vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Nyheter > Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Published by Jin83 on 2011-04-09 (3911 reads)
Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA
Allmänheten äger inte tillträde till jättekonferensen INET, som just nu går av stapeln i USA. Under närmast total mediatystnad träffas ledande vänsterprofiler, finanssocialister och globalister för att förbereda en "ny världsordning" och "global valuta" under ledning av den kontroversielle vänstermiljardären George Soros.

Den 1 juli 1944, mitt under ett brinnande världskrig, träffades representanter för de allierade i den amerikanska småstaden Bretton Woods i New Hampshire för att planera hur den globala ekonomin skulle organiseras när kriget mot Nazityskland väl var vunnet.

Konferensen ledde till skapandet av Världsbanken, Internationella valutafonden och det så kallade Bretton Woods-systemet, som gick ut på att dollarn blev världens reservvaluta och att USA garanterade varje dollar med en viss mängd guld.

Idag, snart 67 år senare, är det dags igen. Den 8 till 11 april håller vänstermiljardären George Soros en ny konferens i Bretton Woods, denna gång tillsammans med finanssocialister och globalister som handplockats ur den västerländska finans- och makteliten.

Planen med konferensen sägs vara att avskaffa dollarn som reservvaluta i världen samtidigt som man behåller kontrollen över människors pengar genom att införa en global valuta i dollarns ställe.

Finansvänstern dominerar
De som förespråkar en valuta utan statlig påverkan, såsom guld eller silvermynt, är inte välkomna på konferensen. Bland mötesdeltagarna finns inte en enda anhängare av den så kallade österrikiska skolan representerad. Istället dominerar den liberala finansvänstern, som idag övergett den ekonomiska marxismen till förmån för den så kallade keynesianismen, som går ut på att staten och bankerna får en mycket stor makt över människors pengar och en möjlighet att skapa inflation.

”Ny världsordning”
En av mötesdeltagarna är Sveriges tidigare handelsminister Leif Pagrotsky (S). Han gör ingen hemlighet av vad man planerar på den kontroversiella konferensen:

”Skall bygga vidare på Keynes och 1944 års världsordning!”, utbrister Pagrotsky på Twitter när någon frågar vad han gör i Bretton Woods.

Och blyg är Pagrotsky inte. ”Vi skall prata om det”, svarar han kort när någon frågar om de planerar att byta ut dollarn som reservvaluta i världen.

Stort hemlighetsmakeri
Bland deltagarna i Bretton Woods finns en rad tunga politiker, bland annat Storbritanniens tidigare premiärminister Gordon Brown. Ändå är det svårt att hitta en enda rad om konferensen i media, och i svensk press har det varit helt tyst.

En förklaring till tystnaden kan vara att representanter för Reuters, Financial Times, NPR, PBS, Washington Post och andra etablerade medier istället för att granska händelsen själva deltar som talare på konferensen. Det tror i alla fall journalisten och mediakritikern Dan Gainor i sin kolumn på Fox News.

Originalartikel
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Amerikansk kongresskvinna rapporterar om Natos krig mot Libyen Obama deception och Fall of the republic på Öppna Kanalen Göteborg lördag 2/4 Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Nicco
Skriven: 2011-04-09 17:04  Uppdaterad: 2011-04-09 17:04
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Hissa ner alex jones från en helikopeter hängandes i vajjer med megafon

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-09 19:21  Uppdaterad: 2011-04-09 19:21
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Frågade en valuta handlare idag om mötet.

Han var mycket väl medveten om den.

Han sa till mig.

Den globala valutan för tillfället är dollar.

Poster Tråd
Kammler
Skriven: 2011-04-09 19:55  Uppdaterad: 2011-04-09 19:55
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Att "våran" Pagrotsky tillhör de självutvalda, liksom Soros, samt att de som satt o dreglade o planerade 1944 över hur dom skulle suga ur folk deras pengar, är bara så ni vet, en ren tillfällighet.
Allt annat är helt grundlös antisemitisk konspirationsteori.
Att dra fram faktumet att Tyskland 1933 frigjorde sig ifrån de självutvaldas banksystem är absolut något som inte har med saken att göra, och nämn för jehovas skull inte att den judiska världskongressen förklarade Tyskland heligt krig (flera gånger 1933) på grund av denna tyska frigörelse från banksystemen.
1945, så var ju ordningen återställd och Tyskland sugs åter ur, precis som alla andra.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:28  Uppdaterad: 2011-04-09 23:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Men Tyskland BEVISADE att det blev ordning på landets ekonomi - i meningen att på ca tre år så blev D-marken Europas starkaste valuta - efter att därföre ha varit en av världens sämsta.

D-marken behöll sin växelkurs-styrka under hela kriget.

Hade Tyskland av segrarmakterna tillåtits att fortsatt trycka sina egna pengar - istället för att få Marschall-slantarna - så hade säkert Tysklands återuppbyggnad efter kriget bara tagit några få år - mot att det som nu - fortfarande ej är färdigt - med tanke på forna Östtyskland.

Lite mer om detta i sak HÄR.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:22  Uppdaterad: 2011-04-10 21:22
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Under kriget hade Tyskland Reichsmark och inte D-mark. Det som retade de Allierade framförallt var att Tyskland försökte knyta pengar till arbete och inte guld eller skulder och att de genomförde bytesaffärer.
D-marken föddes under ett dåligt tecken då man började ett nytt pyramidspel; det var bara att det inte märks i början. Senare förlorade även D-marken över 80% av sin köpkraft. Men det var inget mot Euron som redan förlorat över 50% av sin köpkraft. De officiella inflationssiffror är lögn. Det som var bra under D-mark tiden var att Bundesbank (motsvarigheten till Riksbanken) var helt oberoende och stark; något som Tyskland inte fick gehör för när ECB föddes.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:14  Uppdaterad: 2011-04-09 23:14
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Jo... - den globala BankingLigans räntebluff rullar ju oförtrutet vidare, tyvärr tyvärr... - trots att det är så jävla enkelt att få stopp på det faenstyget.

”Den lätta konsten att göra pengar !” - Svd 30 maj 2010 - styrks ju starkt av videon CIA Officer Explains New World Order's Demise och videon The Crime of the Canadian Banking System.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-10 11:25  Uppdaterad: 2011-04-10 11:25
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Kammler, dom du nämner är lika judiska som Dick Chaney Donald Rumbsfeldt George w Bush är kristna.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:28  Uppdaterad: 2011-04-10 21:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Vi måste förhindra att världen får ett nytt pyramidspel med en ny världsvaluta och en Centralbank för hela världen (som då blir starkare än den vi redan har i Basel: BIS). Sprid då gärna mina finansreformförslag under den "Vita Skolan", se längre ner på Vaken eller hämta texten på 27 sidor gratis på www.whitetv.se.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:33  Uppdaterad: 2011-04-10 21:33
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Problemet är att den Österrikiska Skolan också leder till elände och lanseras av samma krafter som det keynesianska systemet. Se närmare om den Österrikiska Skolan på www.whitetv.se under Räddning ur finanskrisen.

Poster Tråd
cat
Skriven: 2011-04-12 18:17  Uppdaterad: 2011-04-12 18:17
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
är det ameron som ska göra sitt intåg!!! håller med första inlägget, men klona honom så att det finns obegränsad mängd alex jonesar

Poster Tråd
Parsifal
Skriven: 2011-04-12 22:35  Uppdaterad: 2011-04-12 22:35
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Wijkman och Rockström har slagit ihop sina påsar:
http://www.theclimatescam.se/2011/03/ ... ckstrom-i-svd-brannpunkt/

Börjar prata om globala lösningar...
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 7000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.


Anarchos förlag & evenemang finns nu åter på Facebook – hitta och gilla oss där!

BilDelar-Online.SE

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.









Vaken.se har cirka 40.000-50.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Flight MH17 - Vad du inte får veta

Flight MH17 - Vad du inte får veta
StormCloudsGathering går i denna video igenom stora delar av den information om flight MH17 och konflikten i Ukraina som inte kommer fram i västmedia.

Maj-Britt Theorin om Geoengineering

Maj-Britt Theorin om Geoengineering
En intervju med Maj-Britt Theorin från 2013 av Canal 2nd Opinion. Värd att lyssna på. Kan hon ta det på allvar kan mainstream media och andra i ledande ställning. Hjälp till att skapa klarhet. Den som inte vill det har något att dölja. En logisk och relevant slutsats.



palbergstrom.com

Torbjörn Sassersson talar om Newsvoice.se

Torbjörn Sassersson talar om Newsvoice.se
Mikael Cromsjö från Vaken.se besöker Torbjörn Sassersson på Newsvoice.se. Vi seglar en dag i Stockholms skärgård och passar på att prata om svensk alternativmedia. Torbjörn startade sitt engagemang för runt fem år sedan och driver idag en egen webbtidning. Hans skarpa artiklar har gjort att Vaken.se har återpublicerat mycket av hans arbete.

USA erkänner att bevisen om det malaysiska planet MH17 är baserat på youtube-videor och inlägg i sociala medier

USA erkänner att bevisen om det malaysiska planet MH17 är baserat på youtube-videor och inlägg i sociala medier
AP-reportern Matt Lee fick Marie Harf från USAs statsdepartement att erkänna att bevisen de släppt publikt inte rör sig om annat än youtube-videor och inlägg i sociala medier.

Obamaadministrationen fortsätter att upprepa sin bild av som hände Malaysia Airlines flight MH17 med större säkerhet (och ofta olika detaljer) var dag.



Läs mer på infowars.com

Infowars: Bevis om att det störtade malaysiska planet var en falskflaggattack

Infowars: Bevis om att det störtade malaysiska planet var en falskflaggattack
Mindre än ett dygn efter det förödande attacken som fick Malaysian Airlines Flight MH17 att störta så vill massmedia och många politiker i väst att vi ska tro att Ryssland eller separatisterna i Ukraina ligger bakom attacken. Infowars går igenom hur det hela ser ut att vara en falskflaggattack.

Ukraina: Illdåd utförda av det USA-sponsrade ukrainska nationalgardet

Ukraina: Illdåd utförda av det USA-sponsrade ukrainska nationalgardet
Denna video visar illdåd utförda i östra Ukraina. Massmedia granskar inte detta. Ukrainas nationella garde som stöds av väst kontrolleras av nynazister med nazistemblem.

Film: The Turning Point

Film: The Turning Point
Denna film berättar om hur Bilderberg-gruppen skapades och makten de utövar. Vi får även se hur alternativmedia bevakar mötet medan massmedia i stort ignorerar mötet och till med finansierar det och deltager.

Journalisten "Mats": Gå ur Vaken.se:s Facebook-grupp eller bli stämplad! - Har den moderna journalistens roll har blivit förföljelse och åsiktsregistrering?

Journalisten "Mats": Gå ur Vaken.se:s Facebook-grupp eller bli stämplad! -  Har den moderna journalistens roll har blivit förföljelse och åsiktsregistrering?
I partiet Enhets Facebook-grupp har en journalist vid namn "Mats" kontaktat en vän och bett denne gå ur Vaken.se:s Facebook-grupp av olika orsaker. Ni kommer nu att få läsa en skrämmande skildring av hur dagens journalister jobbar med utpressning och åsiktsregistrering, samt att källkritik och yrkesetik verkar vara som helt bortblåsta. Är detta vad samhället har att vänta? Journalister som utpressar sina vänner och medvetet sprider falsk information för att skapa opinion mot alternativmedia?

Vaken.se firar idag 10 år!

Vaken.se firar idag 10 år!
För 10 år sedan idag, startade Mikael Cromsjö Vaken.se. Målet med hemsidan var att belysa information som var svårtillgänglig för den vanliga människan, sådan information som vanlig media ofta inte vågade eller ville belysa. 2004 var frågan om 9/11 som ett insiderjobb fortfarande rykande aktuell och blev därför huvudfrågan några år framöver för de flesta som bidrog med artiklar och information till sajten.

Ju fler människor som började engagera sig med sajten, desto fler ämnen börjades det tas upp på sidan. Hemliga sällskap med tvivelaktiga agendor såsom frimurare, Bilderberggruppen, Trilateral Commission, m.fl. Frågan om skadliga ämnen i vaccin blev aktuell 2009 vid medias upphajpning av pandemihotet från fågelinfluensan, sedan svininfluensan. Vi satsade då på bredare front med aktivism och informationskampanjer om farorna med Pandemrix m.fl vaccin -- som visade sig sen vara korrekt och succén med vår kampanj var ett faktum.

Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Uppsala Nya Tidning, Sydsvenska Dagbladet, EXPO (bara för att nämna några) skrev artiklar om oss och SVT och TV4 tog upp våra infokampanjer mot HPV-vaccinet som blev en enorm succé som förhoppningsvis räddat många unga tjejer från men för livet och kanske t.o.m från en för tidig död.

Klicka på läs mer nedan för att läsa hela artikeln.

Bråvalla-festivalen kontantlös i år - katastrof första dagen

Bråvalla-festivalen kontantlös i år - katastrof första dagen
Ledningen för Bråvalla-festival har skrutit i media om att de var den första kontantlösa festivalen. Nu på premiärdagen har hela systemet visat sig vara katastrof från början till slut - försäljare på området har inte kunnat ta betalt via RFID-chippet som besökarna skulle få ladda på med pengar, så de slapp bära runt på kontanter och kreditkort.

Nu hotar försäljarna att börja ta betalt med kontanter istället, vilket de enligt kontraktet med Bråvalla-festivalen är strikt förbjudna att göra. Endast RFID-chip systemet får användas.

Ännu en gång visar sig kontantlösa system vara mer problem än en god lösning. Och har någon undersökt hur säkert detta system är ur säkerhetsteknisk synpunkt? Vem säger inte att en duktig hacker kan länsa festivalbesökares påladdade "krediter" i RFID-chippet som de har på sin handled.

USA-sponsrad terrorism i Irak och "konstruktivt kaos i Mellanöstern"

USA-sponsrad terrorism i Irak och "konstruktivt kaos i Mellanöstern"
Irak är förstasidesnyheter igen. Och återigen är bilden som presenteras för oss via västmedia en blandning av halvsanningar, lögner, desinformation och propaganda. Massmedia berättar inte att USA stöder båda sidor i Irak-konflikten. Washington stöder officiellt den Irakiska shiitiska regeringen, medan man samtidigt i hemlighet tränar, beväpnar och finansierar den sunni-islamistiska staten i Irak och Syrien (ISIS). Att stödja inflödet av terroristbrigader i Irak är lika med utländsk aggression, men massmedia berättar för dig att Obama-administrationen är "oroade" över terroristernas handlingar.

Klicka här för att läsa vidare

Vaken firar 10 år den 11:e juli 2014 - över 7000 medlemmar i facebook-gruppen och 2000 likes på facebook-sidan redan uppnått. Stort tack!

Vaken firar 10 år den 11:e juli 2014 - över 7000 medlemmar i facebook-gruppen och 2000 likes på facebook-sidan redan uppnått. Stort tack!
Vi vill tacka alla läsare och användare av vaken.se eftersom ni lyckats fixa 2000 likes innan den 11:e juli 2014 då vi fyller 10 år. Just nu är det också över 7000 personer i Facebookgruppen och den ökar väldigt fort. Oroa er inte över vårt envisa prat om facebook, vi har självdistans till det hela och räknar med att facebook är borta om 10 år samtidigt som Vaken planerar sitt 20 års firande.

Vaken kommer under sommaren göra utskick av böcker och dokumentärfilmer som gåvor till politiker, musiker, författare, kulturpersonligheter, vetenskapsmän, mediafolk, kändisar mfl. En stor samling böcker av olika typer är inköpta från närliggande förlag och dessa kommer vi donera till dessa människor i utbildningssyfte. Det rör sig om allt mellan Vaccin, 9-11, Bilderberg, Världsordningen, Läkemedelsindustrin m.m. Om du själv har tankar på någon person som bör få en sådan här sommargåva, så skicka gärna ett mail med namn och motivering till info@vaken.se.

Manning: Amerikaner förda bakom ljuset om Irak från början

Manning: Amerikaner förda bakom ljuset om Irak från början
Chelsea Manning, före detta Bradley Manning, skriver i en artikel i New York Times att amerikaner blivit förda bakom ljuset om Irak från början. Han säger sig vara chockad över att USAs militär deltog i korruptionen som omgav valet och att detta inte kommit till amerikaners kännedom.

Vi gör klokt i att ta all information från mainstream media rörande det som nu sker i Irak och terrorgruppen ISIS med en nypa salt.

palbergstrom.com

Tillbakablick: SVT Agenda fällda av Granskningsnämnden för bristande saklighet gällande vaken.se (2011) - SVT Agenda Försökte fabricera och tillskriva vaken.se påståendet: "judarna ska ta över världen" men avslöjades.

Tillbakablick: SVT Agenda fällda av Granskningsnämnden för bristande saklighet gällande vaken.se (2011) - SVT Agenda Försökte fabricera och tillskriva vaken.se påståendet: "judarna ska ta över världen" men avslöjades.
En epokavgörande händelse i vaken.se:s historia. I år firar vaken.se 10 år som en av Sveriges mest kraftfulla alternativa nyhetsmedier som publicerar de nyheter som aldrig visas eller får utrymme i vanlig massmedia.

Här gör vi en återblick till 2011 då SVT Agenda fälldes av granskningsnämnden för bristande saklighet. SVT försökte tillskriva vaken.se fabricerade teorier om "judarna ska ta över världen". Detta var i direkta fotspår från tidigare media som också försökt göra liknande saker mot vaken.se. Vad som var avgörande i denna händelse var hur det då avslöjades hur all annan skildring som tidigare gjorts om vaken.se stod på en väldigt svag grund och huvudsakligen kunde liknas vid förtal. Det är både tidskriften EXPO, Tidningen Focus och flera andra som försökt fabricera denna falska bild av vaken.se och antisemitism.

Är traditionell massmedia så rädda för alternativ massmedia att dom faller till så låg nivå som förtal om ämnen som inte ens berör vaken.se. Granskningsnämnden gjorde sitt jobb och fällde SVT för bristande saklighet. De tidigare publikationer borde följa i SVT Agendas fotspår och be om ursäkt för sina falska påståenden om vaken.se. Det har gått tre år och dessa ursäkter och klargöranden om påhittad antisemitism från expo lyser med sin frånvaro.

Vaken.se är mot all from av rasism och främlingsfientlighet och har under 10 år haft som mål att stödja alla människor, oavsett kön, etnicitet eller religion att få kunskap och frihet genom att delge kritisk information som tidigare varit svårtillgänglig för allmänheten.




FAQ - Vanligt ställda frågor om VAKEN.SE

Dinesh D'Souza talar ut om tyranni

Dinesh D'Souza talar ut om tyranni
Dinesh D'Souza senaste dokumentärfilm heter 2016 Obamas America

Relaterat: Runt omkring i Amerika, så förbereder sig polismyndigheter för ett inbördeskrig

Infowars diskuterar Bilderberg 2014

Infowars diskuterar Bilderberg 2014
David Knight och Paul Jospeh Watson från Infowars samt Richie Allen från People's Voice, diskuterar Bilderberg 2014. De såg det som en framgång att Bilderberg-gruppen tvingats vara mer öppna pga den stora uppmärksamheten kring de tidigare nästan totalt hemliga mötena. De beklagade dock att det var få aktivister på plats och gissade på att det var pga att mötet hölls i Norden där folk inte gärna publikt utmanar makteliten.

Vaken når ut till alltfler svenskar

Vaken når ut till alltfler svenskar
Vi har under året sett en stadigt uppåtgående trend av intresset för Vaken och informationen vi förmedlar. Detta har märkt i antalet besökare till hemsidan, antalet medlemmar i vår facebook-grupp och ranking av sidan.

Under april och maj var vi nästan uppe i 50.000 unika besökare (ip-adresser), vår facebookgrupp har nu över 6600 medlemmar. När vi jämför oss med annan massmedia ser vi att vi redan börjat gå om vissa tidningar när det gäller nyheter på webben. T. ex. så har vi bättre Alexa-ranking än Skånska Dagbladet som har ranking 726 i Sverige när denna artikel skrivs medan Vaken är rankade på plats 700 i Sverige när det gäller hur populär en hemsida är.

Vi når även ut på andra sätt, de senaste åren har vi i informationskampanjer tryckt upp tiotusentals pamfletter som vi själv delat ut och som folk över hela landet beställt och spridit. Det ser onekligen ut som om samma trend som man bland annat ser i USA där alternativmedia tar över allt mer har kommit till Sverige. Hjälp oss att fortsätta denna trend genom att berätta för folk om Vaken och att stötta oss.

Stötta Vaken med en månatlig donation

Denna intervju från Bilderbergmötet i år är högst aktuell:

Vaken och alternativmedia från andra länder var på plats när Bilderbergmötet hölls i Köpenhamn, men enda svenska massmedia på plats var SvD, men inte för att rapportera utan i form av deras politiska chefredaktör Tove Lifvendahl som var en av deltagarna på mötet.

Bilderberg 2014: Bilderbergdeltagarna på väg hem

Bilderberg 2014: Bilderbergdeltagarna på väg hem
Några tappra aktivister och alternativmedia filmade och meddelade via megafoner vad de tyckte om Bilderbergarna när de sista dagen av mötet var på väg hem. I videon ser ni Andreas från Vaken med en megafon.

Insiders avslöjar Världsbanken och IMF

Insiders avslöjar Världsbanken och IMF
När John Perkins efter collegetiden studerade vid Business School i Boston, i slutet av 60-talet, kontaktades han efter en tid av NSA, en federal myndighet under försvarsdepartementet. De hade via sina kontakter fått nys om den begåvade ynglingen och precis som jag beskrev i artikelserien "Hur oligarkerna blåser massorna" så la makteliten redan på 1800-talet upp strategier för att kunna identifiera och välja ut studenter och personer inom ekonomi politik och journalistik som man ansåg lämpade och tillräckligt hänsynslösa och äregiriga för att användas i deras agenda för världsdominans. Perkins berättar att han fick genomgå en rad tester, inklusive lögndetektor, och ansågs passa som finanstorped, eller som han själv definierar det "en bedragare med ekonomisk bakgrund".