vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (pingubenji)

BottomBottomRe: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#1


Det är just spekulation som håller på att krascha hela vårt ekonomiska system. Varför spekulerar ni? Vi borde snarare beskatta finanssektorn, all sorts spekulation, så att de som gör nytta kan få skattesänkning.

https://www.youtube.com/watch?v=F_7HIxCg4is

Vi behöver beskatta spekulation i mark, spekulation i mark gör nämligen boendet dyrare än det behöver vara. Vi behöver beskatta spekulation i mat, spekulation i mat skapar hungersnöd och dyrare mat. Vi måste beskatta spekulation i guld för att de som arbetar ska få behålla mer av lönen och finanssektorn med pappersguld äntligen kan krympas.

Sälj guldet så att alla andra spekulanter förlorar ännu mer när priset dyker. Vi behöver börja dämpa wall street som lever på ert spelberoende.

Posted on: 2013/7/15 13:14
 Top 


Blixtaktivism
#2


Sprid följande så att han lyckas med projektet!

http://www.kickstarter.com/projects/1 ... ll-island-the-documentary

Posted on: 2013/5/10 16:00
 Top 


Re: Partiet De Fria
#3


De som varit anarkokapitalister ett tag brukar inse att det finns en motsättning mellan fri marknad och monopol över naturresurser, exempelvis markägande. Ägande av naturresurser är ett monopol som inte är förenligt med en fullständigt fri marknad.

Och anarkokapitalister har därför ofta övergått till att kalla sina åsikter geoanarkism eller geolibertarianism. Det är nämligen en variant av anarkokapitalism som hanterar monopol av naturresurser.

Och om man ska sammanfatta geoanarkism så är det ett citizen's dividend som finansieras med avgifter på naturresursmonopol. Dvs man gör alla människor till delägare av naturresurserna.

Inga andra välfärdssystem existerar.

Posted on: 2013/3/2 14:48
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#4


Quote:

sliparn skrev:
1
Ska vi ha omvänd ränta då?

2
Skulle låga eller nollräntor lösa de ekonomiska problemen, varför har då de låga räntorna vi haft i många år nu inte hjälpt, utan istället förvärrat den ekonomiska krisen?

3
Lagom ränta på kanske 4% har en bromsande effekt, vi överbelånar oss inte i onödan och använder pengarna förnuftigt. Tänk på vem som äger oss om lånen blir för stora!

4
Goldman Sachs kan väl snart byta ut Greklands flagga mot deras logga tack vare de "billiga" lånen dom givit när landets ekonomi berättigade dom, men när nu ekonomin krymper, blir lånen för stora, och vipps, så sitter dom i bankirernas/eliten klor.


Billigt kan bli väldigt dyrt!


1. ja, vi ska i idealfallet ha demurrage på valutan som skapas av centralbanken


2. Varför vill du bromsa den produktiva sektorn med ränta? Det är ju som att säga att du vill skapa arbetslöshet... ekonomiska krisen har uppstått för att vi dämpar produktion men inte dämpar spekulation.

3. Varför vill du lägga kostnaden på de som lånar pengar för att producera värde i samhället? Kan vi inte lägga kostnaden på de som spekulerar istället? Vi vill att den produktiva sektorn ska kunna låna så billigt som möjligt. Men vi vill inte att spekulationen, exempelvis markpriser, ska stiga iom den låga räntan.

4.
Så jag föreslår att vi inför skatt på spekulation, markspekulationen är en av de viktigaste områdena att dämpa om vi vill ge alla medborgare möjlighet att bo billigt. Då sjunker markpriserna och ingen medborgare kommer behöva låna från Goldman Sachs!

http://www.landskatt.se/1/post/2012/1 ... -skapar-merkostnader.html


Om marken kostar 0 kronor så har privata bankerna ingen möjlighet att låna ut några pengar. Vi blir alla skuldfria av en räntefri ekonomi.

En räntefri ekonomi handlar om att skära bort de parasiterande bankerna från vår ekonomi.

Posted on: 2013/2/20 17:04
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#5


Quote:

alarik skrev:
1
Vet inte om du har koll på följande men frågar ändå: Hur skulle övergången till ett räntefritt system se ut?

2
Skulle man vara tvungen att konkurssätta sverige innan ett räntefritt system infördes?

3
Vad finns det för effekter och konsekvenser för individen med en sådan reform?

4
Jag undrar även hur (i De Frias fall) man ska kunna ha 100% kapitaltäckning?

5
Vart ska staten få in guld och platinum för en kapitaltäckning vid övergång?


1. http://www.kennedy-bibliothek.info/da ... ia/GeldbuchSchwedisch.pdf

2. Nej, det kan reformeras fram steg för steg.

3. Många, men den viktigaste är att ett räntefritt samhälle (där 40% av priserna INTE är ränta på en skuld) skulle innebära att staten inte behöver samla in lika mycket skatt för att driva samhället. Och vi skulle kunna driva samhället på seigniorage istället för inkomstskatt. http://www.landskatt.se/vad-aumlr-penningraumlnta.html

4. Man höjer kapitalkravet för de konton som vill få insättningsgaranti helt enkelt. Det bör iofs höjas långsamt över kanske 10 år.

5. Inget platinum eller guld är involverat. Vi har lämnat denna medeltida idioti. http://www.indybay.org/uploads/2012/0 ... the_first_5_000_years.pdf

Posted on: 2013/2/20 16:51

Edited by pingubenji on 2013/2/20 17:10:54
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#6


Även en "lagom" nivå på 3-4% skapar ett tillväxtkrav på ekonomin...

Posted on: 2013/2/17 17:49
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#7


Dagens markägare kommer älska förslaget från De fria. Partiprogrammet innebär att markägarna kan sälja sin mark MYCKET dyrare eftersom det nu inte längre kostar att låna pengar. Vi kommer få en lånefest som heter duga! De fria har glömt att det behövs spekulationsdämpning i samband med att räntan avskaffas. JAK och Syntestanken i Danmark förstår detta och arbetar även de för att avskaffa räntan.


Jag är positiv till alla partier som vill ha penningreform. De fria kommer antingen att hantera problemet med skenande markpriser eller så kommer de förlora sin trovärdighet. De är iallafall ett bra alternativ tillsammans med Enhet.

Posted on: 2013/2/17 12:29
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#8


Ytterligare ett parti som i princip är samma sak. Även de har penningreformen som central del av sitt partiprogram.

Synd att inte alla tre kunde samsas och vara en stark kraft... nej, eliten har lyckats med att splittra de som försöker komma ur elitens makt.

http://www.defria.se/v%C3%A5r-politik-15491254

Posted on: 2013/2/16 23:10
 Top 


Re: Hemligt feministiskt nätverk avslöjat
#9


Mina feministiska vänner är vettiga. Jag tror det handlar om vilken bekantskapskrets man har...

Posted on: 2013/2/13 22:08
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#10


Quote:

sliparn skrev:
fortsätt du att förlöjliga de som gräver fram sanningen, men var medveten om att du gör eliten en tjänst.


Jag förlöjligar inte, jag lyfter fram konstruktiv kritik. Ni borde ha 2 positiva nyheter som aktiverar människor för varje negativ nyhet som förlamar dem. Det var på detta sätt när micro var aktiv här. Sedan han drog sig tillbaka har doomsdayinformationen tagit över, den har motsatt effekt. Den skapar dessutom motpoler såsom exempelvis VOF och andra grupper, istället för att bjuda in till samarbete. För VOF-medlemmarna vill i grunden samma sak, lyfta fram sanningen. Men de reagerar väldigt starkt på överdrivet användande av doomsdayinformation, de är så att säga allergiska mot dåligt uppbackade påståenden.

Att påstå att jag förlöjligar innebär bara att du inte förstått mitt budskap.

Posted on: 2013/2/11 17:40
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#11


Quote:

GordonShumway skrev:
Quote:

pingubenji skrev:
GordonShumway , vad tyckte du om boken?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Qu%27est ... la_propri%C3%A9t%C3%A9%3F

Inte läst den. Jag skulle gärna ta en diskussion IRL om innehållet men det förändrar inte att varenda lag som tjockskallar i kostym skrivit ned på papper och bestämt att jag ska leva efter kommer tvingas på mig med hjälp av våld/hot om våld. Sån är demokratin, så låt mig slippa snacket om fredliga lösningar, demokrati är inte fredligt för 5 öre


När du läst den så kommer du förstå att vi skulle kunna påbörja en resa mot ett mer frivilligt samhälle. Men det kräver att vi faktiskt rättar till stölden som pågår, för evigt. När detta oändliga rån hanterats och gjorts rättvist för alla parter så kan vi äntligen lämna höger-vänster (kollektivismen) och vandra mot ett volyntarism-samhälle.

Att det ens finns höger-vänster beror på att det är för få som läst den boken jag länkade. Det är för få som förstår vad som skapar konflikt i samhället. Och innan vi löst den konflikten så kommer politikerna fortsätta införa lagar som fungerar som plåster för konflikten. Att demokratin innehåller så många lagar beror på att politiker förtvivlat försöker lösa en konflikt de inte förstår. De förstår inte vad som skapar konflikten från första början.

Posted on: 2013/2/11 1:09
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#12


Quote:
varför inte använda mineralolja, kol, naturgas, uran osv till energi, dessa resurser mättar ändå inga magar och är inget som tär på naturen.


Det tär otroligt på naturen! Du får läsa lite mer om miljöproblemen som de uppräknade naturresurserna skapar när de extraheras från naturen och när de konsumeras.

Ang. abiotisk olja (som jag också tror på). Den återskapas inte heller lika snabbt som vi förbrukar den. Så det blir samma resultat, dyrt att extrahera den. Peak oil existerar både för organisk olja och abiotisk olja...

Ang. doomsdayinformation: Det är ett ord jag valde för att prata om överdrivet användande av negativa nyheter, allt är skit, dystert och ondskefullt på vaken.se. Om man bara fokuserar på det negativa så kommer man aldrig framåt. Nästan allt på vaken.se är fruktansvärt, och besökarna blir inte stimulerade till att arbeta fram något bättre. "Doomsdayinformation" är information som skapar passivitet, det är en härskarteknik som eliten använder för att kontrollera sanningssökare. Sanningssökare blir så överväldigade av negativa upplevelser att de antingen blir galna eller tappar all energi för att rätta till samhället. Om syftet med vaken.se är att förändra samhället så misslyckas ni fullständigt. Ni gör precis som eliten vill. Ni blir elitens verktyg för att stoppa revolutionen som vill komma fram. Istället bidrar foliehatt-kulturen här till att bromsa samhällsförändringarna. Det är min bestämda åsikt, ni är lurade till att agera precis som ni gör. och det är till elitens fördel.

Exempelvis så behöver eliten inte arbeta aktivt mot vaken.se, det sköts automatiskt genom VOF som blir motpolen utan att eliten behöver lyfta ett finger. De låter folket splittras och kämpa inbördes istället för att lyfta blicken.

Posted on: 2013/2/10 21:17

Edited by pingubenji on 2013/2/10 21:49:06
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#13Posted on: 2013/2/10 15:50
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#14


Har hängt här i många år. När man satt sig in i faktan på djupet så kommer man tillbaka till att naturresurserna används i snabbare takt än de återbildas. Och det råkar vara samma lösningar för att bromsa naturresursförbrukningen (av bland annat fossila energikällor) som det är för att stoppa koldioxidutsläppen.

Om du varit uppmärksam så har jag redan nämnt att koldioxid inte är problemet. Det är miljöförstöringen och överkonsumtionen av natur som är problemet. Och detta hanterar både EAP och Enhet. Så båda är vakna. Alla andra partier vill fortsätta med ekonomisk tillväxt som innebär ökad resursförbrukning, miljöpartiet inkluderat.

Jag stödjer Enhet just eftersom de lägger all sin kraft på att stoppa överkonsumtionen och miljöförstöringen. Klimataspekten är mindre viktig för mig. Men bromsande av smutsig kolindustri/fossilindustri/fracking-verksamhet som förgiftar människor och förstör människors hälsa har samma medicin som projekt för att bromsa koldioxiden.


Enhet står för fredliga lösningar. Och de kan mycket väl stödja FN's fredliga verksamhet samtidigt som de inte stödjer NATO. Förstår inte hur du inte kan förstå detta. Jag menar alltså att din personlighet hindrar dig från att se de fredliga insatser som FN gör. Du ser bara krig och elände, som de flesta på vaken.se.

Det är många vakna som lämnar vaken.se eftersom det bara sprids sovande doomsdayinformation här. Fredliga lösningar och konstruktiv aktivism för att uppnå fredliga lösningar är det brist på här. Grundaren av vaken har tillockmed tagit sig vidare till konstruktivt "grönt" leverne, det är bara de sovande kvar på vaken.se nu.

Posted on: 2013/2/10 15:28
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#15


Det finns olika sorters konflikthantering. att du bara läser in väpnad konflikthantering säger väldigt mycket om din personlighet.

30 miljarder koldioxidskatt?
Var får du dina siffror ifrån?

Koldioxidskatt, bensin 9 868
Koldioxidskatt, oljeprodukter 14 674
Koldioxidskatt, övrigt 826

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/S ... -produktion/Punktskatter/

Posted on: 2013/2/10 11:15
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#16


Quote:

sliparn skrev:
Enhet hyllar FN och NATO;s frammarsh, medan EAP förkastar den totalt.


haha, yrar som vanligt...

Quote:
från programmet:
"Enhet anser att Sverige fortsatt bör vara ett neutralt land och därför inte gå med i NATO eller någon annan militärpakt."


i övrigt har du rätt, det som skiljer är främst kärnkraftsfrågan och synen på koldioxid.

Koldioxidskatten är bara ca 25 miljarder. Det är en droppe i havet i relation till all skatt som samlas in. Så man kan säga att partierna skiljer sig med 25 miljarder i budgeten. 25 miljarder som EAP vill samla in på annat håll.

Stora punkter såsom penningreform är de överens om, denna reform skulle vara väldigt omvälvande och påverka Sverige tusen eller tiotusen gånger mer än lilla koldioxidskatten.

Posted on: 2013/2/9 10:08
 Top 


Re: EAP, Ett parti för vakna
#17


Hehe, EAP kör på spåret planekonomi. Det ska byggas magnettåg, kärnkraft generation 4 och genomföras geoengineering samt dyra projekt för att avsalta havsvatten till sötvatten. Allt detta enligt en masterplan.

Varför de inte tar hjälp av naturen för att skapa sötvatten är ett mysterium... Det är ju bara att plantera träd om man vill höja grundvattnet, då får man ju samma sötvatten helt gratis, utan extra kärnkraftverk och avsaltningsverk.


Men helt klart, de har liknande politik. EAP vill likt Enhet ha en penningreform och skapa ett nytt kreditsystem. De vill båda hantera problematiken med ändliga resurser som tar slut. Båda partierna vill göra öknen grön med den främsta tekniken. Båda vill skaffa fram pengar till att utveckla och bygga infrastruktur i samhället.


De delar faktiskt samma kortprogram

1) Nya produktiva arbetsplatser
2) Ny valutapolitik
3) Ny infrastruktur
4) Satsa på utbildning och forskning, reformera skolsystemet
5) Fred genom utveckling
6) Skydda regeringsformen och sjukvården från privatisering


Båda erbjuder det som krävs för att ta oss ur krisen. De lägger fram lösningarna utan att valfjäska. Det är främst språket som skiljer dem åt.


http://www.larouche.se/program

http://enhet.se/partiprogram

Posted on: 2013/2/8 16:57
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#18


Ja, när det inte finns landskatt så är både bostäder, lokaler och anställda dyrt. Klart offentlig service måste stänga.

http://www.savingcommunities.org/issu ... /affordabilitycharts.html

Posted on: 2013/2/6 11:57
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#19


GordonShumway

Du skulle behöva läsa om vad stöld är för något. Boktips:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Qu%27est ... la_propri%C3%A9t%C3%A9%3F

Posted on: 2013/2/6 0:55
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#20


Quote:

GordonShumway skrev:
pingubenji:
du tar återigen ett exempel på en situation vi har idag med en stat som påverkar våra liv in i minsta detalj.


Så miljöförstöring och rovdriften på naturen slutar existera utan stat? Jag snackar om något som gäller oavsett om vi har stat (Geoism) eller om vi inte har stat (Geoanarkism).

Jag pratar om att det finns stöld som sker oavsett om vi har en stat eller inte. Och jag pratar om att rätta till orättvisan.

Vad gäller videoklippet kan jag direkt säga att jag lovar att inte råna dig om du inte rånar mig. Men du rånar mig genom att beröva mig min andel av vår gemensamma natur, antingen genom att äga mark eller utöva rovdrift på naturen som jag vill ha kvar. Så jag anser att du rånar mig om du äger/förbrukar natur, därför är det legitimt att samla upp det du rånat från omgivningen och ge tillbaka till alla som du berövat. Men vi ska inte beskatta mer än denna summa! Vi kan alltså bara samla upp den ekonomiska räntan, dvs det som du rånar oss på.

http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_rent

Posted on: 2013/2/6 0:29

Edited by pingubenji on 2013/2/6 0:44:42
Edited by pingubenji on 2013/2/6 0:46:26
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#21


Quote:
GordonShumway skrev:
Våld är att tvinga nån att betala för nåt som dom inte ingått ett kontrakt att betala.


Jag har inte ingått avtal med de som häller ut miljögifter i sjöar och vattendrag. Betyder det att de har rätt att göra som de vill med vårt gemensamma vatten. Innebär frihet att jag inte får begära kompensation för detta?

Jag har inte ingått avtal med de som utövar rovdrift på vår gemensamma natur, de som gräver upp våra gemensamma naturresurser eller de som förbjuder mig att använda vår gemensamma mark pga deras äganderätt till denna mark. Har jag inte rätt att få kompensation för att jag berövats tillgång till dessa naturresurser?

Jag tycker din frågeställning missar målet. Frihet och ickevåld är mer komplext än avtal.

Posted on: 2013/2/5 23:59

Edited by pingubenji on 2013/2/6 0:14:35
Edited by pingubenji on 2013/2/6 0:16:44
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#22


Med tanke på att Enhet både vill ha penningreform som "stoppar skapandet av pengar ur luft" och markvärdesavgift som "stoppar stora delar av överklassens utnyttjande av arbetarklassen" så ser jag det som det mest vakna alternativet i Svensk politik.

Ett alternativ man kan rösta på istället för att inte rösta.

Posted on: 2013/2/5 23:46
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#23


Quote:

GordonShumway skrev:
Det enda jag undrar är om du förespråkar användandet av tvång/våld/hot om våld. Allt annat kvittar


Då måste du först beskriva vad du klassar som våld. Jag anser det är ekonomiskt våld att leva på andra människors arbete, dvs indirekt förslavande. Så jordräntan(landräntan*) som flyter från arbetare till markägare är för mig våld.

Och jag är emot detta våld liksom jag är emot alla andra former av våld.

* http://en.wikipedia.org/wiki/Land_rent

Posted on: 2013/2/5 23:30
 Top 


Re: Nu finns det ett politiskt parti för vakna
#24


Quote:

sliparn skrev:
Jag tycker du spretar hit och dit pingu,
Ena sekunden ska landsbygden avfolkas och städerna förtätas så naturen ska få utrymme att breda ut sej, sedan säjer du att det ska bli nästan gratis att bo på landsbygden så fler kan flytta dit?


Landsbygden är för mig även mindre orter. Och dessa kan gott och väl förtätas så att människor kan dela på reningsverk. Det är milsutbredda förorter som inte behöver finnas som jag vill få bort. Ursäkta min otydlighet.

Du kommer inte från landsbygden va? Det är mycket dyrt att bo på landsbygden. Det är långt till arbete och det är dyr bensin. Och de få arbeten som skulle finnas på landsbygden beskattas bort med höga belastande skatter.

Det du säger om EU spelar in det också. Men det gör det ju desto viktigare att vi styr med landskatt lokalt för att rätta till effekterna från EU-bidragen.

Någon slags samarbete med omvärlden behöver vi. Men vi kan gott arbeta för att få bort den sortens skadliga bidrag.

Posted on: 2013/2/5 23:27
 Top TopTop
(1) 2 3 4 ... 87 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
36 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 36

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS