vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Artiklar > 9/11 och hotet mot det fria ordet

9/11 och hotet mot det fria ordet

Published by Jin83 on 2011-09-12 (2584 reads)
9/11 och hotet mot det fria ordet
Av alla rörelser i världen finns det väl ingen som så retat gallfeber på medelsvenssons i allmänhet och akademiker i synnerhet som den så kallade sanningsrörelsen, det vill säga alla de människor som ifrågasätter rimligheten i den officiella 9/11 versionen och försöker peka på saker som visar att den inte håller. Man kan vara fullt förvissad om att det inte står länge på innan den som förfäktar ett dylikt resonemang snabbt blir definierad som en världsfrånvänd stolle som bör uppsöka en lämplig psykdoktor.

Lite mera prekärt blir det dock för häcklarna när många av dem som har anslutit sig till rörelsen faktiskt visat sig vara inte bara piloter, militärer och brandmän utan, hemska tanke, till och med akademiker. Särskilt upprörande blir det ju om någon av dem dessutom antyder att makthavarna själva har ett finger med i spelet. Inte minst om en lekman vågar drista göra det. Då är sannolikheten rätt hög att olika trupper "ordningsmän" snabbt ger sig in på arenan för att per omgående tala "psykfallet" till rätta.

Retoriken har numera blivit så absurd att de som understår sig att försöka uttrycka en åsikt som går på tvärs med konsensus i 9/11-frågan till och med jämförs med förintelseförnekare. Som ett argument för en sådan grov anklagelse kan de leta upp någon nynazist eller dylikt och peka på att denna typ minsann också ifrågasätter 9/11 versionen. Det innebär att den som vill göra ett seriöst försök att bena ut 9/11 händelsen eller vad det är som gör att världen befunnit sig i och fortfarande befinner sig i, ett så bedrövligt tillstånd med klassklyftor, fattigdom och lidande, står inför ett problem av ibland nästan astronomiska proportioner.

Uppgiften i sig att läsa in sig på och analysera fakta i målet kan tyckas stor nog men om det dessutom visar sig att den samlade faktan och bevisföringen leder i en riktning som pekar på att mycket av orättvisorna, konflikterna och oroligheterna ingalunda är ett resultat av olyckliga omständigheter eller slump, utan i själva verket visar sig bero på systematisk planering, iscensatt av individer på höga maktpositioner, som rimligen inte kan definieras som något annat än psykopater, då vänder personen inte bara upp och ner på folks invanda föreställning om och syn på världen, personen riskerar dessutom klassas som en rubbad extremist.

I ett sådant läge krävs det inte bara en hel del tålamod och ett enormt engagemang utan dessutom ett rätt starkt psyke, en synnerligen god uttrycksförmåga och inte minst en envis tro på människors förmåga att förr eller senare vakna upp och titta utanför ramarna. Att de inte längre ska nöja sig med att serveras diverse pamfletter, klyschor, politiska program och religiösa dogmer som ska "vägleda" oss efter skolan där vi vanligen fått lära oss att bli goda konsumenter och producenter som ska bidra till den ekonomiska tillväxten, inte självständigt tänkande självför-verkligade individer som skapar ett ekologiskt hållbart samhälle.

Åtskilliga briljanta forskare har via ett gediget, ofta livslångt arbete och med statliga dokument som grund bevisat att såväl den ryska revolutionen som första och andra världskriget, liksom det kalla kriget, uppmuntrades och sponsrades av samma krafter; bankirer, industrialister och politiker, i huvudsak från väst. Även om den stora massan ännu lever i ovetskap om detta finns det idag många som känner till det och som försöker föra ut till allmänheten vad det är som har pågått och pågår och att vi är på väg att förlora allt mer "frihet" i en värld där även krafter inom påstått demokratiska samhällen går i riktning mot allt mer övervakning och inskränkningar av den personliga friheten.

Utöver detta arbetar samma krafter nu också på att förbjuda, modifiera och patentera naturliga näringsämnen, grödor och annan kost livsnödvändig för vår överlevnad, samt att inskränka och så småningom helst förbjuda det individuella resandet. Alla som studerat Codex Alimentarius och FN:s Agenda 21 vet vad jag talar om. Många är idag uppriktigt bekymrade över den utveckling vi ser, eller snarare brist på utveckling kanske man ska säga, både i det stora och det lilla. De vill därför förmedla en annan världsbild i en stilla förhopning att vi ska kunna lära av misstagen.

Istället för att stänga ner kommentarsforum och idiotförklara eller tiga ihjäl folk med obekväma åsikter kanske man borde försöka analysera vad det är som gör att vi har så mycket konflikter inte bara i världen utan också i vardagen och på nätet? Kanske kommer vi då på att vi måste börja jobba med våra egna inre konflikter? Om vi förstår dem bättre kan det måhända vara så att vi då också förstår de yttre konflikterna runt omkring oss bättre?

En annan viktig frågeställning gör sig ju också påmind: Om nu samma krafter, som påstår sig värna så mycket om demokrati och yttrandefrihet och tycker vi ska vara vaksamma på extremism och hot mot demokratin, tar monopol på vad som är Ok att tycka eller att protestera mot och tokförklarar eller vill tysta dem vars åsikter de inte gillar, har vi då inte en situation där de själva ovetandes har blivit just dem de säger sig vilja skydda samhället mot? Är inte också åsiktsfascism en farlig typ av extremism?

Av: Michael Delavante
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article En liten guide till hur världen styrs Dikt: En slumpteoretiker tar bladet från munnen Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-09-12 07:26  Uppdaterad: 2011-09-12 07:26
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Att smutskasta dem som ifrågasätter leder alltid till att den som ljuger får bita på sura äpplet i slutändan.

Det stundar mörka tider.

Men.

Du kommer få se hur människankommer vaknar till för att man kan inte styra dem på samma sätt och med samma argument som man kunde på 30-50 talet.

Lol Om Bankmannen deklarerar att folket inte kan få någon mat i magen pga ekonomin så får densamme räkna med att folket kommer storma hans eget skafferi.

Förr var det liksom istället oneej vi har ingen mat pga ekonomin låt oss lägga oss ner och dö.

Idag är det istället vems är felet någon ska ha pisk.

Vilket iallafall kan ses som en liten framgång.

Poster Tråd
Ljus
Skriven: 2011-09-12 10:54  Uppdaterad: 2011-09-12 11:07
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Jag såg ett TV-program gjort av Mikeal Moore igår den 11/9 på TV4-Fakta, och till min förvåning så visades en mckt kritisk och intressant motbild av den "officiella" versionen om varför och vilka intressen som styrde detta INSIDE arbete.

Man kan säga att Bush administrattionen blev sas "tagna med byxorna nere" , men det var starka bilder på lemlästade vuxna o barn ifrån det Våldtagna Irak.
Jag tror att det hette: Fahrenheit 9/11, av Mikeal Moore. Han och Alex Jones, David Icke mfl är verkligen beundransvärda människor som trots hot levererar sanningar till "vanligt folk".

Tråkigt nog så upprepar sig detta Diaboliska verk i Afrikanska kontinenten nu med dessa falska massmediala hjärntvätts metoder att: Folket i Egypten, Tunisien, Syrien och Libyen behöver PLÖTSLIGT HJÄLP med att införa Demokrati(jag har ingenting emot riktig demokrat),- Bullshit detta handlar om USA:s och deras Prostituerade allierade i Väst som behöver mera Lebensraum" och Kontrollera och sno dessa länders naturresurser för att totalt kontrollera och domesticera Världsmakten och nu försöker de att även rasera både Dollarn och Euron (jag är inte för Euron) för att kunna införa en sk Världsvaluta och den kommer förmodligen att bli sas Elektronisk, föratt Folket inte skall ha någon form av kontroll över sina egna tillgångar, vi skall "få" dessa på Nåder av Makteliten.

Folk måste lyfta på ögonlocken och se vart "riktningarna" går och arbeta för en Motkraft.

Poster Tråd
Schassen
Skriven: 2011-09-12 10:59  Uppdaterad: 2011-09-12 10:59
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Hej, det finns de bland akademikerna som står upp:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2983

Schassen

Poster Tråd
OpenAgenda
Skriven: 2011-09-12 13:53  Uppdaterad: 2011-09-12 13:53
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Tack för länken Schassen. Intervjun med Terrence Fell förtjänar en plats på Vakens förstasida.

Poster Tråd
admin
Skriven: 2011-09-12 20:55  Uppdaterad: 2011-09-12 20:55
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Kommer!

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-09-12 21:15  Uppdaterad: 2011-09-12 21:16
 Ang: 9/11 och hotet mot det fria ordet
Allt som har en början har ett slut !
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå

Ekologiskt odlat är annorlunda på molekylnivå
Ekologiskt odlad mat efterfrågas allt mer. I takt med efterfrågan har utbudet ökat. Som konsument litar vi på de olika märkningarna och certifieringarna som finns. Men hur kan man vara säker på att märkningen är rätt? Forskaren Axel Mie vid Karolinska Institutet presenterar nu forskning från ett dansk-svenskt forskarlag som kan bevisa skillnader i den ämnesmässiga sammansättningen när man jämför ekologiskt och konventionellt odlade grödor.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

GlaxoSmithKline utreds för att ha mutat polska läkare

GlaxoSmithKline utreds för att ha mutat polska läkare
Den brittiska läkemedelsjätten GlaxoSmithKline (GSK) utreds av polska åklagare efter att en visselblåsare läckt uppgifter om att bolaget mutat läkare i landet.

Uppgifterna kommer från den förre detta GSK-försäljaren Jarek Wisniewski. Enligt honom betalade GSK flera läkare i Polen i utbyte mot att de skulle marknadsföra och sälja Seritide, världens kanske mest använda läkemedel mot astma.

Läs mer på nyadagbladet.se

Dokumentär-teater om geoengineering i Malmö: Al + Sr + Ba

Dokumentär-teater om geoengineering i Malmö: Al + Sr + Ba
Våren 2010 samlades forskare och vetenskapsmän ifrån hela världen, i San Diego USA, för att diskutera tekniker för artificiell manipulering av jordens klimat. Även kallat Geoengineering. Ett av förslagen som presenterades på detta möte var sprayningar av aluminium i atmosfären för att minska solens instrålning till jorden och på så sätt motverka global uppvärmning.

Människor över hela världen vittnar nu om att detta redan pågår och har pågått under flera år, utan vår vetskap.

Del 1: GIFTIG HIMMEL (kl. 19.00-20.00)

Del 2: PLUGGA UR THE MATRIX (kl. 20.20 – 21.00)
Del 2 är en praktisk workshop för de riktigt modiga själarna! Vi undersöker verktyg för att plugga ur the Matrix och ta tillbaka kraften! OBS! Del två kan du endast medverka i om du först deltagit i del ett.

Plats: Bastionen, Norra Vallgatan 28, Malmö
Premiär: 5 april kl 19.00
Följande visningar under april: 7,11,12,13,14,18 (kl 19.00 varje kväll)

Mer information och biljettbokning här

William Engdahl om sin forskning

William Engdahl om sin forskning
William Engdahl intervjuades under sitt besök i Stockholm av Henning Witte. Han går i intervjun in på hur eliten söker att kontrollera världen genom att bland annat ta kontroll över energi, mat och pengar.whitetv.se

Alternativvården och klappjakten i media - varför?

Alternativvården och klappjakten i media - varför?
En italiensk läkare vid namn Tullio Simoncini är cancerns gåta på spåren och har förstått att det är en form av svamp och att den enkelt kan behandlas med goda resultat.

Den cancerterapi som den konventionella vården erbjuder i världen räddar ca 50% av patienterna, medan Tullio Simoncinis behandling räddar ungefär 80%.

Detta har blivit uppmärksammat då Tullio Simoncini stödjer alternativterapeuter och andra vårdvägar. Tullio Simoncini kommer snart till Sverige för att hålla föredrag, lyft av alternativvårdssidan i Sverige.

Klicka här för att läsa vidare

EU planerar för imperium

EU planerar för imperium
I en brittisk statsvetares serie av rapporter bekräftas EU:s planer på att bli en stormakt med förebild från Halford Mackinders brittiska imperieideologi. De som har avslöjat detta är SolidarWerkstatt, en fredsorganisation i Österrike som har demonstrerat och protesterat många gånger mot EU:s och Natos nynazistiska kupp i Kiev. De berättade i sitt senaste nyhetsbrev om en forskare, vid namn James Rogers i Cambridge, som under de gångna åren publicerat en rad strategiska rapporter om EU:s imperieplanering.

Rogers deltar i en arbetsgrupp i EU som utvecklar en strategi för EU:s expansion. Det handlar om att skapa en framtid där EU är en "superstat ...och en global supermakt" med kontroll över det som Mackinder kallade "det eurasiska kärnlandet"- idén att den som styr över Eurasien styr världen. Redan år 2009 presenterades en del av dessa idéer i Europaparlamentet i form av ett memorandum. Avsikten bakom EU:s expansion är att återupprätta det gamla brittiska imperiet.

Klicka här
för att läsa vidare

Pedofiler, droger och pengar i Den Nya Världsordningen

Pedofiler, droger och pengar i Den Nya Världsordningen
I senaste Corbett Report går Corbett Report och Media Monarchy igenom färska artiklar som behandlar högt uppsatta personer i samhället med tvivelaktiga beteenden. Länkar till samtliga artiklar som tas upp i videon finns i videobeskrivningen på Youtube-klippets sida.

Ukrainas "demokratiska statskupp": Att döda civila för att åstadkomma regimskifte

Ukrainas "demokratiska statskupp": Att döda civila för att åstadkomma regimskifte
Med stöd från Washington har Ukrainas oppositionellt ledda "övergångsregering" ledda av parlamentets talesman Oleksandr Turchinov utfärdat en arresteringsorder mot den demokratiskt valde presidenten Viktor Yanukovych i vilken han anklagas för att ha beordrat "massmordet" på civila i de blodiga upploppen och konfrontationerna med polisstyrkor vid självständighetstorget Maidan.

Detta "massmord" som han anklagas för bär kännetecken från högerkanten och det nynazistiska partiet Svoboda, vilka stöds och finansieras genom diverse kanaler av USA och EU.

Klicka här för att läsa vidare

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014
I denna intervju går Alan Watt in på hur eliten skapat och styrt både kommunismen och kapitalismen i syfte att öka sin kontroll över världen och världens folk. Han tar också upp hur eliten leder människors tankar och handlingar genom massmedia, underhållningsindustrin, skola och tusentals tankesmedjor.

Lyssna på del 1 här och del 2 här

cuttingthroughthematrix.com

TED Talk: Edward Snowden

TED Talk: Edward Snowden
”Företagen måste anstränga sig för att skydda användarnas rättigheter.” ”Det är inte de här personerna vi vill ska ha ansvaret för vilken roll företagen spelar i ett fritt och öppet internet.”

Häromdagen framträdde världens just nu mest omtalade visselblåsare Edward Snowden i en intervju med ideella organisationen TED. Se hela intervjun här:

Inget samband mellan mättat fett och hjärtsjukdomar

Inget samband mellan mättat fett och hjärtsjukdomar
Enligt en ny stor studie som omfattade över 500 000 personer är inte mättat fett orsaken till hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns praktiskt taget inga skäl till att oroa sig över mättat fett, menar forskarna.

Forskarna skriver att aktuella bevis inte över huvud taget stödjer de riktlinjer som uppmuntrar till hög konsumtion av fleromättade fettsyror och låg förbrukning av mättade fetter. Dessutom blir inte folk som exempelvis äter mycket smör sjukare än andra, slår studien fast.

Läs mer på nyadagbladet.se

Alan Watt på The Patrick Timpone Show

Alan Watt på The Patrick Timpone Show
Alan Watt går bland annat ni på hur världen avsiktligt standardiseras och hur eliten under mycket lång tid har studerat hur människor fungerar och förfinat metoder för att kontrollera folk.

Lyssna på intervjun här

cuttingthroughthematrix.com

Ny bok om Ivar Kreuger bok av Nikola Majstrovic

Ny bok om Ivar Kreuger bok av Nikola Majstrovic
Den nya boken om Ivar Kreuger heter Sanningen bakom Kreuger-kraschen - Så fälldes en svensk gigant.

Det är en skrämmande läsning, då inte bara själva rånmordet och alla dessa lögner för att mörklägga det, är skakande, utan också att de flesta svenska massmedia och domstolarna redan på 1930-talet var lika korrupta då som idag.Läs mer på whitetv.se

NufffRespect - New World Order On Trial

NufffRespect - New World Order On Trial
En några år gammal video av NufffRespect vars riktiga namn är John Watkins. Likt både statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt har många toppolitiker världen för uttalat sig positivt om en ny världsordning. Den nya världsordningen som eliten vill ha ser ut att innebära en global slavstat där eliten styr i det dolda medan folket är utan egentlig makt.

Intervju med Dave Ratcliffe om JFK-mordet, 9/11, NSA och Snowden

Intervju med Dave Ratcliffe om JFK-mordet, 9/11, NSA och Snowden
Intervju med Dave Ratcliffe, en forskare som gjorde djupintervjuer med Fletcher Prouty, en av få Pentagoninsiders från Kennedyeran som talade ut och som var förebilden för överste X i JFK-filmen. Ratcliffe pratar om allt från JFK-mordet till 9/11, NSA och Snowden.

Lyssna på intervjun här

Riksdagens protokoll 1977/78: Om anledningen till svenskt deltagande i den s. k. Bilderberggruppen

Riksdagens protokoll 1977/78: Om anledningen till svenskt deltagande i den s. k. Bilderberggruppen
Med tanke på att frågan varit uppe tidigare på tapeten för snart 36 år sedan kan man tycka att fler borde ställa frågor till de svenska Bilderbergarna.

CARL-HENRIK HERMANSSON (vpk):
Herr talman! Jag tackar Thorbjörn Fälldin för svaret, som jag emellertid finner helt otillfredsställande. Det förhållandet att statsråd ur den tidigare socialdemokratiska regeringen deltagit i Bilderberggruppens konferenser kan inte vara något hållbart skäl för Thorbjörn Fälldin att också göra det. En ny regering behöver ju inte till varje pris upprepa den tidigare regeringens dumheter. Varje ny regering kan lätt, om historien visar, hitta på alldeles egna och nya dumheter. Min kritik gäller i lika mån tidigare statsråds och herr Fälldins deltagande i Bilderberggruppens möten.

Varför är vpk kritiskt mot att svenska regeringsmedlemmar deltar i dessa konferenser anordnade av den s. k. Bilderberggruppen? Avgörande är att det handlar om slutna konferenser av en subjektivt utvald maktelit i den kapitalistiska världen.

Läs mer på defria.se

Vikten av skönhet

Vikten av skönhet
Filosofen Roger Scruton presenterar en provokativ essä om vikten av skönhet i konst och mer allmänt - i våra liv.

På 20-talet vände man ryggen till mot skönhet menar Scruton. Konst, arkitektur och musik har blivit en trend av fulhet, som leder oss in i en andlig öken.

Genom att citera filosofer som Platon och Kant, samt genom samtal med konstnärerna Michael Craig-Martin och Alexander Stoddart, analyserar Scruton var konsten gick fel och presenterar sina egna passionerade argument för att återställa skönhet till sin traditionella ställning som centrum för vår civilisation. Hade du frågat människor mellan 1750 och 1930 och bett dem beskriva syftet med poesi, konst eller musik hade de svarat - skönhet.

Och om du hade bett om poängen med skönhet hade du fått höra att skönhet är en värdering, lika viktigt som sanning och godhet. På 20-talet slutade skönhet att vara viktigt . Konstens ökande syfte blev då att störa och bryta moraliska tabun. Det viktigaste blev att vara originell och originaliteten bekostades av vilka moraliska kostnader som helst.

Inte bara har konsten gjort en kult av fulhet , arkitektur också har blivit själlös och steril och det är inte bara den fysiska miljön som har blivit fult. Vårt språk, vår musik och våra seder har ökat dramatiskt, den har blivit alltmer självcentrerad och provocerande. Som om skönhet och god smak inte är värd en central plats i våra liv.

Förlorar vi skönhet som värdering finns det en risk att vi med det förlorar livets mening.