vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Nyheter > Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Published by Jin83 on 2011-04-09 (3815 reads)
Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA
Allmänheten äger inte tillträde till jättekonferensen INET, som just nu går av stapeln i USA. Under närmast total mediatystnad träffas ledande vänsterprofiler, finanssocialister och globalister för att förbereda en "ny världsordning" och "global valuta" under ledning av den kontroversielle vänstermiljardären George Soros.

Den 1 juli 1944, mitt under ett brinnande världskrig, träffades representanter för de allierade i den amerikanska småstaden Bretton Woods i New Hampshire för att planera hur den globala ekonomin skulle organiseras när kriget mot Nazityskland väl var vunnet.

Konferensen ledde till skapandet av Världsbanken, Internationella valutafonden och det så kallade Bretton Woods-systemet, som gick ut på att dollarn blev världens reservvaluta och att USA garanterade varje dollar med en viss mängd guld.

Idag, snart 67 år senare, är det dags igen. Den 8 till 11 april håller vänstermiljardären George Soros en ny konferens i Bretton Woods, denna gång tillsammans med finanssocialister och globalister som handplockats ur den västerländska finans- och makteliten.

Planen med konferensen sägs vara att avskaffa dollarn som reservvaluta i världen samtidigt som man behåller kontrollen över människors pengar genom att införa en global valuta i dollarns ställe.

Finansvänstern dominerar
De som förespråkar en valuta utan statlig påverkan, såsom guld eller silvermynt, är inte välkomna på konferensen. Bland mötesdeltagarna finns inte en enda anhängare av den så kallade österrikiska skolan representerad. Istället dominerar den liberala finansvänstern, som idag övergett den ekonomiska marxismen till förmån för den så kallade keynesianismen, som går ut på att staten och bankerna får en mycket stor makt över människors pengar och en möjlighet att skapa inflation.

”Ny världsordning”
En av mötesdeltagarna är Sveriges tidigare handelsminister Leif Pagrotsky (S). Han gör ingen hemlighet av vad man planerar på den kontroversiella konferensen:

”Skall bygga vidare på Keynes och 1944 års världsordning!”, utbrister Pagrotsky på Twitter när någon frågar vad han gör i Bretton Woods.

Och blyg är Pagrotsky inte. ”Vi skall prata om det”, svarar han kort när någon frågar om de planerar att byta ut dollarn som reservvaluta i världen.

Stort hemlighetsmakeri
Bland deltagarna i Bretton Woods finns en rad tunga politiker, bland annat Storbritanniens tidigare premiärminister Gordon Brown. Ändå är det svårt att hitta en enda rad om konferensen i media, och i svensk press har det varit helt tyst.

En förklaring till tystnaden kan vara att representanter för Reuters, Financial Times, NPR, PBS, Washington Post och andra etablerade medier istället för att granska händelsen själva deltar som talare på konferensen. Det tror i alla fall journalisten och mediakritikern Dan Gainor i sin kolumn på Fox News.

Originalartikel
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Amerikansk kongresskvinna rapporterar om Natos krig mot Libyen Obama deception och Fall of the republic på Öppna Kanalen Göteborg lördag 2/4 Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Nicco
Skriven: 2011-04-09 17:04  Uppdaterad: 2011-04-09 17:04
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Hissa ner alex jones från en helikopeter hängandes i vajjer med megafon

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-09 19:21  Uppdaterad: 2011-04-09 19:21
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Frågade en valuta handlare idag om mötet.

Han var mycket väl medveten om den.

Han sa till mig.

Den globala valutan för tillfället är dollar.

Poster Tråd
Kammler
Skriven: 2011-04-09 19:55  Uppdaterad: 2011-04-09 19:55
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Att "våran" Pagrotsky tillhör de självutvalda, liksom Soros, samt att de som satt o dreglade o planerade 1944 över hur dom skulle suga ur folk deras pengar, är bara så ni vet, en ren tillfällighet.
Allt annat är helt grundlös antisemitisk konspirationsteori.
Att dra fram faktumet att Tyskland 1933 frigjorde sig ifrån de självutvaldas banksystem är absolut något som inte har med saken att göra, och nämn för jehovas skull inte att den judiska världskongressen förklarade Tyskland heligt krig (flera gånger 1933) på grund av denna tyska frigörelse från banksystemen.
1945, så var ju ordningen återställd och Tyskland sugs åter ur, precis som alla andra.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:28  Uppdaterad: 2011-04-09 23:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Men Tyskland BEVISADE att det blev ordning på landets ekonomi - i meningen att på ca tre år så blev D-marken Europas starkaste valuta - efter att därföre ha varit en av världens sämsta.

D-marken behöll sin växelkurs-styrka under hela kriget.

Hade Tyskland av segrarmakterna tillåtits att fortsatt trycka sina egna pengar - istället för att få Marschall-slantarna - så hade säkert Tysklands återuppbyggnad efter kriget bara tagit några få år - mot att det som nu - fortfarande ej är färdigt - med tanke på forna Östtyskland.

Lite mer om detta i sak HÄR.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:22  Uppdaterad: 2011-04-10 21:22
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Under kriget hade Tyskland Reichsmark och inte D-mark. Det som retade de Allierade framförallt var att Tyskland försökte knyta pengar till arbete och inte guld eller skulder och att de genomförde bytesaffärer.
D-marken föddes under ett dåligt tecken då man började ett nytt pyramidspel; det var bara att det inte märks i början. Senare förlorade även D-marken över 80% av sin köpkraft. Men det var inget mot Euron som redan förlorat över 50% av sin köpkraft. De officiella inflationssiffror är lögn. Det som var bra under D-mark tiden var att Bundesbank (motsvarigheten till Riksbanken) var helt oberoende och stark; något som Tyskland inte fick gehör för när ECB föddes.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:14  Uppdaterad: 2011-04-09 23:14
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Jo... - den globala BankingLigans räntebluff rullar ju oförtrutet vidare, tyvärr tyvärr... - trots att det är så jävla enkelt att få stopp på det faenstyget.

”Den lätta konsten att göra pengar !” - Svd 30 maj 2010 - styrks ju starkt av videon CIA Officer Explains New World Order's Demise och videon The Crime of the Canadian Banking System.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-10 11:25  Uppdaterad: 2011-04-10 11:25
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Kammler, dom du nämner är lika judiska som Dick Chaney Donald Rumbsfeldt George w Bush är kristna.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:28  Uppdaterad: 2011-04-10 21:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Vi måste förhindra att världen får ett nytt pyramidspel med en ny världsvaluta och en Centralbank för hela världen (som då blir starkare än den vi redan har i Basel: BIS). Sprid då gärna mina finansreformförslag under den "Vita Skolan", se längre ner på Vaken eller hämta texten på 27 sidor gratis på www.whitetv.se.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:33  Uppdaterad: 2011-04-10 21:33
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Problemet är att den Österrikiska Skolan också leder till elände och lanseras av samma krafter som det keynesianska systemet. Se närmare om den Österrikiska Skolan på www.whitetv.se under Räddning ur finanskrisen.

Poster Tråd
cat
Skriven: 2011-04-12 18:17  Uppdaterad: 2011-04-12 18:17
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
är det ameron som ska göra sitt intåg!!! håller med första inlägget, men klona honom så att det finns obegränsad mängd alex jonesar

Poster Tråd
Parsifal
Skriven: 2011-04-12 22:35  Uppdaterad: 2011-04-12 22:35
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Wijkman och Rockström har slagit ihop sina påsar:
http://www.theclimatescam.se/2011/03/ ... ckstrom-i-svd-brannpunkt/

Börjar prata om globala lösningar...
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 5000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

Varje år samlas vi på norra Öland där stränderna är långa och sanden vit. Där firar vi sommaren och möter både nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 40.000-43.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna

"Konspirationsteori"-benämningen: Kraftfullt verktyg för media-desinformation och politisk diskurs kognitiv infiltration för massorna
Den 18 mars, 2014 släppte Cass Sunstein sin senaste samling essäer, "Konspirationsteorier och andra farliga idéer". Likt hans tidigare arbete är denna riktad mot gemene man, och den prominenta Harvard-professorn, tidigare ansvarig för Obamas lagstiftning samt rådgivare till NSA pekar på ett stort antal påstådda faror orsakade av "rationella människor" som låter sig påverkas av "handikappade epistemologier." Vad Sunstein inte kan förklara i sin senaste utspel av mild auktoritarism är hur termen "konspirationsteori" har fått massivt stöd från redaktörer inom vissa stora aktörer på den kommersiella mediemarknaden.

Klicka här
för att läsa vidare

Alan Watt på Reality Bytes Radio, april 2014

Alan Watt på Reality Bytes Radio, april 2014
Alan Watt beskriver i denna intervju en del av propagandisterna som arbetat för eliten så som HG Wells och Bertrand Russell. Han går även in på hur eliten arbetat för att skapa dysfunktionella individer och bryta ned familjen i syfte att öka sin kontroll över mänskligheten.

Lyssna på intervjun här

cuttingthroughthematrix.com

William Engdahl om sin forskning

William Engdahl om sin forskning
William Engdahl intervjuades under sitt besök i Stockholm av Henning Witte. Han går i intervjun in på hur eliten söker att kontrollera världen genom att bland annat ta kontroll över energi, mat och pengar.whitetv.se

Alan Watt på Truth Frequency Radio

Alan Watt på Truth Frequency Radio
Alan Watt går i denna intervju in på bland annat hur massmedia används för att distrahera folket och hur eliten medvetet vill minska jordens befolkning både genom propaganda och dolda vetenskapliga metoder.

Lyssna här på del 1 och del 2 av intervjun

Alternativvården och klappjakten i media - varför?

Alternativvården och klappjakten i media - varför?
En italiensk läkare vid namn Tullio Simoncini är cancerns gåta på spåren och har förstått att det är en form av svamp och att den enkelt kan behandlas med goda resultat.

Den cancerterapi som den konventionella vården erbjuder i världen räddar ca 50% av patienterna, medan Tullio Simoncinis behandling räddar ungefär 80%.

Detta har blivit uppmärksammat då Tullio Simoncini stödjer alternativterapeuter och andra vårdvägar. Tullio Simoncini kommer snart till Sverige för att hålla föredrag, lyft av alternativvårdssidan i Sverige.

Klicka här för att läsa vidare

Fortfarande tyst i svensk massmedia om Turkiets planerade falskflaggattack

Fortfarande tyst i svensk massmedia om Turkiets planerade falskflaggattack
Det har flitigt rapporterats i svensk massmedia om hur Turkiet blocket Youtube p.g.a. ett läckt samtal från Turkiets regering. Ännu har de dock inte gått in på innehållet i det läckte samtalet där Turkiets regering diskuterat hur det kan utföra en falskflaggattack mot det egna landet för att skylla på Syrien i syfte att invadera Syrien.

Pedofiler, droger och pengar i Den Nya Världsordningen

Pedofiler, droger och pengar i Den Nya Världsordningen
I senaste Corbett Report går Corbett Report och Media Monarchy igenom färska artiklar som behandlar högt uppsatta personer i samhället med tvivelaktiga beteenden. Länkar till samtliga artiklar som tas upp i videon finns i videobeskrivningen på Youtube-klippets sida.

Massmedia berättade inte om hur Turkiets regering planerade en falskflaggattack i syfte att invadera Syrien

Massmedia berättade inte om hur Turkiets regering planerade en falskflaggattack i syfte att invadera Syrien
Turkiets regering avslöjades genom ett läckt samtal när de planerade att utföra en terrorattack själva för att få en ursäkt att invadera Syrien. Massmedia rapporterade inte om detta utan fokuserade på att Turkiets premiärminister Erdogan blockerade Youtube p.g.a. läckan, istället för att berätta om det viktiga innehållet i läckan.Läs mer på zerohedge.com

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014

Alan Watt på Reality Bytes Radio mars 2014
I denna intervju går Alan Watt in på hur eliten skapat och styrt både kommunismen och kapitalismen i syfte att öka sin kontroll över världen och världens folk. Han tar också upp hur eliten leder människors tankar och handlingar genom massmedia, underhållningsindustrin, skola och tusentals tankesmedjor.

Lyssna på del 1 här och del 2 här

cuttingthroughthematrix.com

Alan Watt på The Patrick Timpone Show

Alan Watt på The Patrick Timpone Show
Alan Watt går bland annat ni på hur världen avsiktligt standardiseras och hur eliten under mycket lång tid har studerat hur människor fungerar och förfinat metoder för att kontrollera folk.

Lyssna på intervjun här

cuttingthroughthematrix.com

Ny bok om Ivar Kreuger bok av Nikola Majstrovic

Ny bok om Ivar Kreuger bok av Nikola Majstrovic
Den nya boken om Ivar Kreuger heter Sanningen bakom Kreuger-kraschen - Så fälldes en svensk gigant.

Det är en skrämmande läsning, då inte bara själva rånmordet och alla dessa lögner för att mörklägga det, är skakande, utan också att de flesta svenska massmedia och domstolarna redan på 1930-talet var lika korrupta då som idag.Läs mer på whitetv.se

William Engdahl om situationen i Ukraina

William Engdahl om situationen i Ukraina
William Engdahl går igenom den historiska situationen i Ukraina, kuppen som ägde rum, frågorna kring krypskyttarna i Kiev samt massmedia lögner.

NufffRespect - New World Order On Trial

NufffRespect - New World Order On Trial
En några år gammal video av NufffRespect vars riktiga namn är John Watkins. Likt både statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt har många toppolitiker världen för uttalat sig positivt om en ny världsordning. Den nya världsordningen som eliten vill ha ser ut att innebära en global slavstat där eliten styr i det dolda medan folket är utan egentlig makt.

The United Awakening Peace Strategy

The United Awakening Peace Strategy
Se den nya filmen "United Awakening" producerad av vakens grundare Mikael och hans fru Indra. Filmen är ett resultat av många års studier av makteliten och summerar den förståelse som de har kommit till. Filmen innehåller även en strategi för hur vi kan arbeta för att lösa våra problem och göra oss fria. Se hela filmen på UniteAwake.com.Läs mer

Alan Watt på Reality Bytes Radio

Alan Watt på Reality Bytes Radio
Alan Watt beskriver hur världen styrs och vad det innebär för mänskligheten. Han berättar om flera organisationer som genom historien har styrt i det dolda, bland annat Royal Institute of International Affairs, Club of Rome och Council of Foreign Relations. Han går även in på hur eliten manipulerar folks beteende och hela det ekonomiska systemet.

Lyssna på del ett och två av intervjun

Alan Watts hemsida: cuttingthroughthematrix.com

Priset för din fotboja

Priset för din fotboja
Människan är det enda djuret som måste betala för att leva. Dagens rationella samhällssystem är fotbojan som håller dig som slav. Priset på varor och tjänster är till stor del ett resultat av detta dysfunktionella system.

Eliten i antikens romarrike skulle vara avundsjuka på dagens slavsystem. Dagens människor arbetar villigt utan att vara medvetna om att de är slavar på samma sätt som dåtidens. Gamla tidens slavar var åtminstone medvetna om sin situation.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på palbergstrom.com