vaken

Vakencorner
Studera > Världsordningen > Nyheter > Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA

Published by Jin83 on 2011-04-09 (4014 reads)
Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och ”ny världsordning” med George Soros i USA
Allmänheten äger inte tillträde till jättekonferensen INET, som just nu går av stapeln i USA. Under närmast total mediatystnad träffas ledande vänsterprofiler, finanssocialister och globalister för att förbereda en "ny världsordning" och "global valuta" under ledning av den kontroversielle vänstermiljardären George Soros.

Den 1 juli 1944, mitt under ett brinnande världskrig, träffades representanter för de allierade i den amerikanska småstaden Bretton Woods i New Hampshire för att planera hur den globala ekonomin skulle organiseras när kriget mot Nazityskland väl var vunnet.

Konferensen ledde till skapandet av Världsbanken, Internationella valutafonden och det så kallade Bretton Woods-systemet, som gick ut på att dollarn blev världens reservvaluta och att USA garanterade varje dollar med en viss mängd guld.

Idag, snart 67 år senare, är det dags igen. Den 8 till 11 april håller vänstermiljardären George Soros en ny konferens i Bretton Woods, denna gång tillsammans med finanssocialister och globalister som handplockats ur den västerländska finans- och makteliten.

Planen med konferensen sägs vara att avskaffa dollarn som reservvaluta i världen samtidigt som man behåller kontrollen över människors pengar genom att införa en global valuta i dollarns ställe.

Finansvänstern dominerar
De som förespråkar en valuta utan statlig påverkan, såsom guld eller silvermynt, är inte välkomna på konferensen. Bland mötesdeltagarna finns inte en enda anhängare av den så kallade österrikiska skolan representerad. Istället dominerar den liberala finansvänstern, som idag övergett den ekonomiska marxismen till förmån för den så kallade keynesianismen, som går ut på att staten och bankerna får en mycket stor makt över människors pengar och en möjlighet att skapa inflation.

”Ny världsordning”
En av mötesdeltagarna är Sveriges tidigare handelsminister Leif Pagrotsky (S). Han gör ingen hemlighet av vad man planerar på den kontroversiella konferensen:

”Skall bygga vidare på Keynes och 1944 års världsordning!”, utbrister Pagrotsky på Twitter när någon frågar vad han gör i Bretton Woods.

Och blyg är Pagrotsky inte. ”Vi skall prata om det”, svarar han kort när någon frågar om de planerar att byta ut dollarn som reservvaluta i världen.

Stort hemlighetsmakeri
Bland deltagarna i Bretton Woods finns en rad tunga politiker, bland annat Storbritanniens tidigare premiärminister Gordon Brown. Ändå är det svårt att hitta en enda rad om konferensen i media, och i svensk press har det varit helt tyst.

En förklaring till tystnaden kan vara att representanter för Reuters, Financial Times, NPR, PBS, Washington Post och andra etablerade medier istället för att granska händelsen själva deltar som talare på konferensen. Det tror i alla fall journalisten och mediakritikern Dan Gainor i sin kolumn på Fox News.

Originalartikel
  Send article
Share on facebook

Navigate through the articles
Previous article Amerikansk kongresskvinna rapporterar om Natos krig mot Libyen Obama deception och Fall of the republic på Öppna Kanalen Göteborg lördag 2/4 Next article
Kommentarerna ägs av respektive författare. Vi är inte ansvariga för kommentarernas innehåll.

Poster Tråd
Nicco
Skriven: 2011-04-09 17:04  Uppdaterad: 2011-04-09 17:04
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Hissa ner alex jones från en helikopeter hängandes i vajjer med megafon

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-09 19:21  Uppdaterad: 2011-04-09 19:21
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Frågade en valuta handlare idag om mötet.

Han var mycket väl medveten om den.

Han sa till mig.

Den globala valutan för tillfället är dollar.

Poster Tråd
Kammler
Skriven: 2011-04-09 19:55  Uppdaterad: 2011-04-09 19:55
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Att "våran" Pagrotsky tillhör de självutvalda, liksom Soros, samt att de som satt o dreglade o planerade 1944 över hur dom skulle suga ur folk deras pengar, är bara så ni vet, en ren tillfällighet.
Allt annat är helt grundlös antisemitisk konspirationsteori.
Att dra fram faktumet att Tyskland 1933 frigjorde sig ifrån de självutvaldas banksystem är absolut något som inte har med saken att göra, och nämn för jehovas skull inte att den judiska världskongressen förklarade Tyskland heligt krig (flera gånger 1933) på grund av denna tyska frigörelse från banksystemen.
1945, så var ju ordningen återställd och Tyskland sugs åter ur, precis som alla andra.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:28  Uppdaterad: 2011-04-09 23:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Men Tyskland BEVISADE att det blev ordning på landets ekonomi - i meningen att på ca tre år så blev D-marken Europas starkaste valuta - efter att därföre ha varit en av världens sämsta.

D-marken behöll sin växelkurs-styrka under hela kriget.

Hade Tyskland av segrarmakterna tillåtits att fortsatt trycka sina egna pengar - istället för att få Marschall-slantarna - så hade säkert Tysklands återuppbyggnad efter kriget bara tagit några få år - mot att det som nu - fortfarande ej är färdigt - med tanke på forna Östtyskland.

Lite mer om detta i sak HÄR.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:22  Uppdaterad: 2011-04-10 21:22
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Under kriget hade Tyskland Reichsmark och inte D-mark. Det som retade de Allierade framförallt var att Tyskland försökte knyta pengar till arbete och inte guld eller skulder och att de genomförde bytesaffärer.
D-marken föddes under ett dåligt tecken då man började ett nytt pyramidspel; det var bara att det inte märks i början. Senare förlorade även D-marken över 80% av sin köpkraft. Men det var inget mot Euron som redan förlorat över 50% av sin köpkraft. De officiella inflationssiffror är lögn. Det som var bra under D-mark tiden var att Bundesbank (motsvarigheten till Riksbanken) var helt oberoende och stark; något som Tyskland inte fick gehör för när ECB föddes.

Poster Tråd
JosefBoberg
Skriven: 2011-04-09 23:14  Uppdaterad: 2011-04-09 23:14
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Jo... - den globala BankingLigans räntebluff rullar ju oförtrutet vidare, tyvärr tyvärr... - trots att det är så jävla enkelt att få stopp på det faenstyget.

”Den lätta konsten att göra pengar !” - Svd 30 maj 2010 - styrks ju starkt av videon CIA Officer Explains New World Order's Demise och videon The Crime of the Canadian Banking System.

Poster Tråd
Shen
Skriven: 2011-04-10 11:25  Uppdaterad: 2011-04-10 11:25
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Kammler, dom du nämner är lika judiska som Dick Chaney Donald Rumbsfeldt George w Bush är kristna.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:28  Uppdaterad: 2011-04-10 21:28
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Vi måste förhindra att världen får ett nytt pyramidspel med en ny världsvaluta och en Centralbank för hela världen (som då blir starkare än den vi redan har i Basel: BIS). Sprid då gärna mina finansreformförslag under den "Vita Skolan", se längre ner på Vaken eller hämta texten på 27 sidor gratis på www.whitetv.se.

Poster Tråd
hwitte
Skriven: 2011-04-10 21:33  Uppdaterad: 2011-04-10 21:33
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Problemet är att den Österrikiska Skolan också leder till elände och lanseras av samma krafter som det keynesianska systemet. Se närmare om den Österrikiska Skolan på www.whitetv.se under Räddning ur finanskrisen.

Poster Tråd
cat
Skriven: 2011-04-12 18:17  Uppdaterad: 2011-04-12 18:17
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
är det ameron som ska göra sitt intåg!!! håller med första inlägget, men klona honom så att det finns obegränsad mängd alex jonesar

Poster Tråd
Parsifal
Skriven: 2011-04-12 22:35  Uppdaterad: 2011-04-12 22:35
 Ang: Media tysta när eliten förbereder ”global valuta” och...
Wijkman och Rockström har slagit ihop sina påsar:
http://www.theclimatescam.se/2011/03/ ... ckstrom-i-svd-brannpunkt/

Börjar prata om globala lösningar...
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 8000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:
Att regelbundet vara jordad anses vara den största hälsoupptäckten i modern tid. Jordning släcker inflammation och återställer kroppens elektriska funktioner till det som är normalt. Besök hemsidan earthingpeople.se för mer information.

BilDelar-Online.SE


Trött? Varva ner med ett spel


Mäktiga intressen har länge hindrat de stora förändringar som hela mänskligheten är i skriande behov av när det gäller nya, rena och effektiva energikällor, men nu öppnar "Revolutionerande energiteknik" dörrarna till de omvälvande, icke förorenande energitekniska uppfinningar som kommer att göra dessa förändringar möjliga.

Alla intäkter går till frihetsarbete varav 10% går direkt till vaken.se.

Ange rabattkoden ”vaken” i meddelandefältet i kassan när du beställer för att få 2% rabatt på alla produkter utom guld och monsterboxar med Liberty Silver mynt.


Annonsorer och reklam 2

Det enda rätta handlar om informationskriget mellan samhällets etablerade röster och röster från oliktänkande samhällskritiker. Boken berättar detaljerat om de metoder som används för att tysta ner tusentals människors tvivel. Den berättar om yttrandefriheten som ger dig rätten att säga din mening i ett samhälle som ser till att ingen kan höra dig.

Vaken.se har cirka 50.000-65.000 unika besökare (IP:n) varje månad.Vill du annonsera på Vaken.se? Läs här!

Creeper MediaCreeper
Spot B

Nokiachef avslöjar: Mobilstrålning förstörde min hälsa

Nokiachef avslöjar: Mobilstrålning förstörde min hälsa
Nokias tidigare tekniske direktör, Matti Niemelä, var involverad i utvecklingen av världens första mobiltelefoner, men blev allvarligt sjuk av mobiltelefonernas mikrovågsstrålning. Han fick till slut diagnosen multipel skleros (MS) men kände sig ändå lättad eftersom han befarade att det kunde vara något mycket värre: hjärntumör. Den före detta Nokiachefen kan i dag endast gå med rullator och får svåra symtom så fort han exponeras för mobilstrålning. Han berättar att personalen på Nokia inte vågade ta upp strålningsriskerna av rädsla för att få sparken. - Dessa saker har tystats ner alltför länge, säger han.

Läs mer på stralskyddsstiftelsen.se

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol

Det Rosa Bandet, en attraktiv kommersiell symbol
Just nu pågår insamlingen till Rosa Bandet. En insamling som vill fokusera på kvinnors bröstcancer. Under oktober månad undgår det nästan ingen att passera en insamlingsbössa, ett rosa band eller en rosa produkt. Som alltid, vid alla insamlingskampanjer appellerar man till att folk öppnar sina hjärtan och sin plånbok för behövande i en svår situation. Och den handlingen i sig är naturligtvis otvivelaktigt positiv. Men med denna artikel vill vi fokusera mer på omständigheter kring just Rosa Bandet och Cancerfonden som kanske inte alla känner till.

Vad få vet om, är att det pågår två olika separata Rosa Band kampanjer parallellt.

Den ena drivs av Cancerfonden. 2012 samlade de in 59 miljoner kronor. Ca 15 % av insamlade medel gick till administration. Resten används till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Cancerfonden har mycket resurser att tillgå och kan lägga mycket pengar på att lansera insamlingen via media och därigenom attrahera stora företag. Denna produktplacering är åtråvärd. Företag som får lansera Rosa Bandet är få och utvalda. Kritiker talar om att det förekommer en form av ”pinkwashing”, ett sätt för företag att tvätta sig rena genom att placera hjälporganisationers symboler på sina förpackningar. I detta fall ett gulligt rosa band.

Klicka här för att läsa vidare eller läs på 2op.se

Film: 9/11 - Fick vi sanningen?

Film: 9/11 - Fick vi sanningen?
Varför rasade World Trade Center byggnad 7 trots att den inte träffats av ett flygplan? Detta och många andra frågor analyseras i denna dokumentär.

Producerat av Planetmedia.dk

Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen

Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen
Udo Ulfkotte är att beteckna som medievärldens Snowden. Han är en prisad journalist och var tidigare redaktör på en av Tysklands största dagstidningar ”Frankfurter Allgemeine Zeitung” där han arbetat i 17 år. Han var rådgivare till den tidigare förbundskanslern Helmut Kohl. Nu avslöjar han att alla större massmedier i väst är köpta och kontrollerade av industriella finansintressen, politik och underrättelsetjänster som t.ex. CIA.

Udo Ulfkotte säger att han inte har egna barn och har haft flera hjärtinfarkter. Han bryr sig inte om hans fängslas för sanningen måste ut. Läsarna till de stora nyhetstidningarna i Europa är lurade, säger han i en färsk intervju på RT.com.Klicka här för att läsa vidare eller läs på newsvoice.se

Kina censurerar media

Kina censurerar media
Kinesiska statliga medier censurerar demonstrationerna. Många nyckelord blockeras vid sökningar på internet, enligt CDT och den som söker på kinesiska efter t.ex. ”paraplyrevolutionen” eller andra sökord ser ut att ha drabbats av tekniska problem och leder till att sökningen avbryts.

Läs mer på Intelligentia.

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare

Makteliten är psykiskt störd: Syrien är den 7:e staten som bombas av Nobels fredspristagare
Syrien är den sjunde staten som bombas av Nobels fredspristagare president Obama, skriver Glen Greenwald. Obama tillträde ämbetet som USA:s president i januari 2009, i oktober samma år fick han Nobels fredspris inför en förvånad omvärld. Till och med Obama som liknats vid kejsaren Nero verkade vara häpen. Kanske han visste att han skulle bli USA:s största krigspresident.

Bara fem år senare har Obama gett grönt ljus till att bomba sju muslimdominerade länder: Syrien, Afghanistan, Irak, Yemen, Somalia, Libyen och Pakistan med stridsflygplan och drönare.

Läs mer på newsvoice.se

Vetenskaplig tidskrift anklagas för antisemitism

Vetenskaplig tidskrift anklagas för antisemitism
Vetenskap.Världens mest ansedda medicinvetenskapliga tidskrift, brittiska Lancet, har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat ett öppet brev med Israelkritiskt innehåll. Brevets författare har visat sig mejla runt en video som anklagas för antisemitism. Men trots det vägrar tidskriften blankt att ta bort brevet från sin webbupplaga, rapporterar Telegraph.

Bakom beslutet att säga nej till censuren står tidningens chefredaktör, forskaren Richard Horton, som har blivit föremål för ett omfattande mediedrev sedan artikeln Ett öppet brev till folket i Gaza först publicerades i Lancet den 23 juli i år.

Den brittiska Israellobbyn kontaktade först Lancets redaktion och påpekade att flera av upphovsmännen bakom brevet hade delat en video från den amerikanske politiske aktivisten och tidigare republikanske kongressledamoten David Duke, som av media beskrivs som en av världens ledande antisemiter.Mer information hittas på Fria Tider

Localization – motvikt till den monokulturella världen?

Localization – motvikt till den monokulturella världen?
”I varje hörn av världen, pressas vi av en monokultur, en global konsumentmonokultur. Det drivs av våra regeringar, som har en blind idé om tillväxt och utveckling..”.

Detta säger Helena Nordberg-Hodge från organisationen Economics of Happines som menar att det är dags att återvinna livets mångfald, i stället för att fortsätta på en ensidig värld som skapas då stora multinationella företag sätter sin prägel och brer ut sig med hjälp av frihandelsavtal runt om i världen.

Hon är en del av det nya initiativet ”Localization”, som vill ändra fokus i världen från ”Global to Local”.

Klicka här för att s en kort film om initiativet eller se den på 2op.se

Ny dokumentär om 11 september, 2001: "9/11 in the Academic Community"

Ny dokumentär om 11 september, 2001: "9/11 in the Academic Community"
Torsdagen den 11 september 2014 var 13-årsdagen av de kontrollerade explosionerna av uppenbart planterade högexplosiva och brännande kap-laddningar - av de tre World Trade Center-skyskraporna 1, 2 och 7. Baserat på egna och många andras erfarenheter de senaste 13 åren tror jag att jag kan förutspå med stor säkerhet att det inte kommer att tas upp i den företagskontrollerade media att känd vetenskap har helt motbevisat Cheney/Bush-administrationens konspirationsteori.

Klicka här för att läsa vidare

Här övar Nato på att kriga – mot svenskar

Här övar Nato på att kriga – mot svenskar
En video som Pentagon har lagt upp på nätet visar hur USA planerar för Natoinsatser i södra Sverige. Men det är inte Ryssland man krigar mot – utan arga svenskar som fått nog.

På videon kan man se hur en tyska och nederländska trupper förbereder sig på att sätta in Natos snabbinsatsstyrka genom övningen Noble Ledger.

Klicka här för att läsa vidare

Är ebola-viruset nu luftburet?

Är ebola-viruset nu luftburet?
Om hundratals läkare och sjuksköterskor har smittats med ebola, hur stor är risken att allmänheten kommer att smittas?

Att ebolaviruset kan muteras till att bli luftburet är nåt som virologer är ovilliga att diskutera öppet men definitivt överväger privat, säger Michael T. Osterholm, föreståndare för Centrum för Infektionssjukdomar/forskning och politik vid Universitetet i Minnesota.

USAs statsdepartement har köpt in 5000 liksäckar och 160.000 Hazmatdräkter, utöver dom hundratusen likkistor som CDC redan för några år sedan började köpa in.

En virolog påstår redan att det är försent och att ebola kommer att skörda 5 miljoner människoliv.Mer information på Theeconomicollapseblog.com

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft

Hälsopartiet vill stoppa chemtrails, GMO och att de privata bankerna inte längre ska få kunna skapa pengar ur luft
Många har på sistone visat intresse för partiet Hälsopartiet. I deras partiprogram säger de sig bland annat vilja göra Sverige till en GMO-fri zon och att privata bankerna upphöra med att låna ut pengar som inte existerar.
Vaken ställde några frågor till Hälsopartiets språkrör Nicklas Kristensson.

Fråga: Ni tar upp chemtrails (en typ av geoengineering) i ert partiprogram. Massmedia och riksdagspartierna anser att chemtrails bara är en så kallad konspirationsteori. Vilka exempel på bevis för att chemtrails verkligen är verklighet har ni att ge?

Svar: Vi tror att det bästa beviset är att själv titta upp mot himlen och jämföra med hur flygplansstrimmorna såg ut förr i tiden. Kondensstrimmor består till 99% av koldioxid och små iskristaller som antingen inte bildar någon strimma alls eller också försvinner inom några sekunder. Metallstoft däremot ger kraftiga strimmor som stannar kvar från horisont till horisont under flera timmar medan de sakta glesas ut och börjar dala ner över oss.

Klicka här för att läsa resten av intervjun

Visselblåsare - Rudy Dent - Brandman vid 9/11 talar om demoleringen av WTC7 och den efterföljande totala mörkläggningen från massmedia

Visselblåsare - Rudy Dent - Brandman vid 9/11 talar om demoleringen av WTC7 och den efterföljande totala mörkläggningen från massmedia
Infowars.com:s reporter Lee Ann McAdoo pratar med Rudy Dent, som är veteran inom New Yorks Brandkår och bär på 32 års yrkeserfarenhet. Han beskriver sina otroliga observationer på plats vid World Trade Center-tornen den 11:e september 2001 och samt om den efterföljande mörkläggningen från massmedia under många år.

Alan Watt om agendan mot könen

Alan Watt om agendan mot könen
Alan Watt pratar om elitens agenda att radera de naturliga egenskaperna hos könen och skapa ett artificiellt androgynt samhälle där massans beteende kontrolleras av en vetenskaplig elit.cuttingthroughthematrix.com

Den Globla Makteliten är sinnessjuka - Nya Världsordningen diskuteras av Dr. Paul Craig Roberts

Den Globla Makteliten är sinnessjuka - Nya Världsordningen diskuteras av Dr. Paul Craig Roberts
Alex Jones talar med Dr. Paul Craig Roberts om elitens planer för världen och vad som kommer att hända.

Svensk dokumentär om dr Andrew Wakefield som fann en koppling mellan trippelvaccin och autism

Svensk dokumentär om dr Andrew Wakefield som fann en koppling mellan trippelvaccin och autism
Dr Andrew Wakefield intervjuas i ett samarbete med journalisten Celia Farber i New York. Syftet är att beskriva hur media, svensk public service och forskarsamhället i allmänhet behandlat upptäckten av kopplingen mellan trippelvaccin för barn, kroniska tarmproblem och autism.Läs mer om filmen på newsvoice.se

Infowars: Mind Fu*k USA

Infowars: Mind Fu*k USA
Infowars utforskar globalisternas propagandamaskin som verkar genom den hjärntvättande massmedian. Skapandet av samtycke.

"If you want to preserve your power indefinitely, you have to get the consent of the ruled, and this they will do partly by drugs as I foresaw in “Brave New World,” partly by these new techniques of propaganda. They will do it by bypassing the sort of rational side of man and appealing to his subconscious and his deeper emotions, and his physiology even, and so making him actually love his slavery. I mean, I think, this is the danger that actually people may be, in some ways, happy under the new regime, but that they will be happy in situations where they oughtn’t to be happy" Aldous Huxley 1958.