vaken

Vakencorner
Studera > Vaken > Filmer > Vad innebär SOPA? Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article The United Awakening Peace Strategy Emanuel - SUBSTANS Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan

Experter uppmanar: Använd inte trådlösa nätverk i skolan
Tre ledande experter rekommenderar i en skrivelse till svenska myndigheter och departement att trådlös teknik inte används i skolorna. ”Att främja och använda trådlös teknik i skolan innebär att medvetet bortse från omfattande varningar om hälsorisker med strålningen från internationell forskning och internationella experter inom folkhälsa”, skriver de och understryker att strålningen är klassad som möjligen cancerframkallande av IARC.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på stralskyddsstiftelsen.se

Det kontantlösa haveriet på Bråvallafestivalen - tre månader har gått och flera har fortfarande inte fått sina pengar återbetalda

Det kontantlösa haveriet på Bråvallafestivalen - tre månader har gått och flera har fortfarande inte fått sina pengar återbetalda
I juni 2014 var det Bråvalla Festivalen i Norrköping, Sveriges största musikfestival. Ett kontantlöst system med armband var årets modell. Vaken har tidigare rapporterat om hur detta system både havererat under själva festivalen, men att snart tre månader efteråt så finns det fortfarande folk som inte fått tillbaka sina pengar från FKP Scorpio. Vaken.se har erhållit rapporter från drabbade som t.o.m handlar om att FKP Scorpio påstått att utbetalningarna gjorts, men att ändå inga pengar nått festivalbesökarnas konton.

Det tyska teknikföretaget Youchip som bistår FKP Scorpio med teknologin för detta kontantlösa system använder sig av slogan "Intelligent RFID Solutions", ett system som av festivalarrangören påstods förenkla, har i praktiken lett till att både besökare och ansvariga hos FKP Scorpio lagt ned många veckors med arbete på att försöka reda ut detta haveri och lösa återbetalningar.

Vi frågar oss om FKP Scorpio kommer lyckas betala tillbaka till alla under 2014 och om detta är bara ytan av ett isberg av problem och risker som ett kontantlöst samhälle innebär?

WTC7 i fritt fall: Inte längre kontroversiellt

WTC7 i fritt fall: Inte längre kontroversiellt
I ca 2,5 sekunder faller byggnaden i fritt fall-acceleration. Detta innebär att byggnaden föll igenom sig själv i drygt 30 m utan något motstånd, vilket är omöjligt i ett naturligt förlopp. Tiden med fritt fall bevisar att sprängämnen måste ha använts för att fälla byggnaden. I augusti 2008 förnekade NIST att WTC7 föll i fritt fall. De ändrade sig i november 2008 och erkände fritt fall, men förnekade vad det fria fallet innebär.

Valmanifest från Partiet De Fria

Valmanifest från Partiet De Fria
Partiet de Fria har i sitt valmanifest bland annat sagt sig vilja ta bort det allmänna vaccinprogrammet och vilja reformera banksystemet som idag innebär att privata banker kan skapa pengar ut tomma intet.

Läs hela valmanifestet här

Nu utökas EU:s militära samarbete

Nu utökas EU:s militära samarbete
I slutet av juli implementeras en ny så kallad "solidatetsklausul" inom EU. Klausulen, som ursprungligen tillkom i och med Lissabonfördraget, innebär att samtliga EU-medlemmar förbinder sig att ställa upp med bistånd när något av medlemsländerna drabbas av exempelvis terrorangrepp eller naturkatastrofer.

Biståndet kan utformas i form av diplomatiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd, men även militärt bistånd kan bli aktuellt.

Insiders avslöjar Världsbanken och IMF

Insiders avslöjar Världsbanken och IMF
När John Perkins efter collegetiden studerade vid Business School i Boston, i slutet av 60-talet, kontaktades han efter en tid av NSA, en federal myndighet under försvarsdepartementet. De hade via sina kontakter fått nys om den begåvade ynglingen och precis som jag beskrev i artikelserien "Hur oligarkerna blåser massorna" så la makteliten redan på 1800-talet upp strategier för att kunna identifiera och välja ut studenter och personer inom ekonomi politik och journalistik som man ansåg lämpade och tillräckligt hänsynslösa och äregiriga för att användas i deras agenda för världsdominans. Perkins berättar att han fick genomgå en rad tester, inklusive lögndetektor, och ansågs passa som finanstorped, eller som han själv definierar det "en bedragare med ekonomisk bakgrund".

Polen utbildade Ukrainas nazistmördare

Polen utbildade Ukrainas nazistmördare
F William Engdahl rapporterar, att det var Polens utrikesminister Radoslaw (Radek) Sikorsky som organiserade utbildningen av Ukrainas nazister, Pravy (höger) Sektor, i Polen förra september 2013. Officiellt bjöd han 86 nazister till ett utbytesprogram av det tekniska universitetet i Warszawa. I verkligheten åkte de ofta över 40 år gamla "studenter" inte till Polens huvudstad utan till polisskolan i Legionowo, nära den ukrainska gränsen.

"There, they received four weeks of intensive training in crowd management, person recognition, combat tactics, command skills, behavior in crisis situations, protection against gases used by police, erecting barricades, and especially shooting, including the handling of sniper rifles." avslöjar Thierry Meyssan.

Läs mer på whitetv.se

Säpo vill ha trojaner för avlyssning av datorer

Säpo vill ha trojaner för avlyssning av datorer
Dagens verktyg räcker inte till för att hålla jämna steg med brottsligheten, menar Säkerhetspolisen, som nu vill kunna använda spionprogram för att avlyssna datorer.

Säkerhetspolisen och Åklagarkammaren oroas över nya typer av kriminella hot. I en debatt om integritet som hölls på Rosenbad i regi av Svenska kriminalistföreningen framför företrädare för myndigheterna att det behövs nya verktyg för att komma åt grov brottslighet, skriver Dagens Juridik. Det inbegriper att Säpo ska få rätt att använda så kallade trojaner för hemlig dataavlyssning.

Bank of England bekräftar att den största delen av pengarna görs av privatbanker genom lån

Bank of England bekräftar att den största delen av pengarna görs av privatbanker genom lån
Ryland S J Thomas är Senior Economist vid Bank of England, den första privatägda centralbanken i Europa (1694), som förstatligades 1946. Han städar upp med en rad ekonomiska missuppfattningar, som lärs ut i skolböcker och på universitet.

1. Den största penningmängden är digitala pengar som görs av privatbanker genom utlåning.

2. Därför har centralbanker enbart mycket begränsade möjligheter att styra penningmängden.

3. Multiplikatormodellen är fel. Privata banker behöver inte reserver för att låna ut pengar. Det är t.o.m. tvärtom: genom utlåning skapar de reserver.

4. Quantitative easing innebär inte automatiskt mer pengar till konsumenten.whitetv.se

NufffRespect - New World Order On Trial

NufffRespect - New World Order On Trial
En några år gammal video av NufffRespect vars riktiga namn är John Watkins. Likt både statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt har många toppolitiker världen för uttalat sig positivt om en ny världsordning. Den nya världsordningen som eliten vill ha ser ut att innebära en global slavstat där eliten styr i det dolda medan folket är utan egentlig makt.

Alan Watt på Reality Bytes Radio

Alan Watt på Reality Bytes Radio
Alan Watt beskriver hur världen styrs och vad det innebär för mänskligheten. Han berättar om flera organisationer som genom historien har styrt i det dolda, bland annat Royal Institute of International Affairs, Club of Rome och Council of Foreign Relations. Han går även in på hur eliten manipulerar folks beteende och hela det ekonomiska systemet.

Lyssna på del ett och två av intervjun

Alan Watts hemsida: cuttingthroughthematrix.com

Professor Konstantin Meyl om skalärvågor och den växande jorden

Professor Konstantin Meyl om skalärvågor och den växande jorden
Professor Konstantin Meyl går i denna intervju in på vetenskapen bakom Nikola Teslas experiment och förklarar vad denna vetenskap innebär. Möjligheter till trådlös energi med möjlig effektivitet på över 100 % då energi kan hämtas från miljön. Liksom under Teslas tid så vill eliten inte att denna vetenskap och teknik kommer folket till nytta.Klicka här
för att se del två av intervjun

Vänsterextremism - bakom kulisserna

Vänsterextremism - bakom kulisserna
Mikael Falk och Otto Jägenstedt är två journaliststudenter på SVF som gjort en kort dokumentär om vänsterextremismen i Sverige, med fokus på AFA och Revolutionära Fronten. Vill du komma i kontakt med dom så kan du mejla: mikaelfalk.journalist@outlook.com

Sekretessbelagd GMO-information förblir hemlig

Sekretessbelagd GMO-information förblir hemlig
Från och med den 1 januari 2014 kan fler dokument hemligstämplas vid internationella samarbeten, det har riksdagen klubbat igenom. Men vad innebär detta i praktiken?

I propositionen pekar regeringen bl a på ett specifikt fall där lagändringen hade gjort skillnad. Exemplet beskriver när Peter Einarsson, företrädare för Ekologiska Lantbrukarna, ville ta del av en i Danmark sekretessbelagd bilaga om en genmodifierad foderbeta.
Efter en del genomgångar i olika instanser, kom högsta förvaltningsdomstolen fram till att det var fritt fram att läsa.

Klicka här för att läsa vidare och se ett TV-inslag om detta eller gör det på 2op.se

NY Times: "Överbefolkning inget problem"

NY Times: "Överbefolkning inget problem"
Påståenden om att försök att mätta världsbefolkningen innebär en påfrestning för jordens påstådda begränsade resurser bygger på "ett djupgående missförstånd av de mänskliga systemens ekologi. Förutsättningarna som försörjer mänskligheten är inte naturliga och har aldrig varit det. Sedan forntiden har mänskliga befolkningar använt teknologier och konstruerat ekosystem för att försörja befolkningar med möjligheter långt utöver dem som oförändrade naturliga ekosystem har."

Klicka här för att läsa vidare

Fråga dina folkvalda sånt du undrar över - Stefan Löfven om bilderberggruppen

Fråga dina folkvalda sånt du undrar över - Stefan Löfven om bilderberggruppen
Alla folkvalda politiker är representanter för oss medborgare. Deras jobb är att förvalta det förtroende som vi medborgare har gett dem. Detta innebär att du kan fråga dem om precis allting du undrar om. Här utfrågas Stefan Löfven om Bilderberggruppen. Vilken politiker vill du fråga och om vad? Ta din chans och bidra till ett öppet samhälle genom att prata med de folkvalda, de är också människor med tankar, känslor, erfarenheter och även svar ibland.

Debatt: Slutet på naturen som vi känner den

Debatt: Slutet på naturen som vi känner den
Den 6 maj 2013 lade EU-kommissionen fram förslag till ny frölag ( The Plant Reproductive Material Law). Den här lagen skulle innebära slutet för fritidsodlare om den blev verklighet. I princip säger lagförslaget att alla frösorter ska registreras och ha en “ägare”, och detta skulle innebära att inga frön enligt lag längre ska få bytas mellan dig och mig om fröet inte är registrerat.

Klicka här för att läsa vidare

March Against Monsanto i Stockholm

March Against Monsanto i Stockholm
Lördagen den 12 oktober sker återigen en global manifestation mot företaget Monsanto och såklart även i Stockholm.

Monsanto har med ambitiös lobbyverksamhet lyckats att i USA införa lagar och direktiv vilka gynnar deras mål att äga all produktion av mat. Detta innebär en utfasning av samt restriktioner och förbud mot ekologiska frön.

Denna agenda har de framgångsrikt drivit igenom även i andra delar av världen, och det vill vi förhindra i Europa.

Var och när?
Kl 14:00 samlas vi på Mariatorget.
Manifestationen börjar kl. 14:15, då vi marscherar mot Fatbursparken tillsammans. Väl där kommer vi att samlas upp och byta fröer. Vi vill uppmana alla att ta med egna fröer, skott och plantor för att byta med andra.

Klicka här för att läsa vidare

Canal2ndOpinion: Kan cancer vara en svampväxt?

Canal2ndOpinion: Kan cancer vara en svampväxt?
Efter att ha mikroskoperat blod och andra kroppsvätskor från sjuka patienter i många år, har Erik Enby kommit fram till att alla kroniska sjukdomar föregås av infektioner. Och efter att ha hittat svampliknande växt i cancersjuka patienter har han börjat utforska teorin att cancer i själva verket är svamp. Skulle denna teori stämma, skulle det innebära en revolutionerade syn på den behandling som cancerpatienter får idag. Och ny kunskap, kan vara hotfull mot ett stort etablissemang. "Ny kunskap stör mer än folk egentligen har en aning om", säger Erik Enby.

Enby förlorade sin läkarlegitimation 2007, efter att ha försökt bota cancer med alternativa behandlingsmetoder.

Obama polisanmäls inför Sverigebesök

Obama polisanmäls inför Sverigebesök
En unik chans. Så beskriver den svenske överläkaren Gunnar Olofsson sin anmälan mot USA:s president Barack Obama för brott mot mänskligheten. Nu hoppas han att svensk polis vågar gripa Obama under hans Sverigebesök i september.

Enligt Olofsson grundar sig anmälan på de krig, ockupationer och utomrättsliga avrättningar som USA har verkställt under Barack Obamas tid som president. Även supermaktens kontroversiella spionage bör enligt Olofsson räcka för att åtminstone ta in presidenten på förhör, skriver Metro.

Enligt romstadgan ingår brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser i den den primära folkrätten, vilket innebär att alla stater har rätt att ställa misstänkta till svars för dessa brott oavsett var de har begåtts och oavsett förövarens nationalitet.

I praktiken gäller dock inte romstadgan amerikanska krigsförbrytare, vilket Olofsson är väl medveten om.

– Man kan tänka att det är blajigt men tar man rättssystemet på allvar bör man ställa de här frågorna, säger han till Metro.