen och Montpellier omfattade 447 personer som fått hjärntumör (gliom eller meningiom) under åren 2004-2006 och 892 friska kontroller i åldersgruppen 16 år och äldre. I snitt hade de som fått aggressiv hjärntumör (gliom) använt mobilen betydligt mer än de friska kontrollerna.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Strålskyddsstiftelsen: Fullt bevisat att strålning från trådlös teknik skadar hjärnceller

Strålskyddsstiftelsen: Fullt bevisat att strålning från trådlös teknik skadar hjärnceller
Två nya forskningssammanställningar bevisar än en gång att strålning från såväl trådlös teknik som lågfrekventa fält är skadlig för levande celler. Sammanlagt 144 undersökningar visar skadliga effekter på nervsystemet av strålning från trådlös teknik (mobiltelefoner, mobilmaster eller trådlösa nätverk). Motsvarande effekter sågs i 94 undersökningar som gällde exponering för lågfrekventa fält (exempelvis från transformatorer, elledningar, kraftledningar).

Skador på cellers DNA sågs i 74 studier vid exponering för strålning från trådlös teknik och i 49 studier av lågfrekventa fält.

Uppgifterna har sammanställts i en ny uppdatering av forskningsläget från Bioninitiative Working Group bestående av en grupp världsledande experter.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på mynewsdesk.com

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar

Google förvärvar Boston Dynamics – satsar stort på robotar
I början av december blev det känt att Andy Rubin – före detta Androidchef och en av personerna som först skapade plattformen, numera arbetar med robotar inom Google. Det framgick att sökjätten köpt sju olika robotföretag och satt Rubin i spetsen för Googles nya robotavdelning.

Häromdagen bekräftade Google att företaget även förvärvat amerikanska robotexperten Boston Dynamics, som bland annat byggt researchrobotar åt Pentagon. Det är åttonde och sannolikt viktigaste robottillverkaren Google köpt upp, vilket understryker att satsningen är seriös och långvarig.

Flertalet exempel av dessa robotar visas på Boston Dynamics egna youtube-kanal.

Läs mer på Swedroid.se

Samtidigt varnar vetenskapsmän för forskningen om artificiell intelligens.